Prima pagină » Bursele ANIS 2022: Cadrele universitare mai au 5 zile pentru a se înscrie în programul care le va aduce sponsorizări de 5.000 euro

Bursele ANIS 2022: Cadrele universitare mai au 5 zile pentru a se înscrie în programul care le va aduce sponsorizări de 5.000 euro

by Elena Paraschiv-Pop

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), anunță că a cincea ediție a programului Bursele ANIS va oferi sponsorizări către 11 cursuri și laboratoare universitare. Valoarea unei sponsorizări este de 5.000 de euro, iar data limită de înscriere este 25 septembrie 2022. Acest proiect este susținut de companiile Adobe, Atos, Deutsche Bank Global Technology, Emag, Endava, Microsoft, Softbinator, Zitec, Wipro. 

Lectori și asistenți universitari din toată țara sunt invitați să-și depună aplicațiile până pe 25 septembrie. Candidații trebuie să propună în programa universitară tehnologii și metode inovatoare de predare, care să integreze cel puțin unul dintre următoarele opt domeniiArtificial Intelligence/Machine Learning, Big Data, Cybersecurity, Internet of Things (IoT), Health Tech, Virtual Reality, Blockchain, Tech for All(introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT). 

Pentru a se încadra în criteriile de eligibiltate, candidații trebuie să aibă până în 40 de ani (vârstă împlinită în anul aplicării) și să dețină titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector universitar, ori pot fi asistenți universitari care se pot înscrie cu soluții de actualizare a laboratorului. Aceștia din urmă trebuie să aibă acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari). 

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, reprezentanți ai mediului academic și de business. Regulamentul programului, modalitatea de înscriere și criteriile de evaluare pot fi consultate la https://anis.ro/programe/

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile depuse de cadrele didactice tinere în introducerea celor mai noi tehnologii din industrie și a unor tehnici de predare inovative în curricula universitară. Programul are o acoperire națională, iar aplicanții ale căror proiecte sunt selectate beneficiază de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 de euro. 

Citește și articolul: Roweb investește 1 Mil Lei în extinderea biroului din Pitești, în contextul trecerii la modul de lucru hibrid, ajungând la 1.200 mp

În cele patru ediții încheiate, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 45 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 225.000 de euro. Per total, în edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice, din 39 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național. Totodată, prin intermediul programului au luat naștere și trei colaborări între companii și mediul academic pe proiecte R&D.

Despre ANIS 

23 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 175 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,4 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro

Related Posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More