Prima pagină » Termene.ro – De la Spărgător de Carduri la Platformă Finanțată de UE: Povestea incredibilă a lui Adrian Dragomir

Termene.ro – De la Spărgător de Carduri la Platformă Finanțată de UE: Povestea incredibilă a lui Adrian Dragomir

by Elena Paraschiv-Pop

Într-o poveste incredibilă de reconversie și reinventare, Adrian Constantin Dragomir, patronul termene.ro, în vârstă de 41 de ani, a trecut de la a fi șeful unei grupări de criminalitate organizată specializată în spargerea de carduri la a conduce o cunoscută platformă online de monitorizare a companiilor din România. Cu finanțare din partea Uniunii Europene și controlată personal de Dragomir, această poveste surprinzătoare a devenit subiect de discuție și speculație în ultimul timp.

Adrian Constantin Dragomir, cunoscut anterior sub numele de Șuvăială, a trecut printr-o transformare remarcabilă în ultimii ani. În deceniul care a trecut de la eliberarea sa din închisoare, el și-a schimbat numele pentru a-l lua pe cel al noii sale soții, devenind astfel Adrian Constantin Dragomir. Mai mult, el a pus bazele unor afaceri de familie și a publicat chiar și o carte la Editura Universitară, intitulată „Creierul și comunicarea non-verbală”, în ciuda faptului că avea doar studii medii în acel moment.

Într-un articol apărut în Newsweek, se arată că Dragomir a fost acuzat de procurorii antimafia de a se preocupa ani la rând de tehnologii pentru a obține date noi cu ajutorul cardurilor bancare, racolând în acest scop și „electroniști de elită”. Cu toate acestea, dorința lui pentru adunarea cât mai multor date s-a concretizat zece ani mai târziu, odată cu lansarea platformei de monitorizare a companiilor Termene.ro. Proiectul Termene_AI_360, a fost finanțat în ultimii ani cu peste 3 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. Cu moto-ul „O singură platformă. Toate datele!”, platforma a fost prezentată ca un proiect de inteligență artificială destinat monitorizării companiilor din România.

În ciuda controverselor și întrebărilor legate de trecutul său infracțional și de modul în care folosește datele colectate de platforma sa, Adrian Constantin Dragomir a refuzat să răspundă unui set de întrebări trimise de Newsweek România în noiembrie 2023. În schimb, el a ales să-și facă o mică spovedanie într-un clip postat pe YouTube.

Astfel, această poveste neobișnuită a lui Adrian Constantin Dragomir, de la spărgător de carduri la patron al unei platforme finanțate de Uniunea Europeană, continuă să atragă atenția publicului și a presei. Întrebările legate de motivele sale, de trecutul său infracțional și de modul în care utilizează datele colectate pe platforma Termene.ro rămân fără răspunsuri clare, lăsând în urma lor doar mister.

Sursa articol și foto: News Week (Fantoma de la Termene.ro. Platforma finanțată de UE, controlată de un fost spărgător de carduri | DE STELIAN NEGREA | Actualizat: 26.01.2024 – 09:35)

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More