Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, s-a alăturat, în calitate de partener principal, celui de-al cincilea Hackathon CASSINI, un eveniment dedicat atât experților, cât și începătorilor pasionați de spacetech, mobilitate, cybersecurity și defence. Câștigătorii care vor reuși să valorifice datele spațiale în dezvoltarea de soluții în domeniul apărării și securității pentru Europa vor beneficia de premii în valoare de 4.000 de euro.
Hackathon-ul, desfășurat concomitent în 10 state membre UE, în perioada 24-26 martie 2023, va oferi resurse digitale cuprinzătoare pentru a permite participanților să utilizeze datele spațiale în dezvoltarea unui business. Competiția presupune participarea doar în echipe, însă înscrierile se pot face și individual, urmând ca organizatorii locali să faciliteze formarea echipelor de concurs.
Înscrierile individule ale participanților se pot face până pe 17 Martie. Mai multe detalii aici – https://taikai.network/cassinihackathons/hackathons/defence-security
Atos România va oferi suport pe parcursul întregii competiții echipelor înscrise, care vor avea de ales una din cele patru provocări propuse de organizatori: facilitarea mobilității pe toate tipurile de terenuri, unde sunt căutate soluții care să permită mobilitatea forțelor de apărare, a echipelor de intervenție și lucrătorilor din domeniul ajutorului umanitar, asigurarea securității maritime, unde participanții vor trebui să dezvolte idei de business, care au ca scop creșterea siguranței în operațiunile maritime, protejarea infrastructurii noastre critice, soluțiile propuse având scopul de a preveni pericolele ce pot apărea la adresa infrastructurii și serviciilor publice și lupta împotriva atacurilor cibernetice, unde sunt vizate ideile care pot contribui la securitatea informatică a infrastructurii critice sau a sistemelor de comunicații.
“Atos își reînnoiește angajamentul față de componenta inovatoare a comunității IT susținând, în calitate de partener principal, ediția de anul acesta a Cassini Hackathon, organizată de Institutul de Excelență în Antreprenoriat. Promovăm excelența în tehnologie, iar cu ocazia acestui eveniment, în linie cu valorile și practicile companiei, continuăm să facilităm efortul colaborativ al minților strălucite în domeniul securității cibernetice și al apărării, în special pe zona infrastructurii critice. Pentru noi, acestea reprezintă domenii de interes strategic, având un potențial enorm de dezvoltare și creștere la nivel european”, a declarat Diana Șipoș, Country Manager IT Solutions and Services Atos România.
Echipa câștigătoare din România își va prezenta idea în fața juriului european, alături de celelalte 9 echipe câștigătoare în țările participante, unde vor fi alese trei soluții la problemele propuse, care s-au remarcat în mod deosebit. După încheierea concursului, echipele învingătoare vor avea la dispoziție 100 de ore de mentorat, pe o perioadă de 6 luni, pentru transformarea ideii într-un business.
Despre Atos SE
Atos este lider global în transformarea digitală, cu 112.000 de angajați și venituri anuale de cca. 11 miliarde de euro. Numărul 1 european în securitate cibernetică, cloud și calcul de înaltă performanță, Grupul Atos oferă soluții personalizate end-to-end pentru toate industriile din 71 de țări. Un pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să facă un digital sigur și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o SE (Societas Europaea) și este listată la Euronext Paris.
Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiului informațional. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației și cercetării într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. În întreaga lume, Grupul le permite clienților și angajaților săi, precum și membrilor societăților în general să trăiască, să lucreze și să se dezvolte sustenabil, într-un spațiu informațional sigur și securizat.
Atos România a încheiat anul 2022 cu peste 3500 de angajați în sediile din București, Brașov, Cluj și Timișoara, ce deservesc mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate, fiind una dintre cele mai importante organizații franceze de pe piața din România.
În 2021 și 2022, Atos România a primit certificarea de Great Place To Work, una dintre cele mai prestigioase la nivel internațional.
Press contact
Amira Ciobotea | amira-dana.ciobotea@atos.net +40 757574214 |
Organizatori locali Hackathon CASSINI: IdEA și Commons Accel
IdEA – Institutul de Excelență în Antreprenoriat, înființat în 2020 de o echipă cu vastă experiență în programe de accelerare a startupurilor, dar și în investiții, este un ONG dedicat zonei antreprenoriale, care are ca scop educarea, promovarea și facilitarea accesului la finanțare a startup-urilor din România. IdEA își propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial și să accelereze startup-uri într-un sistem modern și eficient.
Printre cele mai cunoscute proiecte IdEA se află și Commons Accel, unul dintre programele de accelerare a startup-urilor cu cele mai bune rezultate din ultimii ani. Commons Accel, a cărei cohortă cu numărul 8 se va deschide în luna Martie, este fondat în 2019 de Matei Dumitrescu și de echipa Institutului de excelență în antreprenoriat (IdEA). Designul și curricula programului sunt bazate pe experiența internațională în accelerare și investiții a fondatorilor, precum și pe rezultatele obținute de participanți.
Pentru informații suplimentare contactați andrei@commonsaccel.ro, telefon: 0729 013 101.
https://www.cassini.eu/hackathons/romania