Prima pagină » Marina Coandă Bundac: Director Executiv și Board Member al Camerei de Comerț Bilaterale România Portugalia (CCIBRP)

Marina Coandă Bundac: Director Executiv și Board Member al Camerei de Comerț Bilaterale România Portugalia (CCIBRP)

by Elena Paraschiv-Pop

De curând, am avut plăcerea să discutăm cu Marina Coandă Bundac, Director Executiv și Board Member al Camerei de Comerț bilaterale România Portugalia. Te invităm să parcurgi materialul cu discuția interesantă despre activitatea și pasiunile sale.

Ca în orice activitate, succesul apare atunci când îți valorifici calitățile înnăscute și cele cultivate prin studii și experiență de viață. Studiile în domeniul bancar și diplomatic, faptul că sunt un bun observator, un mediator nativ și o persoană înclinată spre latura umanitară și artistică, s-au completat cu experiența de viață, precum și privilegiul de a trăi între două continente. în calitate de cetăţean român american.

Ca moștenire personală în domeniul umanitar, în România coordonez bazarul anual de caritate pentru comunitatea diplomatică și expatriată din România (IWA Christmas Bazaar) de un deceniu. Poate că prin această dăruire susținută am câștigat un rol unic în sfera relațiilor internaționale din România.

Este o provocare continuă să îmbinăm toate aceste lumi aparent paralele și să găsim acel numitor comun care face ca umanitarismul să predomine, fie că vorbim de Camera de Comerț România Portugalia, Bazarul de Crăciun IWA Charity sau Fundația Bonte, Fundația pentru Artă Modernă și Contemporană. pe care le coordonez.

Portugalia este un partener important al României, atât în ​​plan comercial (în perioada 2015-2019, comerțul a crescut constant), cât și în investițiile străine directe, precum și în experiența sa în domeniul energiilor regenerabile, digitalizării, infrastructurii și absorbției de energie. Fondurile structurale europene sunt factori care pot stimula și mai mult relațiile economice dintre cele două țări. De la începutul anului 2022, investițiile portugheze în industria energiei regenerabile din România se ridică la peste 1,500 de milioane de euro.

În calitate de Director și Consilier General-Secretar al CCIBRP, activitatea mea presupune, printre altele, coordonarea unei rețele de oameni de afaceri, reprezentanți ai domeniului economico-administrativ important; întâlniri cu membrii camerei și/sau reprezentanți ai mediului economic, social, politic și cultural în vederea dezvoltării relațiilor economice și susținerii mediului de afaceri; investigații economico-financiare legate de începerea unor noi relații de afaceri/parteneriate; organizarea și participarea la evenimente/misiuni economice și identificarea oportunităților de afaceri, respectiv match-making.

Marina Coandă Bundac și pasiunea pentru golf

Potrivit unui studiu publicat recent, perioada de pandemie a avut un impact mare asupra hobby-urilor și activităților de agrement. Mulți dintre noi am realizat nevoia de a ne angaja în activități care ne aduc conexiune, deschidere și libertate de exprimare.

Pentru mine, marea revelație a fost jocul de golf. Deși am locuit mulți ani în California, lângă un teren de golf, nu pot spune că până anul trecut am avut vreun contact direct cu golful, dar de îndată ce această activitate a intrat în sfera ocupațiilor mele, a devenit mai mult decât un mod de a petrecerea timpului liber a devenit o pasiune din toate punctele de vedere.

Citește și articolul: Interes crescut în România faţă de criptomonede. Coinzix, un crypto exchange românesc, va investi 10 milioane de dolari în următorii trei ani

Se spune că atunci când ești pasionat de ceva, totul se corelează cu obiectul pasiunii tale. Așa s-a întâmplat în cazul meu: în primăvara lui 2021 într-un context investițional prin Camera de Comerț România-Portugalia, am fost provocat să fac o analiză asupra importanței jocului de golf în Portugalia și a posibilelor afinități cu România. Apoi incidentul m-a făcut să petrec vara trecută în Algarve, un loc considerat destinația ideală pentru jucătorii de golf. Acolo am avut ocazia să-i văd pe marii actori ai acestui sport în acțiune și am fost complet fascinat. Apoi, când m-am întors în România, am decis să devin profesionist în obiectul pasiunii mele. Așa am învățat golf cu un profesionist de un an… și este spaniol!

Santiago Muñoz (Santi) este un jucător profesionist de golf și profesor de golf, un om devotat profesiei sale care a contribuit semnificativ la evoluția golfului în România. Fără a fi subiectiv, Santi este cel mai bun profesor de golf din România, are o carieră profesională excepțională, a început să joace golf la vârsta de șase ani și la 18 ani era deja jucător profesionist și profesor de golf la unele dintre cele mai prestigioase cluburi din Spania. iar apoi în Cehia. Din 2014 este profesor în România și o prezență importantă în turneele internaționale de golf. Suntem extrem de norocoși să avem un astfel de profesor în România.

Într-adevăr, Santi a fost cel care a deschis calea pentru intrarea golfului profesionist în spațiul românesc. Are elevi de toate vârstele și acest lucru nu este de mirare, nu este doar un bun antrenor, ci și un bun psiholog, știe să încurajeze și, mai ales, știe să amendeze. Dar ceea ce îl face pe Santi un profesor extraordinar nu este doar că te învață cum să reușești, ci că te învață ce să faci cu eșecurile.

În discuțiile noastre am observat cât de interesantă este poziția noastră pe terenul de golf: el, spaniolul, și eu, reprezentantul Portugaliei, ne jucăm meciurile pe terenul românesc. În ecuația acestei pasiuni a devenit important să se includă pitch-ul. Situat la marginea Bucureștiului, a devenit, pentru mine, mai mult decât un loc de antrenament, fiind mai degrabă o casă de vacanță în care merg când am chef de relaxare.

Despre CCIBRP

Suntem o asociaţie a oamenilor de afaceri şi principala noastră misiune este să îi ajutăm pe membrii Camerei noastre să dezvolte o reputaţie puternică şi să devină competitivi pe piaţa din România şi pe cea din Portugalia.

Misiunea Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România Portugalia este de a sprijini investitorii portughezi şi români prin apărarea intereselor acestora, oferirea de asistenţă pentru dezvoltarea afacerilor, medierea contactelor de afaceri şi furnizarea de informaţii la zi despre mediul economic şi politic din România.

CCIBRP este membru al Câmara de Comércio e Indústria Portuguesa (CCIP), Camera de Comert a Romaniei, niunea Camerelor Bilaterale de Comert si Industrie din Romania

Sursă articol: ASEMER

Sursă foto: CCIBRP

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More