Prima pagină » Zitec previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% în 2024 și atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România

Zitec previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% în 2024 și atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România

by Razvan Dutu

București, 6 iunie 2024 – Zitec, lider în domeniul IT și soluții de transformare digitală din România, previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate de 20% în 2024, demonstrând stabilitate și rezistență în contextul economic actual. Verticalele care au înregistrat cele mai semnificative creșteri în primul trimestru al anului 2024 au fost Retail cu o creștere de 15%, zona de licitații publice, dar și zone noi care au beneficiat de mai mult interes anul acesta, precum Data & Inteligență Artificială (AI). 

Unul dintre pilonii creșterii Zitec este consolidarea portofoliului de clienți, atât pe plan local, cât și internațional. De la începutul anului, branduri de top precum HeyBlu (România), ProFiduciaria (România), European Athletics (Elveția) sau Sportano (Polonia) s-au alăturat portofoliului Zitec. Experiența  echipei Zitec și anticiparea nevoilor pieței au contribuit semnificativ la extinderea  portofoliului, în ciuda provocărilor economice și a mediului fiscal din România. 

O altă direcție de dezvoltare accelerată anul acesta este transformarea digitală a serviciilor publice. Până în prezent Zitec a participat la peste 20 de  licitații publice, înregistrând o rată de succes de  30%. 

„Ne bucurăm că ne-am atins obiectivele declarate la începutul anului de a participa la mai multe licitații care vizează transformarea digitală a serviciilor publice. Îmbunătățirile în privința transparenței și corectitudinii procesului de selecție în licitațiile publice ne-au dat încrederea să ne implicăm activ în acest proces. Numeroase instituții publice importante ne-au ales ca partener pentru digitalizare în contextul PNNR, iar asta confirmă capacitatea echipei noastre de a-și valorifica experiența tehnică pentru a facilita accesul românilor la servicii publice de calitate”, declară Cristiana Cotorelea, Public Sector Director la Zitec.

Totodată, compania atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România și măsurilor fiscale luate de Guvernul României în 2023 care încă produc efecte  negative asupra mediul de business și a angajaților din acest sector.

Citește și articolul: Sondaj eJobs: 4 din 10 angajați folosesc în mod frecvent tool-uri de AI pentru a-și ușura sarcinile de la job. Aproape jumătate dintre respondenți nu au folosit niciodată astfel de instrumente

Ce adaugă Alex Lăpușan

„Suntem încrezători în creșterea și dezvoltarea Zitec pe parcursul anului 2024, dar privim cu prudență spre viitor și atragem atenția asupra provocărilor persistente din industria IT din România.” declară Alex Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec. „Îngrijorările noastre vin pe fondul scăderii globale a cererii de servicii IT și eliminarea abruptă, din 2023, a scutirilor fiscale pentru angajații IT, o decizie guvernamentală ce încă produce efecte negative semnificative în lipsa unor politici care sa compenseze acest impact. Este imperativ ca statul roman sa sprijine mult mai puternic activitățile de Cercetare-Dezvoltare, măcar la nivelul țărilor concurente din regiune”,  adaugă Alex Lăpușan.

Zitec oferă un mediu de lucru stabil și sigur pentru cei peste 400 de specialiști din echipele sale, asigurându-le suportul necesar pentru a se dezvolta profesional și a-și atinge potențialul maxim. Astfel, a fost printre primele companii din industrie care au ales să-și asume integral costurile asociate cu decizia guvernului de a elimina beneficiile pentru angajații din IT (având un impact negativ de 700.000 de euro estimat pentru 2024 în cazul companiei). În plus, Zitec investește anual în well-being și dezvoltarea membrilor echipei un buget de peste 800.000 euro, oferindu-le  un mod de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de la distanță de oriunde, programe pentru pasiunile lor, oportunități de dezvoltare profesională continuă și un mediu de lucru care promovează curajul, inovația și autenticitatea. Rata de loializare, care în primele 5 luni ale anului este de peste 97%, semnificativ mai mare decât media industriei, demonstrează impactul pozitiv al unei culturi organizaționale puternice. Pentru anul acesta  Zitec are în plan să-și extindă echipa cu aproximativ 100 specialiști cu profile tehnice din zona de software development pe tehnologii ca .NET sau PHP, Quality Assurance și Project Management, dar și profile non-tehnice (în echipele de vânzări, marketing și resurse umane) și management.

În ceea ce privește planurile pentru cea de-a doua jumătate anului 2024, Zitec rămâne un partener de încredere în transformarea digitală a companiilor, oferind soluții eficiente și adaptate nevoilor specifice ale clienților din diverse industrii precum retail, fintech sau soluții cloud. Zitec va continua investiții în Cercetare-Dezvoltare și proiecte ce se vor concentra în perioada următoare pe zona de Data & AI (inteligență artificială) și țintește o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 20%  față de 2023.

Despre Zitec

Zitec este lider în servicii de dezvoltare de software end-to-end în România și partener de încredere pentru transformarea digitală a multinaționalelor europene din peste 30 de țări. Echipele Zitec au livrat mai bine de jumătate de milion de servicii personalizate de dezvoltare de produs, alături de 750 de proiecte digitale end-to-end, pentru clienți precum Decathlon, eMag, Leroy Merlin, Sameday, Tazz, Token. Compania are un scor CSAT constant peste 80% și un punctaj eNPS care se situează deseori la peste 20 de puncte față de media industriei.

Zitec este una dintre puținele companii certificate Google Cloud Premier Partner, Microsoft Solution Partner – Digital & App Innovation, Microsoft Advanced Specialization – Infrastructure Migration to Azure, Amazon AWS Technology Partner, și Adobe Solution Bronze Partner. De asemenea, compania are certificările ISO:9001, ISO:27001 și CREST, fiind totodată recunoscută de către DNSC drept NIS Security Auditor. Aflați mai multe pe www.zitec.com.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More