Prima pagină » Analiza Business Mind: În 2023 mediul de afaceri continuă să fie supus unor provocări complexe și competitive

Analiza Business Mind: În 2023 mediul de afaceri continuă să fie supus unor provocări complexe și competitive

by Elena Paraschiv-Pop

În 2023 mediul de afaceri continuă să fie supus unor provocări complexe și competitive, iar direcțiile anticipate de echipele de management sunt variate, de la creșterea competiției, schimbările tehnologice, costuri crescute, schimbări legislative, până la tematica mediului. 

Pentru a gestiona cu succes mediul de afaceri permanent schimbător, competențele managerilor și a echipelor acestora trebuie să evolueze. Opțiunile sunt variate, iar mixul corect, adaptat propriei organizații, va da răspunsul prin performața viitoare. Aplecarea către funcționarea proceselor interne, dezvoltarea aptitudinilor profesionale și de management, integrarea recomandărilor consultanței externe sau orientarea către satisfacția și retenția clienților au un numitor comun – creșterea utilizării tehnologiei, incluzând digitalul, în practicile curente de management.

O serie de evenimente recente sugerează că acest proces nu este facil, pe de o parte entuziasmului celor ce doresc progresul prin implementarea unor noi practici se lovește de rezistenta internă sau a clienților, iar pe de altă parte, nivelul tehnologic general nu permite eficientizarea proceselor mai departe de poarta organizației, mai ales în cazul în care produsele companiei sunt fizice, nu doar servicii.

Citește și articolul: Eveniment Zitec DevOps. Cum a ajutat Kubernetes 3 businessuri importante – Sameday, Token Financial Technologies și Cars2Click să scaleze și optimizeze costuri

De exemplu, sunt organizații ce doresc implementarea sistemelor externe de management al proiectelor, dar parcursul nu este ușor deloc cu toate că avantajele sunt evidente. Angajații boicotează la propriu utilizarea platformelor, iar clienții le ignoră complet. Dacă primii pot fi instruiți, fiind o chestiune de timp implementarea, în cazul clienților insistența va duce la iritarea acestora. Un alt caz interesant este cel al unui lanț de hipermarketuri ce dorește implementarea unui sistem automat self-service, avantajul principal fiind eliminarea timpului pierdut așteptând la casa de marcat. Fără să constituie un element de surpriză, opoziția clienților este vocală, mergând până la boicotarea rețelei. Sau toate bune și frumoase, comanda merge șnur, doar că ghinion, marfa este livrată și un eveniment nedorit se întâmplă înainte să ajungă la client: camionul se răstoarnă sau trenul deraiază și ia foc, ca cel din Ohio, unde mai apare și o poluare majoră. Din păcate, factorul infrastructură este departe de a fi satisfăcător și, cu tot avansul digital, continuă să fie un factor de risc sau piedică în desfășurarea activității. Nu este greu să ne imaginăm frustrarea unui angajat care lucrează eficient, își îmbunătățește permanent performanța, dar petrece în fiecare zi 2 ore în trafic.

O primă concluzie este că acest efort de progres trebuie făcut la scară generală, nu este suficient efortul organizației sau cel individual, cumpărător sau angajat. Sunt societăți care practică activ eugenismul, iar progresul acestora se vede și pe orizontală și pe verticală. Inteligența artificială și mai ales cea naturală ne pot face viața mai bună, ferindu-ne de capcana bucuriei doborârii unui balon metereologic rătăcit.     

Serviciile Business Mind contribuie în primul rând la îmbunătățirea proceselor interne, adaptarea la cerințele legislative specifice domeniului în care activați și la o comunicare mai performantă cu clienții dumneavoastră.

Related Posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More