Prima pagină » HivePhotography: Românii, interes de 50% mai mare pentru ședințe foto tematice de Paște decât într-o perioadă normală. La fel ca vopsirea ouălor, realizarea de fotografii în decor specific a devenit o tradiție 

HivePhotography: Românii, interes de 50% mai mare pentru ședințe foto tematice de Paște decât într-o perioadă normală. La fel ca vopsirea ouălor, realizarea de fotografii în decor specific a devenit o tradiție 

by Razvan Dutu
  • Ședințele foto tematice de Paște sunt văzute de români ca parte din pregătirile pentru sărbători.
  • După pandemie, cererea pentru ședințe foto în decor tematic de Paște a crescut de 5 ori față de 2019.
  • Mulți români își doresc ședințe foto în două decoruri tematice diferite de sărbători pentru fotografii cât mai diverse și amintiri cât mai impresionante.

București, aprilie 2023 – Tot mai mulți români marcheză sărbătorile importante prin ședinte foto tematice, devenind în ultimii un obicei printre pregătirile, spre exemplu, pentru Sărbătorile Pascale. Astfel, cererea pentru fotografii profesioniste cu ocazia Paștelui 2024 este mai mare cu 50% față de o perioadă normală din an, participând de 5 ori mai mulți români în ultimii ani post-pandemie decât în 2019, preponderent familii cu copii, dar și cupluri, arată datele Hive Photography, unul dintre principalele studio-uri de servicii foto-video din România.

Citește și articolul: Retailerul Puma folosește SAP pentru a spori loialitatea clienților față de brandul global 

“Interesul românilor fotografii cu tematică, de Paște, Crăciun, primăvară sau alte ocazii, într-un studio profesional, crește în mod impresionant de la sezon la sezon, de la sărbătoare la sărbătoare. Putem, deci, vorbi despre o piață a fotografiei profesionale care începe să se contureze puternic în România, în special în orașele mari și medii. Pentru mulți români a devenit o tradiție, la fel cum este vopsirea ouălor sau a împodobirii bradului, să participe de sărbători la ședințe foto în decor tematic. Mai mult, o parte importantă dintre solicitări, peste 50%, sunt pentru ședințe foto în două decoruri diferite specifice sărbătorii, românii dorind o diversitate mai mare a fotografiilor realizate. Prin urmare, și noi, fotografii, suntem provocați nu doar să aranjăm mai multe decoruri în același studio foto, ci și să le gândim astfel încât să fie impresionante și armonios amenjate”, spune Evelyn Dantis, co-fondator Hive Photography.

Cine vine la ședințe foto tematice de Paște și ce decoruri sunt preferate

Cea mai mare parte dintre cei care solicită ședințe foto cu tematică specifică Paștelui, 90%, sunt din București și din orașe aproapiat, ca Giurgiu și Ploiești, însă crește constant numărul celor din mediul rural, în general sate din apropierea Bucureștiului. În jur de 95% dintre clienți sunt recurenți, iar o parte importantă sunt recomandările primilor. De asemenea, în cele mai multe cazuri la sesiuni foto tematice de Paște participă familii cu unul sau mai mulți copii sau cupluri căsătorite sau necăsătorite. Multe ședinte foto sunt făcute cu grupuri de prieteni apropiați care vor amintiri împreună, grupuri de colegi de muncă la solicitarea angajatorilor sau familii numeroase la care participă și străbunici sau bunici. 

În ceea ce privește decorul tematic, românii preferă amenajările care integrează și îmbină elemente specifice sărbătorii, cum ar fi ouă vopsite, iepurașul de Paște, decorațiuni specifice și alte elemente, cum ar fi cele din natură sau care ilustrează un peisaj, care reinterpretează sau oferă o notă aparte întregului decor. Astfel, pentru ședințele foto de Paște de anul acesta, Hive Photography a propus un decor cu specific rural, integrând baloți de paie, coșuri și lemne de foc, porumb și coceni, saci de iută și țesături tradiționale, dar și elemente vii, cum ar fi legume, flori și animale.

Ce spune Valentin Tînjală, co-fondator

“Sunt căutate decorurile atipice, neașteptate, dar plăcute vizual, care nu sunt predictibile, dar care permit realizarea de fotografii de impact. Ședințele foto profesionale, mai ales cele legate de o sărbătoare, nu sunt doar o tendință, au devenit un obicei, deja o tradiție, fiind clienți care revin an de an pentru fotografii de Paște sau de Crăciun, dorind desigur o sesiune foto într-un decor total nou. Deși în cele mai multe cazuri femeile sau copiii inițiază participarea la o primă ședință foto cu tematică de sărbătoare, tot mai mulți bărbați au început să ofere drept cadou ședințele foto familiei. Solicitările pentru ședințe foto cu tematică pascală apar cu cel puțin o lună de zile înainte de Paște și ultima ședință are loc de regulă în sâmbăta de dinainte de Duminica Floriilor pentru a exista suficient timp pentru editarea fotografiilor pentru clienți. Totodată, editarea fotografiilor și trimiterea lor în timp util este importantă și pentru că toți participanții vor să publice fotografiile pe social media în zilele de Paște. Astfel, perioada de dinaintea Paștelui este a doua perioadă din an cu cea mai mare cerere pentru fotografii profesionale în decor tematic, după Crăciun, pentru care în ultimii ani am realizat peste 250 ședințe foto dedicate”, explică Valentin Tînjală, co-fondator Hive Photography.

Astfel, în zilele cele mai aglomerate, au loc 3-5 ședințe foto pe zi cu tematică de Paște. În ceea ce privește tipurile de fotografii, românii vor fotografii standard de tip portret, dar cel mai mult fotografii care exprimă acțiune și dinamism, în care participanții interacționează și în care emoțiile lor de bucurie sau mimica de umor sunt surprinse de aparatul de fotografiat.

Cu o echipă pasionată și experimentată în arta vizuală, Hive Photography oferă servicii complete de fotografie și video atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. Gama de servicii include fotografii cu diverse tematici, portret, business, corporate sau FineArt în studio-ul foto propriu, dar și servicii foto-video la evenimente private sau corporate sau pentru ședinte foto profesionale la sediul companiilor.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More