Prima pagină » aBC Summit 2025 – cum să construiești un business sustenabil, cu idei și soluții de la 22 de speakeri arhitecți și creativi internaționali și locali

aBC Summit 2025 – cum să construiești un business sustenabil, cu idei și soluții de la 22 de speakeri arhitecți și creativi internaționali și locali

by Razvan Dutu

București, iunie 2025

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului creativ din România, aBC Creative Business Summit, ajunge la a treia ediție pe 5 iunie 2025. 22 de speakeri internaționali și locali vor aduce pe scena de la București viziuni proaspete despre design, arhitectură, strategie și inovație pe parcursul unei zile de dezbateri, interviuri, masterclass-uri și prezentări menite să inspire și să creeze conexiuni valoroase între specialiștii din domeniu.

aBC Creative Business Summit se adresează antreprenorilor, freelancerilor, managerilor și tuturor celor care activează în industrii creative și doresc să își dezvolte afacerea într-un mod sustenabil. Cu un program dinamic și interactiv, această nouă ediție – powered by 360* Furniture – va aduce pe scenă experți internaționali din diferite industrii creative, arhitecți și designeri din România și din străinătate, lideri de opinie și profesioniști care vor împărtăși experiențe, strategii și perspective esențiale pentru dezvoltarea afacerilor creative. 

Citește și articolul: Flanco deschide al 13-lea magazin din București în Promenada Mall

Summitul propune astfel o zi intensă de dezbateri, interviuri și masterclass-uri, cu un accent special pe sustenabilitatea financiară a afacerilor creative – un subiect esențial pentru orice profesionist care vrea să crească și să rămână relevant în piața globală. 

Printre invitații internaționali se numără Mads Bjarrum, Chief Operating Officer la BIG – Bjarke Ingels Group (Danemarca), Alexandra Vîrlan și Mircea Mogan, senior associate arhitect la UNStudio (Olanda), și Leo de Carlo, designer și fondator al MIST (Italia).

Lor li se alătură Oana Velcu Laitinen, cercetător și autor din Finlanda, Cristina Eni, arhitect de interior din Republica Moldova, și o serie de profesioniști din România: Lucian Racovițean (Bucharest Studio), Mădălin Coman (Popp și Asociații), Răzvan Puchici (CUMULUS), Daniel Popescu (Fabrica de Arhitectură), Anca Dumitrescu (441 Design Powerhouse), Diana Dachin (Pick Two Studio), Olivia Collavini (Collavini Architects), Adriana Gheorghiescu (MIOLK) și Elena Ștefănescu (Studio ae).

„Suntem onorați să îi avem alături de noi, în premieră în România, pe unii dintre cei mai influenți lideri din industriile creative internaționale – de la birouri de arhitectură relevante la nivel global cum sunt BIG, Unstudio sau MIST. Faptul că acești profesioniști de talie globală au acceptat invitația noastră confirmă relevanța summitului și ne provoacă să fim mai buni, mai vizionari. Cred că această întâlnire între expertiza internațională și energia creativă locală este exact ceea ce ne trebuie pentru a construi un viitor sustenabil și plin de oportunități”, a precizat Armina Popeanu, fondator aBC. 

Pe agendă se vor afla subiecte precum cum construiești colecții vandabile, cum scalezi un birou de arhitectură, cum abordezi provocările financiare actuale din industrie și starea industriei de arhitectură în 2025.

Evenimentul este powered by 360* Furniture Concept Store, cu sprijinul partenerilor Cressent, Techne, Dream Prints, ARDI – Asociația Română de Design și Inovație, și al partenerilor de gust Franui și Vitamin Aqua.

Modalitatea de acces se va face pe bază de bilet ce poate fi achiziționat de pe site-ul aBC: https://antreprenoriatcreativ.ro/summit-3/

Despre platforma ANTREPRENORIAT CREATIV

Armina Popeanu, arhitect și fondator ANTREPRENORIAT CREATIV, a intrat în antreprenoriat acum 12 ani, prin crearea brandului premium de genți și pantofi Lyria – Povestea ta Pictată. Ulterior, a fondat studioul de arhitectură AArchitects și, în 2023, a cofondat cil*SCHOOL – o școală axată pe programe aplicate de business, care a debutat cu un mini-MBA dedicat liderilor din industriile creative. De-a lungul carierei sale, Armina a dezvoltat strategii de comunicare, poziționare și strategii de piață și oferă consultanță de business 1:1 pentru antreprenorii creativi.

Armina urmează un doctorat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu,” unde își propune să dezvolte un model de afaceri specific antreprenorilor din industriile creative. Este mentor pentru business-urile creative și promovează educația ca motor al progresului, susținând cauze care împărtășesc această viziune. Armina a predat la The Entrepreneurship Academy și continuă să fie implicată în activitatea didactică la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu.”

Platforma integrată de educație antreprenorială în domeniul creativ – aBC (a Business of Creativity) – a creat un ecosistem de învățare menit să ofere informații, suport, programe educaționale și oportunități de networking pentru arhitecți, designeri și antreprenori din industriile creative, care beneficiază astfel de acces la o educație antreprenorială non-formală.

Related Posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More