Prima pagină » Peste 30.000 de vizitatori au participat la ediția 2024 a Bucharest Tech Week 

Peste 30.000 de vizitatori au participat la ediția 2024 a Bucharest Tech Week 

by Razvan Dutu

București, 19 iunie 2024

Ediția din acest an a Bucharest Tech Week, cel mai mare festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, a atras peste 30.000 de pasionați de tehnologie, digitalizare și inovație. Între 10 și 16 iunie, evenimentul a reunit peste 100 de companii care au prezentat cele mai recente produse și servicii, precum și peste 110 speakeri locali și internaționali, care au adus în atenția publicului cele mai noi tendințe și perspective din domeniul tech.

Ca în fiecare an, Bucharest Tech Week a fost structurat în cele două formate: Business Summits –  o serie de conferințe specializate pe diverse domenii tech, care s-au desfășurat la NORD Events Center by Globalworth, respectiv Tech Expo – cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație destinată publicului larg, organizată la Romexpo, Pavilion B1.

Citește și articolul: Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

Speakeri mondiali și companii inovatoare în cele cinci zile dedicate Business Summit-urilor

Pe parcursul celor cinci zile de Business Summit-uri au fost abordate numeroase subiecte din sfera tehnologică și nu numai, unde experți internaționali și profesioniști din diverse domenii de business au împărtășit participanților know how valoros. Printre aceștia se numără: Dhiraj Mukherjee – co-fondatorul Shazam, Andrea Vena – Chief Climate and Sustainability Officer la European Space Agency –  Tey Bannerman, Partener la McKinsey & Company, Rhonda Fletcher- Leonetti –  Global Leadership Experience Manager HP, Daniel Hiller –  Senior Software Engineer OpenShift Virtualization la Red Hat, Emily Jiang –  Java Champion și Liberty Cloud Native Architect la IBM și mulți alții. 

De asemenea, reprezentanți ai unor companii de top precum Orange Business, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, BCR, TikTok, Deloitte Technology Delivery Center, EPAM România, Up Romania, Worldpay, Google, Salesforce au prezentat celor peste 1600 de participanți ai summit-urilor de business noutățile în inovație tehnologică inteligență artificială, resurse umane, arhitectură software și programare Java.

Ceremonia oficială de deschidere a Bucharest Tech Week a avut ca invitați speciali pe: Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, Andrei Niculae – Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Pavel Popescu – Vicepreședinte ANCOM, Edward Crețescu – Președinte ANIS, Florin Popa – Director Orange Business, Wolfgang Fuerst – Head of Mechanical Engineering Bosch și Jakub Olek – Head of Public Policy and Government Relations, Central & Eastern Europe TikTok. 

Peste 28.000 de vizitatori au explorat inovațiile prezentate la Tech Expo 2024

Tech Expo, cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, a atras 28.954 de vizitatori, oferindu-le posibilitatea de a descoperi și testa produse și soluții de ultimă generație, cum ar fi: gadget-uri, roboți, vehicule electrice, produse pentru case inteligente, smartphone-uri, laptopuri și soluții de gaming de top.

Printre companiile de renume prezente la Tech Expo s-au numărat Samsung – care a expus gama variată de monitoare Odyssey și noul Odyssey OLED G6, oferind o experiență vizuală captivantă și performanțe de vârf pentru gaming,  LEGO – ce a adus entuziasmul universului digital în lumea reală, oferind pasionaților de gaming și vehicule oportunitatea de a interacționa cu seturi impresionante LEGO Technic, ASUS – care a fost prezent cu gama sa de laptopuri business ASUS ExpertBook, echipate cu cele mai noi procesoare Intel® Core™ Ultra 7 sau Elec – ce a venit cu tehnologii inovatoare din industria auto, prezentând o experiență inedită pentru timpul petrecut în mașină.

Totodată, alte produse și soluții inovatoare au fost aduse la Tech Expo de: BrainMap – care a venit cu tehnologia qEEG (cartografierea electroencefalografică) ce colectează și procesează date din peste 80.000 de puncte ale creierului, oferind analize precise și profunde ale funcționării creierului uman, Orcam – ce a prezentat dispozitive asistive de citit pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, Shaw – cu produse inovatoare pentru îngrijirea animalelor de companie, controlate direct din aplicație sau Shape Robotics –  ce au creat un laborator interactiv, oferind copiilor posibilitatea de a învăța și de a se distra în același timp. 

În cadrul ceremoniei de deschidere oficială au participat și reprezentanți ai autorităților, precum – Eduard Mititelu, Secretar de stat la Ministerul Cercetării, Ramona Moldovan – Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Energiei, Inovării şi Digitalizării, Andrei Nicolae – Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Florin Popa – Director Orange Business și Dan Cristea – Head of IT Digital Software, BCR. 

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo. 

Partenerii evenimentului sunt:

Main Partner: Orange Business 

Business Summits Inspired By: Centrul de Inginerie Bosch din Cluj

Tech Expo Inspired: by BCR

Innovation Summit Partner: TikTok

The Future Summit: AI Partner: Picsart

HR Masters Summit Partner: Undelucram

Software Architecture Summit Partner: EPAM Romania 

Java Stars Summit Partner: Deloitte Technology Delivery Center

HR Networking Partner: Up Romania 

Java Stars Networking Partner: Worldpay

Sponsori: PPC România, Google, Legrand, Optimizor, ASUS, Schwarz IT (Schwarz Digits), Salesforce, SoftOne România, Trenkwalder, Samsung, Mida Soft Business, _VOIS, certSign.

Communication Partner: SMSO

Food Partner: Domino’s

Aqua Partner: AQUA Carpatica

Internet Partner: VIVA Telecom

VIP Shuttle Partner: ELEC România

Despre Universum 

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu. 

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații. 

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More