Prima pagină » Societatea Civilă de Avocați Vasiliu Miclea asigură servicii juridice complete în domeniul muncii.

Societatea Civilă de Avocați Vasiliu Miclea asigură servicii juridice complete în domeniul muncii.

by Elena Paraschiv-Pop

Societatea Civilă de Avocați Vasiliu Miclea este o firmă de avocatură românească ce asigură servicii juridice complete în domeniul dreptului muncii, precum și soluții strategice pentru clienții săi. 

SCA Vasiliu Miclea împlinește anul acesta 9 ani și a fost fondată de 2 avocați specializați în dreptul muncii – Răzvan Vasiliu și Andreea Miclea. Anterior înființării, SCA Vasiliu Miclea, ambii parteneri au activat în domeniul dreptului muncii și relațiilor sociale în cadrul altor case de avocatură. 

„Acest proiect are la bază o nevoie importantă în piața muncii din România, respectiv aceea de a aborda în mod profesionist relațiile de muncă în societatea românească, atât în beneficiul companiilor, dar și al lucrătorilor”, spun reprezentanții Vasiliu Miclea.   

În cei aproape 9 ani de existență, echipa de avocați de la SCA Vasiliu Miclea a înregistrat o rată de succes de peste 90% în litigiile de muncă și s-a specializat în oferirea de consultanță, în medierea conflictelor și negocierea unor clauze litigioase.

Un alt segment important al relațiilor de muncă și al dialogului social, pe care avocații specializați de la SCA Vasiliu Miclea îl gestionează cu succes, vizează negocierea colectivă. Doar în cursul anului 2021, SCA Vasiliu Miclea a finalizat cu succes 9 negocieri de acest tip, prin acordarea de asistență juridică de la momentul declanșării negocierii și până la înregistrarea contractului la autoritățile competente.

Clienții SCA Vasiliu Miclea sunt extrem de diverși, de la companii multinaționale, societăți comerciale din diferite sectoare de activitate, până la persoane fizice și sindicate.

Începând din anul 2019, SCA Vasiliu Miclea și-a extins aria de practică, oferind consultanță internațională de specialitate în materia dreptului muncii al Republicii Moldova și unor companii din această țară.

Obiectivul principal al SCA Vasiliu Miclea este de a asigura servicii juridice de cea mai înaltă calitate în domeniul dreptului muncii tuturor clienților săi (firme de consultanță, instituții bancare, clienți corporate, unități comerciale, companii de asigurări, societăți non profit, case de avocatură etc.).

„Practic, fiecare client al nostru beneficiază de întreaga atenție și de suportul echipei profesioniste de avocați, cu experiență practică importantă în domeniul muncii. Garantăm că, din momentul în care am acceptat un caz, depunem toate eforturile pentru obținerea celor mai bune rezultate pentru clienții noștri.”

Obiectivul secundar al SCA Vasiliu Miclea este de a contribui la ”formarea” actorilor din piața muncii din România, deoarece „practica ne arată că multe dintre problemele care ajung în fața instanțelor de judecată au ca principală cauză necunoașterea drepturilor și obligațiilor pe care angajatorii și salariații le au în cadrul raporturilor de muncă.”

Citește și articolul: Florina Onețiu: Cum să faci business în metaverse?

Întrebați despre rezultatele de până acum, reprezentanții firmei ne spun că SCA Vasiliu Miclea “se remarcă în primul rând printr-o rată de succes considerabilă în litigiile de muncă, de peste 90%, la care se adaugă cererea în creștere pentru asigurarea serviciilor de consultanță, de mediere a conflictelor de muncă ori de negociere a unor clauze litigioase.

Deoarece au dorit să contribuie la ceea ce înseamnă creșterea gradului de informare a actorilor din piața muncii cu privire la drepturile și obligațiile pe care aceștia le au, potrivit legislației în vigoare, SCA Vasiliu Miclea a dezvoltat două tipuri de proiecte.

Primul este programul ”Dreptul muncii pe înțelesul tuturor”, în cadrul căruia echipa de avocați SCA Vasiliu Miclea organizează cursuri inhouse pentru colaboratorii săi. Prin urmare, cursurile susținute de Vasiliu Miclea SCA sunt organizate și structurate în funcție de nivelul de cunoștințe al participanților – începător, mediu sau avansat, fiecare fiind liber să aleagă modulul care i se potrivește.

Cursurile de legislația muncii se adresează în special personalului care își desfășoară activitatea în cadrul departamentelor de resurse umane sau legal, precum și oricarei persoane care dorește să își cunoască drepturile ca angajat sau ca angajator, se poate înscrie la aceste cursuri interactive, ce aduc exemple concrete din practica îndelungată a avocaților.

“Obiectivul nostru principal, în toate cursurile susținute, este acela de a prezenta legislația într-o manieră accesibilă și de a oferi soluții care pot fi implementate în cadrul companiilor. Acesta este și motivul pentru care am ales să organizăm cursuri de legislația muncii, în colaborare cu diferiți parteneri, sub sigla Legislația muncii pe înțelesul tuturor”.

Cel de-al doilea tip de proiect constă în dezvoltarea unor produse editoriale, scrise într-o manieră cât mai accesibilă, pentru a explica sensul tuturor aspectelor teoretice, și uneori greoaie, prevăzute de actele normative.

„Temele pe care le-am dezvoltat în mod cât mai accesibil până acum au fost alese pornind de la principalele subiecte de interes pe care am constat din practică că actorii din piața le au și acestea sunt: Protecția maternității la locul de muncă, Cercetare disciplinară. Aspecte practice și teoretice, Concedierea disciplinară – de la teorie la practică.”

Întrebați ce doresc sa evidențieze despre SCA Vasiliu Miclea, reprezentanții acesteia ne-au comunicat că „în tot ceea ce facem, avem în vedere principiile care stau la baza relațiilor de muncă – buna credință și respectul reciproc. Tratăm cu seriozitate toate cazurile care ajung în atenția noastră, iar specializarea noastră în domeniul dreptului muncii reprezintă un atuu pentru clienți.”

Printre beneficiile aduse clienților săi se numără faptul că aceștia lucrează cu o societate specializată exclusiv în domeniul dreptului muncii – “și asta aduce automat un plus de încredere că primesc cele mai bune și argumentate soluții juridice la problemele pe care le întâmpină, precum și cele mai abile strategii, având în vedere experiența echipei de avocați.”

Un alt beneficiu apreciat de clienții SCA Vasiliu Miclea este sentimentul de siguranță pe care îl au datorită faptului că echipa rămâne alături de ei, la fiecare pas, până la rezolvarea problemei.

Referitor la beneficiile pe care le au cursanții sau cititorii avocaților, aceștia au garanția faptului că informațiile pe care le primesc sunt actuale, updatate în funcție de ultimele modificări legislative, că le sunt explicate și clarificate pentru a le putea folosi și implementa corect în activitatea lor, evitând astfel eventuale neînțelegeri cu angajații, ori chiar litigii.

Multumim pe aceasta cale SCA Vasiliu Miclea pentru webinarul sustinut in data de 23 iunie, intitulat „Elementele Contractului individual de munca”. Webinarul a fost organizat de ASEMER.

Puteti urmari webinarul pe canalul nostru de Youtube:

Sursă articolul: ASEMER

Sursă foto: Pixabay

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More