Prima pagină » Crystal Dental Clinic lansează un program gratuit de încurajare a prevenției problemelor stomatologice pentru copii și părinți, în valoare de 500.000 euro. “Mulți copii din România nu ajung niciodată la dentist”

Crystal Dental Clinic lansează un program gratuit de încurajare a prevenției problemelor stomatologice pentru copii și părinți, în valoare de 500.000 euro. “Mulți copii din România nu ajung niciodată la dentist”

by Razvan Dutu

București, mai 2024 – România continuă să fie pe ultimele locuri din UE privind igiena orală, iar mulți copii nu ajung niciodată la dentist, având în vedere că peste 30% dintre părinții români nu și-au dus copiii la consult și tratamente de profilaxie, conform statisticilor. În acest context, clinica stomatologică Crystal Dental Clinic lansează, cu ocazia Zilei Copilului, un program de încurajare a prevenției atât pentru copii, cât și pentru părinți, prin care oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite în valoare de 500.000 de euro, de care pot beneficia până la 10.000 de copii și părinți.

Citește și articolul: Noile progrese făcute de SAS în zona AI-ului generativ accelerează productivitatea companiilor

Probleme dentare la copii, în România

Statisticile arată că un număr alarmant de copii din România nu beneficiază de vizite regulate la dentist. Mai exact, conform unui studiu de piață realizat de Kantar, aproape 34% dintre părinții din România nu și-au dus vreodată copiii la dentist. Acest lucru duce la probleme dentare grave, precum carii și afecțiuni gingivale, care pot afecta sănătatea generală și dezvoltarea copiilor. 

„Ne dorim să schimbăm statisticile alarmante privind sănătatea dentară a copiilor din România. De Ziua Copilului, dorim să oferim copiilor șansa de a avea un zâmbet sănătos și strălucitor. Tratamentele stomatologice gratuite în valoare de 500.000 de euro sunt un prim pas în asigurarea accesului egal la îngrijire dentară pentru toți copiii și pentru părinți. Din păcate, mulți copii din România nu ajung niciodată la medicul dentist, însă prin acest program de încurajare a prevenției, prin care oferim acces la tratamente stomatologice adecvate, dorim să arătăm că prevenția este cheia pentru un zâmbet sănătos și că fiecare copil merită cea mai bună îngrijire dentară. Este esențial să promovăm prevenția și să educăm părinții privind importanța sănătății dentare a copiilor încă de la o vârstă fragedă”, declară Cătălin Panciu, CEO Crystal Dental Clinic.

Cum se pot înscrie părinții și copiii în programul de prevenție

Programul de prevenție în mod gratuit a problemelor dentare pentru copii și părinți va fi lansat sâmbătă, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, în cadrul evenimentului K-Zilla Festival, care are loc pe esplanda Operei Naționale București. Astfel, la standul Crystal Dental Clinic, toți părinții și copiii care ajung la eveniment se pot înscrie în acest program pentru a beneficia de consultații și tratamente dentare gratuite, în valoare totală de până la 2,5 milioane lei (500.000 euro). Aceștia vor beneficia de consultații și tratamente dentare în cuantumul a 250 lei/persoană, iar copiii între 0 și 3 ani beneficiază de consultații gratuite în mod automat, pe lângă tratamente în valoare de suma menționată. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More