Prima pagină » Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

Festivalul Internațional ”Vara Magică” 2024 – 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai

by Razvan Dutu

Festivalul Internațional ”Vara Magică”, ajuns la cea de-a 13-a ediție, va avea loc în perioada 3 iulie – 21 august, la Ateneul Român din București.

Biletele și abonamentele pentru cele 9 concerte camerale și simfonice, care vor avea loc în serile de miercuri, de la ora 19:30, în lunile iulie și august, sunt deja puse în vânzare: Bilete la Festivalul Vara Magica.

 15% reducere la abonamentele achiziționate până la 31 mai.

Citește și articolul: Evenimentul de știință al anului 2024: The Future of Humanity cu Prof. Michio Kaku – pentru prima dată în România

Biletele se găsesc și la Casa de Bilete a Ateneului Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 15:00-20:00.

Anul acesta, festivalul, care de 13 ani le propune bucureștenilor și turiștilor concerte în miez de vară, va începe miercuri, pe 3 iulie, cu o premieră absolută: toate cele patru viori care i-au aparținut compozitorului George Enescu vor fi împreună pe aceeași scenă, în concertul ”Generații”, susținut de Croitoru String Virtuosi Orchestra. 

În săptămânile care urmează, melomanii vor avea bucuria să asculte, pe 10 iulie în cadrul festivalului „Vara Magică”, concertul Violoncellissimo, ansamblul mult iubit de publicul din România, cu un program eclectic, de la baroc la rock, de la clasic la muzică de film, iar pe 17 iulie,  recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea, cu un program care a făcut înconjurul lumii, acum în premieră prezentat publicului românesc.

Orchestra de Tineret din Macao (China)

O altă premieră va avea loc marți 23 iulie – Orchestra de Tineret din Macao (China) concertează pentru prima dată la București. Urmează concertul susținut de Camerata Regală, pe 24 iulie. Luna lui cuptor se va încheia cu un concert susținut de Orchestra de Tineret a Austriei. 

În luna august, melomanii sunt invitați la trei concerte: Orchestra de Tineret a Sloveniei, pe 7 augustOrchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, pe 14 august, festivalul ”Vară Magică” încheindu-se miercuri, 21 august, cu un concert susținut de Orchestra Sinfonietta, dirijor și solist: violonistul Alexander Sitkovetsky.

Inițiatorul acestui festival, Dorin Ioniță, spunea zilele trecute: ”Sunt 9 concerte de cel mai înalt nivel. Sunt 9 seri de vară în care atât publicul cunoscător, cât și curioșii, pot găsi alternativa de petrecere a serilor de miercuri în sala Ateneului Român. Asta am vrut de la început, când, acum mai bine de un deceniu, am luat decizia de a organiza un festival de muzică clasică în mijlocul verii: să propun publicului concerte care să aducă bucurie – o briză răcoroasă după o zi toridă. Cozile de la intrarea în Ateneu (pe care sper să le văd și anul acesta) îmi arată că nu m-am înșelat: publicul dorește calitate, trebuie doar să aibă acces la ea.” (Dorin Ioniță)

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More