Prima pagină » CreditAmanet țintește o creștere de peste 40% a segmentului de aur

CreditAmanet țintește o creștere de peste 40% a segmentului de aur

by Razvan Dutu

            CreditAmanet, lider al pieței de profil care dezvoltă trei linii de business – creditare pe termen scurt tip amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile pe cea mai diversificată platformă de tranzacționare cu metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux – își propune pentru 2024 o creștere de peste 40% a segmentului de business care valorifică aurul. Prin acest obiectiv, compania continuă trendul ascendent de anul trecut, când a obținut o majorare cu peste 30% a cifrei de afaceri pe segmentul aur.

Citește și articolul: Narada rescrie povestea Roxanei și a familiei sale, al cărei destin era pecetluit de nedreptățile vieții

            Aceste performanțe reflectă de altfel interesul manifestat la nivel mondial pentru metalul prețios, al cărui preț atinge în prezent niveluri istorice. Potrivit experților, prețul aurului va continua să crească, fiind susținut de o serie de factori, printre care incertitudinile economice, tensiunile politice, previziunile privind instabilitatea și o posibilă recesiune. La aceasta se adaugă cererile mari pentru aur din partea băncilor centrale și investitorilor.

Ce spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

„Există o cerere mare pe piață pentru active de refugiu, cum este aurul, iar acest lucru susține prețul ridicat”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet. „Asistăm la maxime istorice ale prețului aurului, iar estimările Consiliului Mondial al Aurului sugerează că în continuare sunt posibile majorări pe parcursul lui 2024. Astfel, dacă în decembrie 2023 prețul aurului era de aproximativ 60.000 euro/kilogram (2066$/uncie), doar în primele luni din 2024 s-a înregistrat o creștere de circa 7%, iar prețul s-a apropiat de 64.050 euro/kilogram (2181$ pe uncie). Este o valoare care depășește maximul prognosticat de banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co, de 2.175 de dolari pe uncie în 2024,” precizează CEO-ul CreditAmanet.

Oficialul holdingului românesc subliniază că, în acest context, persoanele care își doresc să obțină o creditare pe termen scurt în baza garanției unor obiecte din aur pot accesa o sumă mai mare. De asemenea, aurul rămâne o opțiune atractivă și pentru investitorii care își doresc achiziția unor active ce reprezintă rezerve de valoare și o formă de protecție împotriva inflației sau a altor riscuri economice. 

Cosmin Popovici consideră că ascensiunea puternică a prețului aurului va genera și unele schimbări în comportamentul de consum. „Unele persoane pot fi determinate să vândă bijuterii sau alte obiecte din aur pe care le dețin pentru a profita de prețurile mai mari ale aurului. Din acest punct de vedere, pentru a lua decizii informate privind investițiile în aur, un rol important îl are educația financiară, pe care o încurajăm”, subliniază CEO-ul CreditAmanet. 

„Aurul rămâne o constantă în preferințele clienților”

            Aurul a fost și rămâne cel mai tranzacționat activ pentru accesarea împrumuturilor tip amanet. „Aurul rămâne o constantă în preferințele clienților”, spune Cosmin Popovici, care subliniază că acest lucru se datorează unor facilități evidente: 

  • garantarea creditării cu obiecte din aur este la îndemână, pentru că majoritatea clienților dețin măcar un obiect din acest metal;
  • oferă posibilitatea obținerii unei lichidități într-un mod eficient și rapid;
  • pe durata contractului, obiectele sunt depozitate la cele mai înalte standarde de siguranță.

„Aurul devine tot mai atractiv atât pentru investitori, cât și pentru populația care simte nevoia de securizare a economiilor. Estimăm că procentul celor care vor trece pragul agențiilor noastre pentru tranzacționarea aurului va crește spectaculos în 2024, fie că ne referim la cei care vor să acceseze finanțare, să vândă sau să cumpere bijuterii noi din aur”, mai spune CEO-ul CreditAmanet.  

Despre CreditAmanet 

Lider de piață cu o experiență de peste 15 ani, CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și Eurocredit Exchange SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Operând 22 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti, CreditAmanet este soluţia de încredere, total nebirocratică pentru obţinerea unui împrumut rapid. Răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare, compania are în acest moment cel mai dezvoltat portofoliu de servicii şi produse de pe piaţa de profil din România, de la bijuterii din aur şi cu diamante, ceasuri, genţi de lux şi premium, până la electronice și electrocasnice. Cu 150 de angajați în agențiile reprezentate la nivel național, CreditAmanet a servit până acum peste 2 milioane de clienți. Aspirând să devină nucleul de încredere al comunității, compania și-a demonstrat reziliența de-a lungul istoriei sale pe piață și s-a remarcat prin profesionalism, inovație și creșterea accelerată a cifrei de afaceri, prin dezvoltare teritorială și digitalizare.

Mai multe despre CreditAmanet pot fi aflate accesând canalele sale: https://creditamanet.ro/FacebookLinkedinTwitter sau YouTube.  

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More