Prima pagină » Aerotravel: Anul acesta românii caută destinații inedite, mai puțin aglomerate, la maximum 2 ore de zbor și la prețuri mai avantajoase

Aerotravel: Anul acesta românii caută destinații inedite, mai puțin aglomerate, la maximum 2 ore de zbor și la prețuri mai avantajoase

by Razvan Dutu

Lesbos (Grecia), Skiathos (Grecia) și Ischia (Italia) sunt printre cele mai căutate destinații pentru sejurul de vară de către cei care doresc o vacanță în cuplu, cu prietenii sau cu familia. 

Insula Lesbos este revelația verii 2024 deoarece oferă sejururi la tarife mai mici cu până la 20% față de pachete similare din alte insule grecești, împreună cu toate ingredientele unei vacanțe reușite: plaje de calitate, mâncare excelentă din produse locale bio la prețuri mici, unități de cazare confortabile, activități variate și atmosferă relaxată, ca în Grecia. Lesbos este sinonimă cu relaxarea, reconectarea cu natura și plăcerile simple ale vieții, fie că este vorba de o masă delicioasă, o baie în marea caldă și curată sau un apus de soare spectaculos. 

București, iulie 2024 – În ultima lună, Aerotravel a înregistrat o creștere de aproximativ 50% a cererilor venite pe canalele online pentru vacanțe în străinătate, față de perioada anterioară a acestui an, arată datele Grupului Aerotravel.

Turiștii sunt interesați de sejururi care să le ofere un control mai precis al costurilor și un raport calitate-preț foarte bun, fără a face rabat de la niciunul din elementele care fac o vacanță cu adevărat plăcută, împreună cu familia sau cu prietenii.  

De aceea, tot mai mulți turiști aleg oferte speciale în destinații care permit o anticipare corectă a bugetului de vacanță necesar, fiind interesați de toate aspectele finaciare ale sejurului: cât costă o masă la o tavernă sau un restaurant, care sunt atracțiile turistice, ce tipuri de activități sunt disponibile și care sunt tarifele pentru închirierea unei mașini.

Deși se știe că tarifele pentru un pachet turistic la mare în afara țării au crescut cu 15% față de sezonul anterior, variantele oferite de AeroVacanțe, parte din grupul Aerotravel, continuă să fie competitive. Astfel, un sejur cu mic dejun la un hotel de 4 stele în insula grecească Lesbos sau unul la o vilă turistică în Skiathos în regim self-catering reprezintă alegeri ideale pentru cei cu buget mediu de vacanță.

Citește și articolul: ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Industria de fast fashion, piață de miliarde de dolari. Shein și Temu, în vizorul autorităților europene

Ce a spus Antonio Nițu, Director General

“Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, fiecare sezon turistic de vară are specificul său. Românii își doresc în continuare să se bucure de cel puțin o vacanță pe vară, dar analizează mai atent tot ce ține de costuri deoarece vor să aibă un control mai strict al acestora. Astfel, se orientează spre sejururi la costuri mai accesibile și, dacă este posibil, în destinații în care nu au mai fost, care nu sunt foarte aglomerate și care le oferă toate ingredientele pentru o vacanță reușită.

Tocmai de aceea, analizând opțiunile disponibile, am introdus în 2024 vacanțe cu zboruri charter în Lesbos, a treia insulă ca mărime din Grecia. Aici, sejururile de 7 nopți cu zbor charter avion, transferuri și asistență turistică pornesc de la 289 euro / persoană la vilă fără masă, respectiv 599 euro / persoană la hotel de 4 stele nou-renovat, cu mic-dejun inclus.

Costurile în destinație pentru o masă de prânz la o tavernă sau pentru o excursie opțională sunt accesibile, de multe ori mai mici decât în România. De aceea, pentru mulți români insula Lesbos este alegerea potrivită pentru concediul de vară din 2024, mai ales că Grecia este o țară care ne este familiară și care ne place, iar zborul până acolo durează doar o oră și 20 de minute”, declară Antonio Nițu, Director General al grupului Aerotravel.

Costurile cu masa în Lesbos sunt comparabile cu cele din țară, fiind mai scăzute decât în alte destinații externe. O salat[ grecească costă 7 – 8 euro, o porție de sardine, pentru care este renumită insula, este 8 – 12 euro, iar un calamar sau o caracatiță la grătar costă între 12 și 15 euro. Garniturile costă între 3 și 7 euro (salate, orez, cartofi prăjiți) și sunt consistente. Toate preparatele sunt făcute din ingrediente proaspete și gustoase, ca la mama acasă, cultivate sau pescuite local. 

La masă se poate adăuga o apă (0,5 – 2 euro), o băutură răcoritoare (2 – 4 euro), o bere (3 – 5 euro), o carafă mică de vin (6 euro) sau un ouzo, mândria insulei Lesbos (6 euro pentru două persoane). Vestea bună pentru cei care vor să se relaxeze la plajă este că în Lesbos șezlongurile și umbrelele sunt gratuite, în schimbul unei consumații minime de la bar, adică o cafea (2,5 – 5 euro), o bere (3,5 – 5 euro) sau un cocktail (10 – 15 euro).

Pentru explorarea insulei, poate fi închiriată o mașină cu tarife începând de la 29 euro pentru o singură zi sau 173 euro pentru 7 zile. Astfel, pot fi vizitate câteva obiective captivante din insulă, cum ar fi Muzeul de Istorie Naturală a Pădurii Pietrificate din Lesbos, Muzeul Ouzo (The World of Ouzo) sau castelul Molyvos. 

Zborurile charter din București până în destinație sunt operate de compania TAROM, în ziua de vineri, toată vara până pe 6 septembrie 2024, și durează o oră și 20 de minute. 

“Pentru sezonul din acest an operăm 14 zboruri charter către insula Lesbos din București. Grupul Aerotravel își propune să diversifice portofoliul de destinații, ca urmare a cererii tot mai mari pentru destinații noi, neatinse de turismul de masă și care oferă, în același timp, o vacanță excelentă la un tarif accesibil.

Insula Lesbos este o astfel de destinație uimitoare, în care te poți relaxa într-o atmosferă caldă și prietenoasă, tipic grecească, unde beneficiezi de facilități foarte bune, te bucuri de peisaje încântătoare, delicii culinare obținute din produse locale bio, mare și soare, nenumărate activități și festivaluri și, evident, voie bună cât cuprinde!

AeroVacanțe oferă pachete turistice în cele mai frumoase zone ale insulei: Anaxos, renumită pentru cea mai bună plajă Blue Flag, cu ape curate și calde; Petra, o mică așezare cu o atmosferă de vacanță, magazine cu suveniruri și taverne excelente; și Molyvos, faimos pentru castelul medieval, zona de shopping și cea de restaurante cu vederi superbe spre mare”, explică Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel.

Insula Lesbos este apreciată de cuplurile care lucrează într-un mediu stresant și care doresc să evadeze din rutina zilnică, pentru a se deconecta și a se relaxa pe plaje neaglomerate, cu muzică foarte bună la un volum rezonabil, pentru a lua o masă delicioasă din produse 100% naturale și proaspete, pentru a vizita locuri inedite, unice în lume, precum Pădurea Pietrificată, sau pentru a observa viața sălbatică, precum stolurile de păsări flamingo.

Insula Skiathos este alegerea perfectă pentru cei care își doresc să se bucure de nenumărate plaje Blue Flag cu nisip fin și intrare lină în mare, atmosferă cosmopolită și bucătărie din întreg arealul mediteranean, servicii de calitate și confort. Este o destinație cu opțiuni pentru toate buzunarele, de la vile turistice – pentru cei care sunt ok cu facilități simple și de calitate, până hoteluri de 5 stele cu piscină privată – pentru cei care apreciază răsfățul, cupluri sau familii cu copii deopotrivă. 

Ischia este insula celor care sunt pasionați de sudul Italiei, care sunt îndrăgostiți de natură și de apă în toate variantele sale – de la mare la izvoare termale, care sunt fideli gastronomiei italiene în toate întruchipările sale delicioase și care știu că, dincolo de străduțele înguste și adesea aglomerate, vor găsi întotdeauna o grădină sau o plajă pe care se vor reîntâlni cu atmosfera caldă și relaxată, tipică zonei.

Despre AeroVacanțe

AeroVacanțe este agenția organizatoare a Grupului Aerotravel, cu personalitate juridică din 2016 și o echipă cu experiență de peste 18 ani în tour operare. AeroVacanțe operează curse charter avion către insulele Skiathos și Skopelos (aeroportul Skiathos), cu plecări din București și Cluj-Napoca, dar și către insula Lesbos, cu plecare din București. Pachetul de vacanță cu charter avion în insula Skiathos este cel mai cunoscut produs AeroVacanțe și înregistrează o creștere a cererii, atât în rândul agențiilor de turism partenere (revânzătoare) cât și, implicit, al clienților direcți. 

AeroVacanțe dezvoltă și lansează periodic produse noi, în măsură să satisfacă cererea agențiilor partenere revânzătoare și, astfel, așteptările turiștilor. În prezent, în afară de charterele spre Grecia, AeroVacanțe oferă următoarele produse turistice:

  • Sejururi cu zbor avion în Ischia, Italia;
  • Sejururi cu zbor avion în Republica Dominicană, Mexic și Cuba;
  • Sejururi cu zbor avion în Creta (Grecia).

Mai mult decât atât, AeroVacanțe poate oferi, prin intermediul furnizorilor globali, pachete turistice în orice colț al lumii, la tarife avantajoase pentru agențiile partenere și pentru clienții direcți ai acestora.

AeroVacanțe colaborează cu o rețea națională de peste 500 de agenții partenere revânzătoare, distribuite pe întreg teritoriul României. Grație personalului dedicat și a prezenței constante în țară, atât prin intermediul agențiilor Aerotravel, cât și prin intermediul prezentărilor directe, specialiștii AeroVacanțe oferă cu promptitudine suport oricăror cereri care vin din partea agențiilor partenere.

Despre Aerotravel

Fondat în toamna anului 1997, Aerotravel a devenit una dintre cele mai puternice agenții de turism din România, care oferă atât companiilor, cât și turiștilor individuali un portofoliu complet de produse și servicii. 

În prezent, Grupul Aerotravel include Aerotravel, adică rețeaua națională specializată în turismul de afaceri și evenimente corporate care comunică prin intermediul brand-ului Travel Leaders Romania și www.aerotravelcorporate.ro, Fabrica de Vacanțe, care oferă pachete turistice în orice destinație prin intermediul agențiilor de stradă și al platformei www.fabricadevacante.ro, precum și turoperatorii CruiseHub, care propune croaziere pe toate mările și oceanele lumii, și AeroVacanțe, agenția organizatoare de sejururi în Skiathos, Italia, Egipt, Caraibe și Asia.

Aerotravel este una dintre cele mai importante companii de management al călătoriilor din România, care oferă servicii de business travel și M.I.C.E. (evenimente corporate) organizațiilor private locale și regionale. Aerotravel furnizează soluții complexe de călătorii de afaceri, bazându-se pe expertiza a peste 110 specialiști în turism și 7 agenții proprii, cu o prezență consistentă la nivel național. Datorită accesului la furnizori globali de servicii turistice și parteneriatului cu Travel Leaders, Aerotravel are capacitatea de a oferi soluții de business travel și M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, Events) în orice colț al lumii, la standarde de calitate înaltă.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More