Prima pagină » PickTwo Studio, al doilea proiect în Zanzibar: complex rezidențial în valoare de 11,5 milioane de euro 

PickTwo Studio, al doilea proiect în Zanzibar: complex rezidențial în valoare de 11,5 milioane de euro 

by Razvan Dutu

Studioul de arhitectură PickTwo a demarat al doilea său proiect în Zanzibar, proiectarea și amenajarea unui complex de 37 de locuințe de lux destinate achiziției și închirierii. Investiția în acest proiect se ridică la o valoare totală de 11,5 milioane de euro, iar echipa PickTwo estimează că întregul complex va fi finalizat în 2024 și dat în folosință la începutul lui 2025. 

Citește și articolul: 1 din 4 clienți din generația Millennials cumpără mai puțin dacă nu i se oferă opțiunea Buy Now Pay Later

Amplasat pe un teren de aproape 10.000 metri pătrați, pe malul Oceanului Indian, pe coasta de Est a Zanzibarului, complexul rezidențial Azure este compus din 37 de vile de tip studio, cu 2, respectiv 3 dormitoare, toate cu vedere la ocean.  Zece dintre aceste vile se vor afla pe un ponton deasupra apei, iar fiecare vilă este dotată cu piscină, grădină proprie, inclusiv un spațiu dedicat pentru barbeque, asigurând intimitate perfectă locatarilor. 

De asemenea, pentru a deservi întregul complex vor fi amenajate un restaurant, o sală de fitness, o zonă de spa, o piscină comună, un restaurant și un lounge cu vedere panoramică asupra apusului și portului dedicat. 

Ce spune Sebastian Mîndroiu, arhitect și co-fondator

Ne-am dorit să creăm la Azure un spațiu care să reflecte starea de spirit a acestui loc în care înțelegi că ai mai mult decât ai nevoie și că te poți bucura pur și simplu de viață. Având deja experiența unui proiect în Zanzibar, acesta s-a conturat fluid, iar ceea ce ne dorim este să oferim celor ce vor trece pragul acestui complex un spațiu cât mai aproape de noțiunea de paradis, a precizat Sebastian Mîndroiu, arhitect și co-fondator PickTwo Studio.

Dincolo de confortul și funcționalitatea spațiilor individuale și comune, echipa PickTwo și-a propus ca întregul complex să fie proiectat respectând principiile de design sustenabil și de responsabilitate față de mediu. Astfel, fiecare vilă este construită cu materiale locale, folosind tehnici locale și forță de muncă din Zanzibar, pentru a da autenticitate proiectului. Sistemele fotovoltaice, reciclarea apei de ploaie și utilizarea tehnologiilor avansate de filtrare fac din Azure un spațiu unde luxul și sustenabilitatea merg mână în mână.

Complexul are o capacitate de maximum 40.000 de turiști/an care pot fi acomodați în cele 37 de vile, iar data estimată pentru ca acesta să devină complet operațional este finalul lui 2024. Prețurile pornesc de la 239.000 USD pentru o vilă de 84 mp utili, cu o terasă de 54 mp și o curte proprie de 155mp. Investiția totală se ridică la 11,4 milioane de euro.

Azure este un proiect The Village Group, care oferă posibilitatea achiziționării de unități din complex încă din această fază a proiectului, reprezentând o oportunitate de investiție, cu un randament anual estimat de 15% și dividende trimestriale din profiturile operaționale. Proiectul oferă o apreciere prevăzută a valorii între 25–35% față de prețurile inițiale de listare. După finalizarea dezvoltării, complexul va fi preluat în administrare de o firmă de management hotelier cu experiență de peste 20 de ani în administrarea resort-urilor de lux. Acest parteneriat va asigura oferirea de servicii de 5 stele turiștilor și un randament anual constant pentru investitorii în acest proiect.

Mai multe detalii despre acest proiect: https://azure.tz/

Echipa de arhitecti Picktwo Studio, unul din cele mai mari studiouri de arhitectură și design de interior din România, este la al doilea proiect în Zanzibar, după ce în 2023 a finalizat proiectarea și amenajarea proiectului Shanga, un restaurant cu o suprafață de 600 mp, aflat în Paje.

PickTwo este un studio de arhitectură și design fondat în 2013 de către arhitecții de interior Sebastian Mîndroiu și Radu Călin, axat pe clienți B2B din zona de birouri, retail și horeca. Astăzi, studioul este un one-stop-shop, agenție de design interior care poate crea și implementa mărci unice sub forme fizice și recunoscută pentru o serie de proiecte premiate.

PickTwo are în prezent 35 de angajați, a finalizat peste 500 de proiecte de design interior în horeca, retail și rezidențial însumând peste 100 milioane de euro bugete investite. Primii 10 ani au însemnat multe experimente de business, din care am învățat nu doar să fim arhitecți, ci și manageri, antreprenori, însă experiența acumulată a venit cu mult entuziasm pentru creștere. Au fost 10 ani în care am crescut continuu, ne-am dezvoltat, consider că perioada ce va urma va fi una de creștere consolidată, de poziționare și de extindere, a precizat arh. Radu Călin, co-fondator.

PickTwo este primul studio independent de design, fondat exclusiv de arhitecți, din România care a ajuns la cifra de afaceri de 1 milion de euro, în 2022.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More