Prima pagină » Craiova Belgian Business Day: Impact pozitiv pentru comunitatea de afaceri locale

Craiova Belgian Business Day: Impact pozitiv pentru comunitatea de afaceri locale

by Elena Paraschiv-Pop

În data de 14 iunie 2023, Camera de Comerț Belgia Luxembourg Romania Moldova (BEROCC) a organizat, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Dolj, un eveniment remarcabil cunoscut sub numele de Craiova Begian Business Day. Acest eveniment, care a inclus o vizită la Fabrica Ford, un maraton de întâlniri B2B și un Networing Drink la Hotelul Ramada Plaza din Craiova, a lăsat o amprentă de neșters asupra comunității de afaceri locale. Evenimentul a servit drept catalizator pentru colaborare, promovând noi oportunități de dezvoltare pentru regiune.

Promovarea oportunităților de dezvoltare locală

Evenimentul Craiova Belgian Business Day sa dovedit a fi un schi”game changer” pentru comunitatea de afaceri locală. Vizita la Fabrica Ford de dimineață a oferit participanților informații despre operațiunile unei companii internaționale renumite. Această expunere a permis întreprinderilor locale să învețe cele mai bune practici, să implementeze noi strategii și să-și consolideze competitivitatea.

Maratonul B2B Meetings a acționat ca o platformă pentru crearea de conexiuni semnificative între antreprenorii locali și afacerile belgiene. Aceste întâlniri au deschis calea pentru colaborări, joint ventures și parteneriate, care sunt cruciale pentru o creștere susținută. Evenimentul a prezentat gama variată de industrii prezente la Craiova și a încurajat schimbul de cunoștințe și inovația.

Evenimentul de networking organizat la Hotelul Ramada Plaza a reunit participanții într-un cadru relaxat, cu delicii belgiene… ciocolată și bere. Acest mediu informal a facilitat oportunitățile de networing, permițând participanților să stabilească conexiuni valoroase. De asemenea, sesiunea de networking a oferit o platformă pentru brainstorming, discutarea provocărilor și explorarea potențialelor colaborări. De aceste interacțiuni nu numai că au beneficiat întreprinderile individuale, ci au contribuit și la dezvoltarea economică generală a regiunii.

Alain Schodts – Director Executiv al Camerei de Comerț Belgia, Luxemburg, România, Moldova și-a exprimat încântarea față de succesul evenimentului. El a subliniat importanța sa atât pentru comunitatea locală, cât și pentru Cameră. El a remarcat: „A fost o adevărată inspiranție să cunosc comunitatea de afaceri vibrantă din Craiova pentru prima dată. Nivelul de entuziasm și pasiune manifestat de participanți a fost remarcabil”.

Dl Schodts a subliniat în continuare angajamentul BEROCC de a sprijini afacerile locale și de a încuraja colaborările internaționale. El a declarat: „Evenimentul a oferit o platformă excelentă pentru a reduce decalajul dintre comunitea de afaceri belgiană și Craiova. Am fost încântați să asistăm la identificarea a numeroase oportunități de dezvoltare pentru regiune în timpul evenimentului. A fost o dovadă a potențialului imens care există pe piața locală”.

El și-a exprimat, de asemenea, optimismul cu privire la viitoarele colaborări, declarând: „Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm în continuare legăturile dintre comunitatea de afaceri belgiană și Craiova. Succesul evenimentului ne-a încurajat să explorăm mai multe oportunități de colaborare, schimb de cunoștințe și expansiune comercială în viitor.”

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, domnul George Moțățăianu, și-a exprimat satisfacția față de evenimentul Craiova Belgian Business Days. El a declarat: „Evenimentul a fost unul de succes și a arătat potențialul imens și dinamismul comunității noastre de afaceri locale. Vizita la Fabrica Ford și Maratonul de întâlniri B2B au oferit informații valoroase și oportunități de networking pentru membrii noștri. Evenimentul, fără îndoială, a deschis porțile pentru colaborări, schimb de cunoștințe și creșterea afacerilor. Suntem recunoscători Camerei de Comerț Belgia, Luxemburg, România, Moldova pentru organizarea unui astfel de eveniment de impact, care a consolidat ecosistemul nostru de afaceri local. Așteptăm cu nerăbdare să construim pe acest succes și să promovăm parteneriate viitoare, care va contribui la dezvoltarea generală și prosperitatea regiunii noastre.”

Evenimentul Craiova Belgian Business Day, organizat de Camera de Comerț Belgia, Luxemburg, România,Moldova a avut un impact pozitiv de durată asupra comunității de afaceri locale. Prin vizita la Fabrica Ford, B2B Meetings Marathon și Networking Drink, evenimentul a stimulat colaborările și a identificat oportunități de dezvoltare pentru regiune. Entuziasmul și pasiunea manifestate de participanți au demonstrat spiritul antreprenorial vibrant al Craiovei. Succesul evenimentului servește drept piatră de temelie pentru viitoare colaborări între comunitățile de afaceri din Belgia și Craiova, deschizând calea pentru creșterea continuă și prosperitatea în regiune.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More