Prima pagină » Cegeka România anunță lansarea celei de-a treia ediții a programului Cegeka Academy

Cegeka România anunță lansarea celei de-a treia ediții a programului Cegeka Academy

by Elena Paraschiv-Pop

Cegeka, un furnizor de soluții IT&C cu sediul în Belgia, anunță cea de-a treia ediție a Cegeka Academy, un program educațional conceput pentru studenții în ultimii ani sau masteranzi la facultățile tehnice din București.

Programul este limitat la 50 de studenți și va dura 12 săptămâni, de la 1 martie până la 31 mai 2022, cu accent pe trei tehnologii: Java,.NET și Frontend. Pe lângă conceptele teoretice și tehnice pe care studenții le vor învăța de la mentorii lor Cegeka, ei au și acces la informații de HR, cum ar fi procesul de recrutare de succes, sfaturi în carieră și cele mai bune practici pentru viitorul lor traseu de carieră, datorită specialiștilor și formatorilor HR de la Cegeka România.

Studenții interesați să participe la cea de-a treia ediție a Academiei Cegeka sunt încurajați să-și trimită CV-urile la https://www.cegeka.com/en/ro/jobs/all-jobs/cegeka-academy-software-developer-2009 până pe 20 februarie , 2022.

Ce vor învăța elevii pe parcursul programului de trei luni?

În fiecare săptămână, mentorii le vor prezenta concepte tehnice, urmate de probleme sau exerciții pentru a-i ajuta să înțeleagă teoria. Dificultatea crește treptat pe măsură ce progresează prin program. Studenții vor fi împărțiți în echipe în ultima lună a Academiei Cegeka, fiecare echipă fiind însărcinată cu finalizarea unui proiect. Acest proiect își propune să aplice și să aprofundeze conceptele învățate până acum și să dezvolte abilități soft, cum ar fi interacțiunea cu colegii, comunicarea în echipă, stabilirea priorităților și rezolvarea problemelor.

„Ca o echipă de mentori, sperăm că acest program va fi cât mai benefic pentru toți studenții participanți. Chiar dacă doar câțiva dintre ei lucrează la Cegeka, suntem încrezători că această experiență îi va ajuta să-și diversifice cunoștințele în domeniu și să obțină un loc de muncă ca programator. Considerăm că un astfel de program de învățare ar fi de folos oricărui student care se apropie de finalul studiilor, deoarece ar completa cunoștințele tehnice dobândite în timpul studiilor. Prin Academia Cegeka, punem în legătură studenții cu profesioniști din industrie care au ani de experiență și pot învăța multe, chiar și de la viitorii lor colegi. Scopul nostru principal este să le oferim cât mai multe informații relevante pentru un nou loc de muncă, ca fundație pentru viitorul lor în această industrie”, au spus mentorii Academiei Cegeka.

37 de studenți au participat la programul Cegeka Academy 2021, învățand mai multe despre două tehnologii: Java și .NET, iar 15 dintre ei au obținut deja un loc de muncă la Cegeka România. Încântate de rezultatele ediției anterioare, echipele de mentoring au decis să adauge în acest an o altă tehnologie Java și .NET, și anume Frontend.

„În fiecare an, sperăm să extindem tehnologiile pentru a atrage o gamă mai largă de studenți. Suntem încântați că am descoperit tineri dornici să învețe anul trecut, iar de atunci 15 dintre ei ni s-au alăturat în diverse proiecte. Scopul nostru rămâne să investim în educația studenților pentru a le oferi acestora un background tehnic și non-tehnic care să îi ajute la începutul carierei”, a afirmat Andra Antonescu, Director HR la Cegeka România.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More