Prima pagină » SAS anunță disponibilitatea extinsă a Viya Workbench, soluția pentru dezvoltarea de modele AI avansate

SAS anunță disponibilitatea extinsă a Viya Workbench, soluția pentru dezvoltarea de modele AI avansate

by Razvan Dutu

București, 09 mai 2024 – SAS, lider global în AI și analytics, anunță extinderea capabilităților platformei de date și AI SAS Viya, incluzând disponibilitatea generală a SAS Viya Workbench. Aceasta reprezintă un mediu self-service și on-demand care permite dezvoltatorilor să pregătească date, să le analizeze și să creeze modele de analiză și învățare automatizată.

Citește și articolul: Studiu: România se află pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Candidații din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Tunisia ar fi cei mai tentați să accepte un job aici

”Deși SAS Viya reprezintă pilonul de bază al ecosistemului software SAS, compania își dezvoltă portofoliul constant, prin produse inovatoare care sunt destinate acoperirii unor nevoi tot mai diverse ale clienților noștri”, a declarat Kathy Lange, Research Director for AI Software, IDC. ”Noile propuneri, precum SAS Viya Workbench, un mediu de analytics on-demand, au ca scop creșterea productivității, îmbunătățirea performanței și sporirea încrederii în rândul dezvoltatorilor de AI.”

Spațiu destinat dezvoltatorilor care doresc să experimenteze și să exploreze

Viya Workbench permite dezvoltatorilor și modelatorilor să lucreze în limbajul de programare preferat, fie SAS sau Python, urmând ca R să fie disponibil până la finele anului 2024. Folosind o interfață flexibilă și intuitivă, Viya Wokbench oferă două opțiuni pentru mediul de dezvoltare: Jupyter Notebook/ Jupyter Lab și Visual Studio Code.

Dezvoltarea de modele AI foarte performante este accelerată prin intermediul procedurilor de analytics ale SAS și cu sprijinul API-urilor native Python din cadrul Viya Workbench. De asemenea, Viya Workbench mai aduce un avantaj unic în piață, o colecție de librării Python personalizate care pot îmbunătăți viteza și performanța unui program Python al clientului, cu un minimum de schimbări implementate.

Viya Workbench este un mediu de dezvoltare flexibil, scalabil și eficient, care este on-demand și care necesită un minimum de intervenție din partea echipelor IT pentru implementarea de noi funcții în cadrul programelor create de clienți. Mediul dedicat de analiză oferă posibilitatea de a aloca resurse și putere de calcul în funcție de nevoile specifice ale proiectului. De asemenea, modelele și alte rezultate pot fi folosite în cadrul SAS Viya pentru management și guvernanță a datelor, dar și pentru implementare operațională.

Viya Workbench va fi disponibil inițial prin intermediul Amazon AWS Marketplace, în Q2, însă există planuri pentru oferirea acestei soluții și în parteneriat cu alți provideri de cloud, dar și ca implementare de tip SaaS.

Creșterea productivității dezvoltatorilor pentru inovații AI furnizate mai rapid

Argumentele în favoarea folosirii Viya Workbench sunt puternice. Dezvoltatorii AI vor să lucreze cu soluții moderne, open-source, și să se bazeze pe posibilitățile superioare ale cloud-ului, însă totodată se află sub presiune pentru a livra rezultate rapide, în timp ce gestionează eficient costurile de implementare. Totodată, dezvoltatorii își doresc infrastructuri pre-construite și scalabile, care le permit să-și concentreze eforturile pentru a crea, a inova și a-și testa în condiții optime proiectele.

”Provocările cu care se confruntă dezvoltatorii nu sunt doar niște mici probleme – sunt obstacole care împiedică primirea de răspunsuri la întrebări și care blochează progresul”, explică Jared Peterson, Senior Vice President of Engineering.  ”Viya Workbench oferă flexibilitate maximă și rezultate concrete, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a alege limbajul și mediul de dezvoltare preferate, de a aloca puterea de calcul necesară proiectelor, astfel încât să-și crească productivitatea și eficiența. Pot lucra mai rapid, pot fi mai creativi și pot să-și asume mai multe riscuri – ceea ce, dacă e să fim sinceri, este nu doar așteptat de la dezvoltatori, ci le și face munca mai interesantă.”

Descoperiți mai multe despre SAS Viya Workbench: SAS.com/workbench

Anunțul acesta a fost făcut în cadrul SAS Innovate, eveniment despre date și AI dedicate liderilor de business, utilizatorilor tehnici și partenerilor SAS. Fiți la curent cu cele mai noi știri despre SAS urmărind @SASoftwareNews pe X/ Twitter. 

Despre SAS

Produsele și serviciile SAS sprijină clienții din întreaga lume prin transformarea datelor în informații valoroase, care să sprijine deciziile strategice de business. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More