Cum se adaptează antreprenorii români la tehnologiile inovative și digitalizare și ce rol își asumă aceștia în dezvoltarea societății, sunt temele majore care vor fi abordate în cadrul Conferinței naționale organizate la Suceava, pe 6 septembrie a.c., de patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România (OFA UGIR). Evenimentul se va desfășura începând cu ora 10.00 la Mandachi Hotel & SPA.
Chiar dacă poate părea că s-a spus totul despre digitalizare și despre impactul schimbării în ritm amețitor al tehnologiilor, speakerii prezenți vor oferi informații relevante și necesare pentru ca antreprenorii să identifice modalitățile optime de adaptarea la tehnologiile digitale, fără a uita de ceea ce îi definește pe ei ca oameni.
Evenimentul va scoate în evidență accelerarea transformării digitale a IMM-urilor din România ca fiind esențială pentru a le menține competitive pe o piață în evoluție rapidă. Gazdele conferinței, Carmen Fediuc, Președintă OFA UGIR Suceava și Mirabela Miron, Președintă OFA UGIR, vor asigura un context favorabil identificării de acțiuni pentru viitor, adaptate nevoilor și situațiilor prezentate de antreprenorii participanți, abordând în mod practic și obiectiv subiecte precum leadershipul autentic și beneficiile formelor asociative ale antreprenorilor care impactează în mod pozitiv mediul socio-economic regional și național.
Vasile Asandei, Directorul General al ADR-NE va aborda subiectul provocărilor viitorului economic al regiunii Nord-Est, Iuliana Anton va discuta despre acțiuni concrete de digitalizare a IMM-urilor și despre importanța marketingului digital, iar Eusebiu Burcaș va puncta necesitatea stabilității financiare a IMM-urilor, a disciplinei financiare, a transformarii profitului de la analog la digital. Dan Schipor va pune accentul pe dezvoltarea de modele de afaceri sustenabile în următorul deceniu astfel încât participanții vor putea să evalueze pregătirea firmelor lor pentru transformările strategice și structurale și vor putea explora noi direcții pentru adaptarea la aceste schimbări. Daniela Palade Teodorescu va prezenta cu o analiză a evoluției leadership-ului feminin din Romania, începând cu anii 1990 până în prezent, în timp ce Monica Ducu va demonstra de ce Inteligența Artificială este cea mai valoroasă resursă a antreprenorilor în 2024 și de ce trebuie inclusă în strategiile de marketing.
Antreprenorii preocupați de modul în care noile tehnologii digitale îi pot ajuta concret să rămână competitivi la nivel regional, național și internațional, vor avea ocazia să obțină impulsul și sprijinul necesar pentru a gândi cele mai potrivite proiecte pentru companiile și angajații lor. La finalul evenimentul, participanții vor avea oportunitatea să schimbe idei și să stabilească noi contacte, în cadrul unei sesiuni de networking și a pauzei de prânz. Conferința va fi un prilej de a vizita standurile expozanților prezenți care vor aduce în atenție arta autohtonă, producția de accesorii, obiecte vestimentare, lumânări și produse bio din Bucovina.
Informații la zi și formularul de înscriere la conferință se regăsesc pe pagina: https://ofaugir.ro/conferinta-nationala-ofa-ugir-%e2%94%82-leadership-dezvoltare-antreprenoriala-in-era-digitala/
Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR este un patronat fondat în anul 2020, care promovează creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești, sprijină dezvoltarea femeilor antreprenor și susține inițiativele de business care vor genera produse și servicii inovatoare. Mai multe detalii despre activitatea si proiectele derulate de patronat se regăsesc pe pagina www.ofaugir.ro.