Prima pagină » ARSC lansează singura competiție de Smart City din țară și Europa de Est. România, cel mai mare avans din regiune în transformarea orașelor în localități inteligente

ARSC lansează singura competiție de Smart City din țară și Europa de Est. România, cel mai mare avans din regiune în transformarea orașelor în localități inteligente

by Razvan Dutu

La Gala SCIA vor vorbi despre potențialul României în domeniul Smart City Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și Primarul Sectorului 6 și Președintele Juriului SCIA 8, Ciprian Ciucu.

București, 5 martie 2024 – Asociația Română pentru Smart City (ARSC) lansează o nouă ediție a Galei SCIA, singura competiție de Smart City din țară și din Europa de Est, ca urmare a faptului că România înregistrează cel mai mare avans din regiune în transformarea orașelor și a satelor în localități inteligente, fiind un reper în domeniu.

Citește și articolul: Connections Consult ajunge la 177 mil. lei cifră de afaceri în 2023, cu 203% creștere, și un profit net de 11,2 mil lei.

Competiția Smart City Industry Awards (SCIA – ediția 8) este deschisă până pe 15 martie 2024 și este dedicată proiectelor smart city și smart village, atât dezvoltate și implementate de instituții publice, cât și celor realizate de companii private. În cadrul competiției sunt premiate cele mai inovatoare proiecte de smart city și smart village din țară, care contribuie la transformarea localităților din România pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Eduard Dumitrașcu, președinte ARSC

„România a devenit un adevărat reper și centru de inovare în ceea ce privește orașele inteligente, iar acest fapt este confirmat de creșterea continuă a numărului de proiecte dedicate transformării localităților noastre în entități urbane sau rurale moderne și conectate. De la inițiative mici la proiecte ambițioase la nivel național, eforturile noastre colective demonstrează angajamentul și capacitatea noastră de a adopta și implementa tehnologii inovatoare pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a transforma mediul urban într-unul mai durabil și mai eficient. Aceste inițiative reprezintă nu doar exemple de excelență în tehnologie și sustenabilitate, ci și piloni fundamentali în construirea unui viitor mai promițător pentru toți cetățenii noștri. Este esențial să evidențiem și să recunoaștem public aceste eforturi remarcabile deoarece ele servesc drept sursă de inspirație și model pentru alte comunități, contribuind astfel la extinderea și consolidarea mișcării către orașele sau comunele inteligente în întreaga țară”, declară Eduard Dumitrașcu, președinte ARSC.

La Gala SCIA vor vorbi despre potențialul României în domeniul Smart City Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Primarul Sectorului 6 și Președintele Juriului SCIA 8, Ciprian Ciucu, și alți reprezentanți ai mediului public și mediului privat. La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanți – lideri, decidenți și reprezentanți ai celor mai mari companii de tehnologie.

Competiția va fi deschisă pentru municipii, orașe, comune și consilii județene din întreaga țară, oferind oportunitatea de a împărtăși cele mai bune practici și soluții inovatoare care transformă orașele în centre inteligente, durabile și incluzive. Proiectele propuse vor fi evaluate de o comisie de experți în domeniul Smart City, iar câștigătorii vor fi recunoscuți și premiați pentru eforturile lor remarcabile, în cadrul galei Smart City Industry Awards (SCIA), pe 4 aprilie 2024.

Toate entitățile – startup-uri, companii, instituții publice și ONG-uri – care contribuie la dezvoltarea orașelor inteligente pot să se înscrie și să își prezinte proiectele care pot modela viitorul urbanismului inteligent. Înscrierea la SCIA este gratuită și poate fi făcută într-una dintre multiplele categorii, fiecare reflectând diferite aspecte ale inovației în orașele inteligente, inclusiv sustenabilitate, tehnologie digitală, mobilitate urbană, și multe altele. Detaliile complete privind procedura de înscriere și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul oficial SCIA ediția 8, scia.ro.

SCIA, ediția 8 reunește lideri de opinie, experți și profesioniști din industrie pentru a celebra cele mai remarcabile proiecte și realizări în transformarea urbană inteligentă. Premiile SCIA sunt recunoscute la nivel național și internațional ca un standard de excelență în inovația urbană.

Gala SCIA 8 reprezintă o platformă unică pentru recunoașterea excelenței în domeniul orașelor inteligente, promovând soluții, proiecte și experți care aduc îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții urbane. Evenimentul oferă o oportunitate de neegalat pentru networking, schimb de idei și cele mai bune practici între actorii cheie ai industriei. Participanții au acces la cea mai influentă rețea de profesioniști și decidenți din domeniul orașelor inteligente.

Despre Asociația Română pentru Smart City:

Asociația Română pentru Smart City este dedicată promovării inovației și a soluțiilor tehnologice avansate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor inteligente din România și din întreaga lume. ARSC este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2016  care, alături de peste 350 de membri şi parteneri, încurajează inovaţia, digitalizarea şi noile tehnologii ca mijloace pentru transformarea comunităţilor locale în oraşe inteligente şi durabile, dezvoltând soluţii eficiente şi sustenabile pentru oraşele şi comunităţile din România.

Gala Smart City Industry Awards, ediția 8 este organizată Sub Patronajul Ministerului Energiei și în parteneriat cu EIT Urban Mobility un organism al Uniunii Europene

Partener Principal: Urban Scope

Parteneri Platinum: Glovo, eMobility Rentals

Parteneri Gold: Swarco, Telelink, Scope Systems, Nexpansion, Anadolu Automobil Rom, Vantage Towers, SMS Ticketing, Scala Assistance

Parteneri Instituționali: ICI București, Elcen, Poșta Română

Parteneri Media: Phoenix Media, Profit News, Bursa.ro, Agerpres, Radio România Actualități, Aleph News, IQAds, Oameni și Companii, Matek

Ambasadori ai Experienței: IBS, La Fântâna, Kafune

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More