Prima pagină » SII România estimează o cifra de afaceri de 30 mil. EUR în anul fiscal 2022-2023 și țintește pragul de 1000 angajați în următorii 3 ani

SII România estimează o cifra de afaceri de 30 mil. EUR în anul fiscal 2022-2023 și țintește pragul de 1000 angajați în următorii 3 ani

by Elena Paraschiv-Pop

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, estimează o cifră de afaceri de 30 mil. Eur în anul fiscal 2022-2023, respectiv o creștere de cca. 58%, comparativ cu anul fiscal precedent și atingerea unui număr de 650 de angajați, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie. Pe termen mediu, compania vizează o dezvoltare organică, atât în ceea ce privește extinderea portofoliului de servicii, cât și referitor la creșterea echipei.

SII România a încheiat anul fiscal 2021-2022 cu o cifră de afaceri de 19 mil. Eur, în creștere netă de 48% față de perioada precedentă (aprilie 2020-martie 2021), pe fondul unei strategii de dezvoltare sustenabile, cu investiții în elementele cheie. În prezent, compania numără 570 de specialiști, care au livrat cu succes peste 180 de proiecte, către 60 de clienți globali, se mai arată în comunicat.

75% dintre proiectele SII România sunt locale și 25% internaționale – în țări precum Franța, Danemarca, Elveția, Spania, Germania și altele, iar principalele domenii de activitate și industrii în care compania are o amprentă puternică sunt: Automotive, Transportation, Aerospace & Defense, IT, Telecommunications, Banking & Finance, Insurance, Energy, Manufacturing, Agriculture și altele, mai precizează compania.

„Creșterea înregistrată în ultimii ani a fost susținută de o strategie bine definită, în care mizăm pe atuurile noastre principale, dar și de nevoia accelerată de digitalizare, ce a determinat o creștere a cererii pentru serviciile IT la nivel general. Ca o consecință a dezvoltării operațiunilor locale, SII România și-a consolidat poziția de furnizor strategic de soluții și servicii pentru companii multinaționale, lideri în diverse industrii de top. Ne propunem să susținem același ritm de creștere pe termen mediu și lung, iar planurile noastre vizează dezvoltarea portofoliului de servicii și creșterea la nivelul echipei”, a declarat Manel Balesteros, CEO SII România.

SII România țintește peste 1000 de angajați în următorii trei ani 

Ca răspuns la nevoia tot mai accentuată de digitalizare, compania estimează o menținere a trend-urilor deja existente. În acest sens, SII România vizează o dezvoltare sustenabilă și se concentrează pe investiții în echipă și dezvoltarea portofoliului de servicii, prin crearea unor divizii noi – AI, Cloud și IoT.

Citește și articolul: „Mă uit la lanțurile de aprovizionare din ultimii 7-8 ani ca la un business de sine stătător, în care cea mai importantă componentă sunt oamenii.” Iată cum a fost cea de-a X-a ediție a Supply Chain & Logistics Forum 2022

Într-o primă etapă, pentru anul fiscal 2022-2023, compania țintește atingerea unui număr de 650 de specialiști și o cifră de afaceri de cca. 30 mil. Eur. Ulterior, pe termen mediu (cca. trei ani), SII România își propune să cumuleze 1000 de angajați, iar pe termen lung are ca obiectiv să devină una dintre cele mai puternice companii IT din România.

La nivel internațional, expansiunea se realizează prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team, de care beneficiază cele 88 de filiale, din cele 18 țări în care se regăsește compania multinațională SII Group.

SII România face parte din SII Group, companie multinațională din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More