Prima pagină » CEC Bank listeaza primele 2 emisiuni de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti denominate in lei si euro cu o valoare totala de peste 650 milioane de lei

CEC Bank listeaza primele 2 emisiuni de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti denominate in lei si euro cu o valoare totala de peste 650 milioane de lei

by Elena Paraschiv-Pop

CEC Bank, banca cu cea mai lunga istorie pe piata financiar-bancara din Romania, a carei activitate a inceput in 1864, a listat ieri, 17 februarie, primele 2 emisiuni de obligatiuni denominate in lei si euro, pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, cu o valoare cumulata de peste 650 milioane de lei. Emisiunea de obligatiuni in lei se va tranzactiona sub simbolul bursier CECRO25, cu o valoare totala de 175,35 milioane de lei, in timp ce emisiunea de obligatiuni in euro se va tranzactiona sub simbolul bursier CECRO25E, avand o valoare totala de 97,3 milioane euro.

Obligatiunile emise de CEC Bank sunt de tip senior,  nepreferentiale, negarantate, eligibile pentru cerinte MREL. Transa in lei are dobanda fixa (cupon) de 9% pe an, iar transa in euro are cuponul de 7,5%, ambele avand scadenta 30 decembrie 2025.

CEC Bank a facut azi primul pas pe Bursa de Valori Bucuresti, prin listarea primelor sale obligatiuni eligibile MREL. Este un pas important, atat din perspectiva faptului ca CEC Bank urmareste sa fie o institutie atractiva pentru investitori pe pietele de capital, cat si din punct de vedere al aplicarii rigorilor de guvernanta corporativa si transparenta aplicabile pe Bursa. Listarea de azi confirma angajamentul nostru de a transforma CEC Bank intr-o banca moderna, competitiva si guvernata pe principii profesioniste”, a declarat Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank.

„Bursa de Valori Bucuresti ramane un partener de incredere pentru sistemul bancar romanesc si ne bucuram ca CEC Bank listeaza in premiera, 2 emisiuni de obligatiuni in lei si euro. La mai putin de o luna de la prima listare de obligatiuni din acest an, realizata tot de una dintre institutiile bancare din Romania, uram bun-venit unui nou emitent din sectorul financiar-bancar, care a ales sa utilizeze platforma Bursei de Valori Bucuresti pentru a se finanta. Acest trend pe care l-am vazut in anul precedent si care se contureaza si in 2023 ne confirma faptul ca bancile gasesc resursele de care au nevoie pe piata de capital romaneasca”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Primul pas la bursa locala realizat de CEC Bank ne arata faptul ca piata de capital continua sa reprezinte o solutie pentru dezvoltarea proiectelor pe care le au institutiile bancare din Romania. Ne bucuram sa avem alaturi de noi, in calitate de nou emitent, CEC Bank, institutie de referinta in istoria financiar-bancara a Romaniei, strans legata de dezvoltarea tarii noastre. Cele doua emisiuni de obligatiuni emise in lei si euro, in valoare de peste 650 milioane de lei, demonstreaza increderea pe care banca o are in resursele oferite de piata de capital romaneasca si in instrumentele puse la dispozitie de bursa. Debutul echipei CEC Bank pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti reprezinta un moment important pentru noi, intrucat de astazi vom putea contribui impreuna la finantarea economiei locale”,  a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Raiffeisen Bank S.A. a fost intermediar pentru cele doua transe emise in decembrie. Asistenta juridica a fost acordata emitentului de catre Dentons, iar Clifford Chance a asistat juridic intermediarul, ambele case de avocatura participand prin birourile din Bucuresti si din Frankfurt, iar KPMG Audit S.R.L a asigurat auditarea.

Implicarea noastra in dezvoltarea pietei de capital si a intermedierii financiare in Romania este de notorietate, la fel si expertiza noastra recunoscuta in domeniul obligatiunilor, atat prin propriile emisiuni de acest tip, cat si prin consultanta oferita celorlalti jucatori din piata. Suntem intr-un parteneriat solid cu CEC Bank in obtinerea finantarilor eligibile MREL si privim cu incredere in anul 2023, la urmatoarele etape ce vor include emisiuni mai ample si participarea investitorilor internationali” a declarat Mihail Ion, Vicepresedinte Piete de Capital, Investment Banking si Planificare Financiara Personala, reprezentant Raiffeisen Bank.

Cele 2 emisiuni de obligatiuni care intra astazi la tranzactionare sunt primele obligatiuni emise de CEC Bank la Bursa de Valori Bucuresti. Emisiunile de obligatiuni vor fi folosite de CEC Bank in scopuri corporative generale, inclusiv pentru lichiditate si indeplinirea cerintelor MREL.

Mai multe informatii despre obligatiunile CEC Bank in lei sunt disponibile aici, iar in euro, aici.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 53,4 de miliarde lei, la sfarsitul primului semestru din 2022.  

CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking, mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. 

Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti, institutie fundamentala a pietei de capital, este singurul operator de piete de valori mobiliare din Romania. Bursa de Valori Bucuresti, companie listata pe propria piata din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, institutia responsabila pentru operatiunile de registru si decontare in Romania, iar in octombrie 2019 a luat fiinta contrapartea centrala, CCP.RO, institutie care va prelua functia de compensare a tranzactiilor cu valori mobiliare in Romania si care va contribui la relansarea pietei de produse derivate la bursa locala. Capitalizarea bursiera cumulativa a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (locala si internationala) depaseste XX miliarde EUR (date la 16 februarie 2023). In anul 2022 indicele BET a ajuns la 20 de companii, pentru prima data in istoria sa. De asemenea, la finalul anului 2022, Romania avea 13 companii listate incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente, sapte in indicii FTSE Global Micro Cap si sase in indicii FTSE Global All Cap. Pentru mai multe informatii despre Bursa de Valori Bucuresti, va rugam sa consultati www.bvb.ro.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More