Prima pagină » Bursele europene colaboreaza pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata in Uniunea Europeana

Bursele europene colaboreaza pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata in Uniunea Europeana

by Elena Paraschiv-Pop

Ieri, paisprezece grupuri de burse de valori din Europa, prezente in douazeci si sase de state membre ale Uniunii Europene, au anuntat o initiativa comuna de participare la viitorul proces de selectie pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata (consolidated tape) pentru actiuni in Uniunea Europeana.

Proiectul raspunde astfel propunerii Comisiei Europene referitoare la o solutie de consolidare a datelor de piata pentru actiuni pentru a contribui la dezvoltarea Uniunii Pietelor de Capital.

Bursele participante – elemente centrale ale pietelor financiare din Europa, cu decenii de experienta in operarea de infrastructura critica pentru piata – au semnat un document (term sheet) pentru a infiinta o companie in joint venture care va evalua si pregati inscrierea in procesul viitor de selectie a unui Consolidator de Date de Piata (CTP- Consolidated Tape Provider).

Participantii sunt specialisti recunoscuti in furnizarea de date de piata fiabile si de inalta calitate si sunt bine pozitionati pentru a furniza o solutie de consolidare a datelor de piata in mod rapid, eficient si la cele mai inalte standarde operationale.

Proiectul se va concentra pe furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata pentru a oferi o sursa cuprinzatoare, standardizata si consecventa de date de piata si va cauta sa colaboreze cu autoritatile de reglementare pentru a dezvolta solutia optima pentru investitori.

Prin acest joint venture, bursele participante, ca jucatori cheie in ecosistemul pietelor de capital din UE, isi reitereaza angajamentul de a promova autonomia strategica deschisa a UE.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More