- DRS-Architects încheie prima jumătate a anului cu o creștere de 50% în cifra de afaceri
București, august 2024
DRS-Architects – unul dintre cele mai importante birouri locale de arhitectură, cu un portofoliu ce cuprinde numeroase centre comerciale, rezidențiale, spații horeca și soluții de regenerare urbană – încheie prima jumătate a anului 2024 cu o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro. Creșterea plasează compania pe graficul de evoluție preconizat, cu o cifră de afaceri de 1 milion de euro la nivel de an. Dinamica pozitivă s-a datorat proiectelor derulate pe segmentul retail, dar și celor rezidențiale, unde proiectele sunt atât noi, cât și de reconversie din spații de birouri.
Dezvoltarea accelerată din retail, intrarea tot mai activă pe piață a unor jucători internaționali, alături de nevoile încă în creștere de pe piața locală, au fost factori care au contribuit la creșterea numărului de proiecte pe acest segment pentru DRS-Architects.
Parteneriatul pe termen lung cu retaileri internaționali importanți contribuie la a avea un flow constant de proiecte pe acest segment, ritmul de extindere al acestora fiind unul constant, armonizat cu nevoile din piață. Pe lângă aceste proiecte noi, lucrăm și la extinderea proiectelor mai vechi, care s-au dezvoltat organic și care au nevoie să acomodeze atât noi spații comerciale, cât și experiențe actualizate pentru clienți, a menționat Andrei Lefter, fondator și managing partner DRS-Arhitects.
Unul dintre proiectele la care echipa studioului de arhitectură lucrează activ este Arena Mall din Bacău, un centru comercial care are un flux activ de 3 milioane de vizitatori anual. Pentru acest proiect, dincolo de extinderea suprafeței comerciale, echipa DRS-Architects s-a concentrat pe a livra o experiență completă vizitatorilor, cu spații axate pe entertainment: un parc tematic de 10.000 mp și încă 1.000 mp dedicați teraselor. De asemenea, proiectul presupune și proiectarea primului hotel de lanț internațional din Bacău – Hotelul Mercure. Lucrările sunt preconizate să înceapă în a doua parte a acestui an.
Segmentul rezidențial: reconversii și extinderi ale proiectelor existente
Segmentul rezidențial continuă să fie unul important, cu proiecte ample, care vizează livrarea de noi locuințe atât individuale, cât și colective. Proiectele pe acest segment se derulează atât în Capitală și zona metropolitană, cu peste 600 de apartamente aflate în diferite stadii ale proiectelor, respectiv două proiecte de locuințe individuale, cât și în estul țării, unde echipa DRS-Architects se află în diferite faze ale proiectului pentru două ansambluri rezidențiale la Bacău, un total de 245 de locuințe livrate în următorii 3-5 ani.
O caracteristică a proiectelor rezidențiale actuale este optimizarea acestora și adaptarea la contextul de piață, atât din punct de vedere al suprafețelor de locuit, cât și al costului de construcție și al prețului final. De asemenea, o nouă tendință ce se conturează pe piață este cea a proiectelor cumulative, care integrează spații comerciale și rezidențiale, cum este cazul proiectului Arena Bacău, dar și a proiectelor de reconversie, unde spațiile sunt adaptate contextului dinamic în care ne aflăm. În această categorie se află reconversia proiectelor office în rezidențial, iar echipa DRS-Architects lucrează la un astfel de proiect ce presupune transformarea unei clădiri de birouri cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați într-una cu spații de locuit.
Indiferent de specificul proiectelor, acestea integrează tehnologii axate pe optimizarea resurselor și sustenabilitate, alături de spații de loisir – cu terase ample, locuri de joacă, spații verzi – ce creează conexiune și apartenență la comunitate, vizând creșterea calității vieții locatarilor.
Țintă 2024: 1 milion de euro
Traversăm o perioadă dinamică, cu aproximativ 70% dintre proiecte axate pe retail și rezidențial, dar și cu proiecte de regenerare urbană sau din zona industrială. Anticipam această evoluție, așa că în prima parte a anului am extins echipa cu patru noi arhitecți, astfel încât să putem livra proiectele contractate în parametri optimi, a mai precizat Andrei Lefter.
Pentru a doua parte a anului, echipa DRS-Architects estimează același ritm de creștere și o cifră de afaceri la nivel de 2024 care va depăși 1 milion de euro.
Citește și articolul: Start Vot la Digital Divas Awards 2024!
Despre DRS-Architects
Cu o experiență de peste 10 ani, DRS-Architects oferă servicii complete, cu accent pe arhitectură, design interior, planificare urbană și arhitectură peisagistică. Cei 11 arhitecți angajați alături de echipa extinsă de colaboratori abordează o gamă variată de proiecte cu diferite grade de complexitate, potrivite atât pentru investiții private, cât și pentru cele publice.
Biroul de arhitectură a fost fondat de Andrei Lefter, care și-a început cariera antreprenorială în 2008, ca manager al biroului din București al Lef Proiect. În 2014 fondează o a doua companie Droid Studio, specializată în realizarea de randări arhitecturale și aplicații de realitate virtuală pentru investitori majori în domeniul imobiliar, iar ulterior biroul din București al Lef Proiect și Droid Studio se unesc sub numele DRS-Architects.
Proiecte ale arh Andrei Lefter, respectiv ale echipei DRS-Architects: Mega Mall București, Arena Mall Bacău, Hotel Mercure Bacău, complexul rezidențial Lake House București, Cluj Senior Village și multe altele aici. Recent, echipa DRS-Architects a obținut premiul 2 la concursul internațional de soluții de arhitectură pentru transformarea Pieței Victoria (Piața Operei) – Timișoara.