Prima pagină » ANALIZĂ XTB: Alegerile din Marea Britanie, „dominate” de laburiști. Cât de importanți sunt acum următorii pași pentru investitori?

ANALIZĂ XTB: Alegerile din Marea Britanie, „dominate” de laburiști. Cât de importanți sunt acum următorii pași pentru investitori?

by Razvan Dutu

După alegerile organizate în Marea Britanie, Partidul Laburist sărbătorește victoria, însă piața obligațiunilor va decide politicile lor fiscale, nu obținerea majorității de 170 de locuri în Parlamentul britanic, arată analiștii XTB, companie internațională de investiții. 

În ultimii ani, Laburiștii s-au reformat complet și sunt pe cale să câștige 410 locuri și o majoritate de 170 de locuri, conform sondajelor de tip exit-poll realizate de principalele televiziuni din Marea Britanie. Acest număr este ușor mai mic decât majoritatea de 179 de locuri câștigată de fostul premier britanic Tony Blair și, de asemenea, ușor sub majoritatea absolută pe care unii au prevăzut-o înainte de aceste alegeri. 

Cu toate acestea, vorbim despre o victorie importantă pentru Partidul Laburist, care ar putea să mențină formațiunea politică la putere mulți ani, ceea ce sugerează și că sondajele de opinie din perioada premergătoare acestei seri au fost precise. 

Citește și articolul: Mokka BNPL a încheiat un parteneriat cu platforma de e-commerce Seliton

Piața a răspuns moderat la vești 

Deoarece rezultatul este, în linii mari, unul așteptat, lira sterlină a avut o reacție moderată la rezultatele preliminarii. Din acest motiv, atenția se va îndrepta acum către următorii pași din această perspectivă. 

Sir Keir Starmer, liderul laburiștilor, trebuie încă să prezinte în detaliu planurile sale de cheltuieli și impozitare și, cel mai important, modul în care va crește economia. Piețele financiare au încredere că poziția fiscală a Regatului Unit este sigură cu Laburiștii, de aceea randamentele obligațiunilor și lira sterlină au rămas stabile în timpul acestei campanii electorale, subliniază analiștii XTB.

Atenția se va îndrepta rapid către primele 100 de zile în funcția din Downing Street 10 ale lui Keir Starmer și către modul în care acesta va prezenta planurile economice pentru a stimula dezvoltarea, în același timp cu îmbunătățirea serviciilor publice. 

Investitorii vor urmări îndeaproape fiecare acțiune pentru a se asigura că Starmer își menține mesajul de „stabilitate” și prudență fiscală, altfel ar putea descoperi că supraveghetorii obligațiunilor nu sunt niciodată departe. 

Ce urmează pentru prețurile activelor din Marea Britanie

Investitorii sunt așteptați ca, în perioada următoare, să își bazeze deciziile pe ceea ce cred că noul prim-ministru Keir Starmer va face în viitor. Prețurile opțiunilor sell/buy sugerează că nimeni nu se așteaptă la surprize din partea Laburiștilor, mai arată analiștii XTB.  

Volatilitatea pe 3 luni pentru perechea GBP/USD este aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. Există o tendință pozitivă pentru opțiunile GBP/USD, ceea ce sugerează că traderii văd o perspectivă pozitivă pentru lira sterlină. Raportul put/call pentru FTSE 100 este ușor pozitiv, ceea ce sugerează că piața nu se așteaptă ca principalul indice blue-chip al Regatului Unit să scadă în urma rezultatului alegerilor. 

Lichiditatea pe piețele financiare a fost redusă în seara de 4 iulie, chestiune ce poate fi pusă și pe sema sărbătorii naționale din SUA. O reacție reală se observă dimineața, odată ce piețele din Marea Britanie se deschid. 

Despre XTB:

Grupul XTB este un furnizor internațional de produse, servicii și soluții tehnologice de tranzacționare și investiții. Entitățile Grupului XTB sunt supravegheate de cele mai mari autorități de reglementare din lume, inclusiv FCA, CySEC și KNF. De peste 18 ani, XTB Group a oferit investitorilor de retail acces imediat la sute de piețe din întreaga lume. XTB este o companie fintech bazată pe încredere, tehnologie și suport. Din 2004, Grupul XTB și-a extins activitatea, care acoperă acum peste 20 de piețe majore din Europa, America Latină și Asia, câștigând încrederea a peste 1 milion de clienți. Folosind propriile platforme premiate xStation și xStation Mobile, entitățile XTB Group oferă acces la peste 6.000 de instrumente financiare, inclusiv acțiuni reale, ETF-uri și CFD-uri pentru Forex, indici, mărfuri, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologie de vârf instituțiilor financiare din întreaga lume. Mai multe pe: www.xtb.com.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More