Prima pagină » DSV Road: Cererea pentru transport de tip grupaj și servicii auxiliare crește cu peste 30% în acest an, la aproape 55 milioane euro

DSV Road: Cererea pentru transport de tip grupaj și servicii auxiliare crește cu peste 30% în acest an, la aproape 55 milioane euro

by Elena Paraschiv-Pop

DSV Road, una dintre cele mai mari companii de transport de mărfuri din Europa, estimează o creștere de peste 30% a cererii pentru transport de tip grupaj pe rute interne și internaționale și servicii auxiliare acestuia, ceea ce va reprezenta aproximativ 55 de milioane de euro din întreaga afacere a companiei în 2023. 

Transportul de tip grupaj este unul din cele mai căutate tipuri de transport, aducând peste 50% din business-ul DSV Road în România. În 2023, au crescut semnificativ atât cererea pentru acest tip de transport, cât și cererea pentru cele 16 servicii adiacente acestui mod de transport de mărfuri, cu precădere pentru servicii de livrare fixă, lift și liză, preavizare cu o zi înainte, livrare sau ridicare mărfuri la oră preferențială, livrarea de mărfuri periculoase (ADR) și asigurare cargo.

Mihai Teodorescu

“Cererea crescută pe transportul de tip grupaj și servicii conexe este generată de mai mulți factori, printre care contextul economic și inflația ridicată, acest tip de transport ajutând companiile să optimizeze cheltuielile de transport cu până la 80%. Un alt motiv este faptul că DSV Road oferă servicii complete și flexibile, care îndeplinesc nevoile cât mai variate ale companiilor din România, cum ar fi plecările zilnice din / către România cu toate țările din Uniunea Europeană, conexiuni zilnice, timpi de tranzit bine stabiliți și livrare door to door sau terminal to door”, explică Mihai Teodorescu, Director, International Road Transport în cadrul DSV Road. 

De asemenea, o parte importantă din creșterea transportului de tip grupaj este bazată pe creșterea cererii pentru servicii transport intern pentru mărfuri, între numeroase localități din România.

Cătălin Papuc

“Transportul intern de mărfuri, bazat preponderent pe grupaj, are cea mai accelerată creștere dintre toate serviciile DSV Road, având o creștere de 25% anul trecut, ca urmare a dezvoltării portofoliului de clienți, ajutat și de extinderea marilor lanțuri de magazine pe teritoriul României. Prin urmare, în 2023 estimăm o creștere suplimentară de 10% pentru serviciile de transport intern, care în prezent este folosit cu precădere de companii din retail, produse alimentare, automotive și electronice”, declară Cătălin Papuc, Director, Domestic Road Transport în cadrul DSV Road.

Creșterea cererii cu peste 30% pentru transportul de tip grupaj și servicii adiacente este determinată și de flexibilitatea mare oferită de transportul de tip grupaj, companiile putând importa sau exporta cantități flexibile de mărfuri, de la 10 kg până la 3.000 de kg.

Totodată, investiția în digitalizare a contribuit la dezvoltarea business-ului de grupaj, DSV Road oferind companiilor posibilitatea să urmărească în timp real, prin opțiunea track and trace, unde se află mărfurile lor pe rutele dintre România și alte țări din Europa, prin aplicația myDSV. DSV Road continuă investiția în această aplicație, în care de asemenea clienții își pot planifica rutele și pentru care își propune să fie folosită de peste 98% din clienți până la finalul anului. 

Cele mai transportate mărfuri în regim grupaj sunt produse din categoria fashion, componente auto, produse de nișă, produse electro-IT, dar și alimentare și alte mărfuri perisabile. Pentru că ajută companiile să optimizeze costurile de transport, grupajul este preferat de toate tipurile de firme, mici, medii și corporate, indiferent de dimensiunea business-ului, din toate domeniile – printre care retail, ecommerce, IT&C și automotive.

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani. Astfel, pentru 2023, compania DSV Road se așteaptă la o creștere a business-ului cu 10%, după ce anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021, datorită creșterii numărului de clienți și a cererii pentru toate tipurile de transport, în special grupaj și intermodal.

Despre DSV Road

DSV Road este unul dintre cei mai mari transportatori din România și Europa, oferind servicii complete de transport – regim grupaj, încărcare parțială (less than truckload) și încărcare completă (full truck load), dar și servicii de transport pe bază de combustibil bio, ca parte din misiunea companiei de a reduce poluarea. DSV Road este una din entitățile juridice ale grupul DSV, prezent în România din 1994, alături de DSV Solutions și DSV Air&Sea.

Parte din grupul danez DSV Global Transport & Logistics, compania DSV are activitate în 13 orașe din România. DSV oferă servicii complete de transport și logistică pe toate tipurile de transport (rutier, aerian, maritim și feroviar), servicii multimodale și servicii de depozitare și fulfilment pentru industrii ca retail, pharma, automotive și altele. DSV România investește constant în automatizarea operațiunilor de business pentru a eficientiza gestionarea și distribuția mărfurilor și în digitalizarea colaborării cu clienții, oferind posibilitatea de rezervare și urmărire în timp real a produselor prin aplicația myDSV. De asemenea, pentru a proteja mediul înconjurător, compania a creat divizia green transport pentru servicii de transport verde și programe de sustenabilitate care reduc cantitatea de emisii de carbon.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More