Prima pagină » Importanta Previziunilor de vanzari

Importanta Previziunilor de vanzari

by Razvan Dutu

Care este importanta unui “Collaborative sales forecast process” sau a previziunilor de vanzari la nivel de companie?

„Collaborative sales forecast process” se referă la un proces în care mai mulți membri ai unei echipe sau organizații lucrează împreună pentru a realiza o prognoză de vânzări. 

Citește și articolul: Comunicat de presă: Piața muncii în Q1 – 75.000 de joburi noi și 3 milioane de aplicări. Retailul, serviciile, call-center și turismul sunt domeniile cu cele mai multe locuri de muncă scoase în piață

Acest tip de abordare implică colaborarea și comunicarea între diferite departamente, cum ar fi vânzări, marketing, producție, financiar și logistică, pentru a aduna informații și a obține o prognoză cât mai precisă și cuprinzătoare a viitoarelor vânzări.

Iată câteva aspecte cheie ale unei prognoze de vânzări eficiente:

 1. Implicarea activa a departamentelor relevante:
  1. Echipele de vânzări, marketing, producție, financiar, logistica și alte departamente relevante lucrează împreună pentru a aduna cunoștințe și informații specifice domeniului lor pentru a contribui la prognoza.
 • Comunicare deschisă:
  • Informațiile despre trenduri ale pietei, feedback-ul de la clienti și alte date relevante sunt împărtășite deschis între membrii echipei. 
  • Comunicarea eficientă contribuie la o prognoză mai precisă.
 • Utilizarea tehnologiei:
  • Realizara prognozei de vânzări poate beneficia de utilizarea unor instrumente și software specializate care facilitează colectarea, analiza și partajarea datelor între membrii echipei.
 • Review-uri periodice:
  • Echipele organizeaza întâlniri periodice pentru a revizui și ajusta prognozele de vanzari pe baza feedback-ului actualizat, schimbărilor de piață și altor factori relevanți.
  • Se masoara performanta prognozelor de vanzari si se analizeaza cauzele care au produs deviatii.
 • Adaptabilitate:
  • Procesul de prognozare trebuie să fie adaptabil și să permită ajustări pe măsură ce se constata schimbări în mediul de afaceri.

Procesul de previziune a vanzarilor este esential pt orice companie. Un Collaborative Sales Forecast process eficient asigura un volum optim al stocurilor contribuind la reducerea costurilor operationale si cresterea gradului de satisfactie al clientilor.

Supply Sense asigura implementarea si standardizarea procesului de previziuni ale vanzarilor care contribuie la eficientizarea lanțului de aprovizionare, optimizarea stocurilor și îmbunătățirea planificării resurselor.

Despre Supply Sense

Supply Sense asigură determinarea, implementarea si gestionare eficientă a acestor parametrii, in funcție de specificul activitatii companiei dvs., contribuind astfel la asigurarea unui lanț de aprovizionare eficient care sa garanteze satisfacerea cerințelor clienților prin costuri operationale optime.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More