Prima pagină » Producătorul italian de motociclete Ducati alege SAP pentru optimizarea proceselor de business

Producătorul italian de motociclete Ducati alege SAP pentru optimizarea proceselor de business

by Elena Paraschiv-Pop

Producătorul italian de super motociclete Ducati se apropie de primul său centenar. Compania a fost fondată în 1926 și, începând cu anul 1946, produce motociclete sport pe care le distribuie în peste 90 de țări, alături de accesorii, echipament tehnic și de lifestyle. În 2021, Ducati a livrat 60.000 de motociclete pasionaților din întreaga lume.

SAP a devenit sponsor al echipei Ducati Lenovo în sezonul MotoGP 2022 – 2023

Printre cele mai recente lansări se numără prezentarea modelului Multistrada V4, prima motocicletă din lume echipată cu radar față și spate, funcționalități necesare pentru a asigura un nivel de siguranță ridicat în timpul călătoriei. De asemenea, Ducati este recunoscută și datorită participării sale în Campionatul Mondial MotoGP și în Campionatul Mondial Superbike. În MotoGP, Ducati a câștigat titlul constructorilor în 2007, 2020 și 2021, iar în sezonul 2007 a câștigat și titlul de campion mondial al piloților.

Compania a decis să se angajeze într-un proiect amplu de transformare digitală cu scopul de a crea o rețea de business inteligentă, care să includă atât furnizori, cât și parteneri, și care totodată să permită extinderea digitalizării proceselor, începând de la disponibilitatea informațiilor detaliate și punctuale, necesare nu numai în faza de producție, ci și în cea de distribuție. 

Soluții SAP pentru dezvoltarea afacerii și pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare

Pentru a atinge aceste obiective, compania a decis să adopte soluția SAP Commerce Cloud pentru gestionarea afacerii online. De asemenea, producătorul italian va implementa soluția SAP Integrated Business Planning for Supply Chain pentru planificarea agilă a lanțului de aprovizionare, care va duce la un digital supply chain extins și integrat.

„Lanțurile de aprovizionare sunt din ce în ce mai complexe, iar în ultimii ani au fost supuse unor transformări radicale, provenite din apariția unor provocări noi. Având alături de noi un partener precum SAP, lanțul de aprovizionare Ducati va deveni mai flexibil, mai receptiv și mai integrat, conectând mai bine nevoile «Ducatiștilor» cu logica de aprovizionare și producție Ducati”, explică Domenicali.

Citește și articolul: Horeka by Roweb, soluția pentru restaurante folosită în peste 30 de orașe din România, a înregistrat cca. 186.000 de comenzi, cu o valoare cumulata de aprox. 14 mil. RON, în primul an de la lansare

Cu ajutorul celor două soluții implementate în cadrul companiei, Ducati speră să răspundă în mod eficient provocărilor apărute în lanțurile de aprovizionare, păstrând în același timp experiența superioară oferită clienților.

”Clienții noștri pasionați au fost întotdeauna nucleul strategiei companiei și încercăm să le oferim cea mai bună experiență pe două roți. Ne bazăm puternic pe inovație și tehnologie pentru a fi în avangarda proceselor noastre de afaceri, având în vedere faptul că Ducati se concentrează pe dezvoltarea de produse inovatoare”, a declarat Claudio Domenicali, CEO Ducati.

Colaborarea dintre cele două companii a fost extinsă, totodată, și în lumea sportului cu motor pe două roți, un domeniu în care dezvoltarea tehnologică și inovația au condus întotdeauna la excelență. SAP a devenit, astfel, unul dintre partenerii oficiali ai echipei Ducati Lenovo în Campionatul Mondial FIM MotoGP pentru sezonul 2022 – 2023.

„Combinând punctele noastre forte și aducând tot know-how-ul SAP în experiența consumatorilor (CX), lanțul de aprovizionare și RISE with SAP, nu am putea fi mai mândri că suntem împreună în acest proces de transformare digitală. Experiența clienților de astăzi reprezintă totul, iar Ducati vrea să aducă CX și mai mult în centrul operațiunilor sale. A lucra alături de Ducati în Campionatul Mondial MotoGP în calitate de partener oficial al echipei Ducati Lenovo este o onoare extraordinară pentru SAP. Puterea și excelența motocicletelor Ducati, combinate cu cele mai bune inovații SAP, sunt o combinație câștigătoare”, a menționat Emmanuel Raptopoulos, Președinte SAP SE, EMEA South.

Despre SAP

Strategia SAP este de a ajuta fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate industriile să funcționeze la potențialul maxim: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP ajută să ofere oamenilor și organizațiilor o cunoaștere profundă a afacerii și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână înaintea concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de industrii la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Cu o rețea globală de clienți, parteneri, angajați și lideri de opinie, SAP ajută lumea să funcționeze mai bine, îmbunătățind astfel viața oamenilor. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com

###

Acest document conține declarații anticipative, care sunt previziuni, proiecții sau alte declarații despre evenimente viitoare. Aceste declarații se bazează pe așteptări, previziuni și ipoteze actuale, care sunt supuse unor riscuri și incertitudini care ar putea face ca rezultatele și efectele reale să difere în mod semnificativ. Informații suplimentare cu privire la aceste riscuri și incertitudini pot fi găsite în documentele noastre depuse la Securities and Exchange Commission, inclusiv, dar fără a se limita la secțiunea „Factori de risc” din Raportul anual 2021 al SAP pe formularul 20-F.

© 2022 SAP SE. Toate drepturile rezervate.

SAP și alte produse și servicii SAP menționate în acest document, precum și logo-urile lor respective sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale SAP SE în Germania și în alte țări. Vă rugăm să consultați https://www.sap.com/copyright pentru informații și notificări suplimentare privind mărcile comerciale. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More