Prima pagină » Pehart Grup scade consumul de energie cu 10% prin retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic

Pehart Grup scade consumul de energie cu 10% prin retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic

by Elena Paraschiv-Pop

Pehart Grup, lider în industria producerii și procesării produselor de hârtie pentru uz casnic din România și una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, a demarat un proces amplu de modernizare și retehnologizare a mașinilor pentru producția de hârtie tissue. Compania a alocat peste 12 milioane de euro optimizării performanțelor energetice ale acestui tip de mașini din fabricile din Petrești-Sebeș și Dej. Astfel, se va obține o reducere cu până la 20% a consumului de energie pentru fiecare mașină în parte, iar la nivel de companie, economia de resursă energetică va fi de până la 10%. 

Modernizarea și retehnologizarea mașinilor pentru producția de hârtie pentru uz casnic le va crește considerabil eficiența energetică”, explică directorul de producție pentru hârtie tissue al Pehart Grup, Cristian Silaș. „Optimizarea resursei energetice nu este singurul avantaj al alinierii tehnologiilor noastre de producție la standarde de ultimă generație. Ne așteptăm, de asemenea,  la o creștere a capacității de producție, dar și a calității hârtiei tissue”, mai spune directorul de producție al Pehart Grup. 

Compania românească a colaborat la acest proiect cu unii dintre producătorii europeni de echipamente de top pentru industria de profil. „Mașinile de producție retehnologizate au capacitatea să atingă o calitate optimă a produselor cu consum mai mic de energie și, totodată, au o durată de viață de până la 3 ori mai lungă decât plăcile de rafinare convenționale. Estimăm că procesul de upgrade al mașinilor de pe liniile de producție a hârtiei pentru uz casnic va continua și în 2024”, subliniază Cristian Silaș.

De altfel, investiția în echipamente și tehnologii de producție de ultimă generație este o constantă în eforturile companiei de a oferi clienților produse de calitate premium. Doar în ultimii doi ani, Pehart Grup a lansat noi linii de producție, și-a diversificat oferta de produse (a lansat trei sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina) și a pătruns pe noi piețe externe. Prezentă până acum cu produsele sale de uz industrial sau casnic în 19 țări, Pehart Grup vizează extinderea operațiunilor la nivel internațional și consolidarea poziției celor mai populare branduri ale sale, în special Pufina și Alint. 

Retehnologizarea și optimizarea mașinilor pentru producția de hârtie tissue este un pas esențial în eficientizarea energetică, dezvoltarea capacității de producție și livrarea de produse de înaltă calitate pentru clienții din țară și cei europeni. Strategia noastră de dezvoltare durabilă are la bază principiile sustenabilității, al respectului pentru mediu și calitatea pe care o oferim consumatorilor direcți. În ultimii ani, am parcurs etape importante pentru atingerea acestor obiective. Bineînțeles, în orizontul nostru de business s-au ivit altele noi. Consolidarea poziției brandurilor noastre pe piețele europene unde am pătruns recent este doar unul dintre aceste obiective. Noile soluții de producție a căror implementare va continua etapizat și în 2024 vor servi scopurilor noastre de business”, adaugă Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup

Companie cu o istorie de aproape 200 de ani, cea mai veche fabrică de hârtie din România, Pehart Grup produce anual în fabricile sale 100.000 de tone de hârtie tissue și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 35% din totalul producției este în acest moment exportată, iar restul este vândut în țară. De altfel, aproximativ 40% dintre toate produsele din hârtie existente în magazinele românești sunt produse de Pehart Grup. O nouă linie de procesare pentru produsele de tip AfH (Away from Home) va fi în curând operațională în fabricile companiei. 

_______________

Despre Pehart Grup – Cu o tradiție de 186 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 19 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania, Albania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial. 

Pehart Grup se definește prin evoluție continuă, eficientizare, respect față de resursele planetei și față de oamenii care îi construiesc povestea în fiecare zi. Își optimizează în permanență produsele și serviciile, prin crearea unui mediu sustenabil și echitabil pentru un viitor regenerabil. Respectul față de cele mai noi reglementări de mediu concretizat prin trasabilitatea resurselor, eficiența producției și a utilizării materialelor și mediul de lucru sigur, plăcut pentru echipă și parteneri sunt valori ale Pehart Grup, la fel ca și încurajarea inițiativei și spiritului antreprenorial în interiorul companiei.  

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de aproximativ 1.3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More