Prima pagină » Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

Connections integrează pentru prima dată AI într-unul dintre produsele sale: IDScanner pentru orice tip de documente

by Razvan Dutu

Connections, lider pe piața de transformare digitală din România, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul CC îmbunătățește modul în care sunt extrase datele din toate tipurile de documente, prin lansarea noii variante a aplicației IDScanner prevăzută cu inteligență artificială.

În procesul de transformare digitală a companiilor, cererea pentru soluții software care scanează documentele pentru extragerea informațiilor cu ajutorul inteligenței artificiale a crescut simțitor în ultimul an și continuă să crească. 

Citește și articolul: Fundaţia Rădăcini Grup – Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național 

Potrivit datelor înregistrate de Connections Consult, interesul pentru soluții de acest tip a avut o creștere de peste 200% față de anul precedent – anul 2020, în care compania a lansat ID Scanner, prima astfel de aplicație de pe piață. Din 2024, aplicația funcționează într-o nouă versiune bazată pe inteligență artificială, cu funcții extinse, care permit scanarea oricărui tip de documente, inclusiv a celor care nu sunt în formate standard. 

IDScanner se adresează companiilor ce vor să integreze în sistemele deja existente sau pe cale de a fi dezvoltate, o componentă de procesare a documentelor scanate bazată pe tehnologia  AI. Echipa Connections pune pe primul loc securitatea cibernetică atunci când vine vorba de dezvoltarea produselor, deoarece este o componentă esențială în ceea ce prievște accesul la date personale și nu numai”, spune Radu Marcu, co-CEO Connections.

Aplicația IDScanner poate fi integrată cu ușurință în ecosisteme IT ce implementează fluxuri de business complexe

Unul dintre punctele forte ale acestei soluții software este tehnologia AI integrată, care permite scanarea tuturor tipurilor de documente. Pașaportul european, permisul de conducere sau noul format al cărții de identitate sunt doar câteva exemple de documente ale căror informații pot fi extrase rapid cu IDScanner. De asemenea, pot fi procesate chiar și documentele netipizate, lucru considerat imposibil până de curând. Astfel, se pot extrage informații din facturi, bonuri de consum, bilanțuri contabile, CV-uri sau orice alt tip de documente. 

Aplicația IDScanner a fost concepută în așa fel încât să asigure o protecție maximă a datelor, motiv pentru care toate documentele sunt procesate într-un mediu virtual, , astfel, acestea nu ajung în niciun moment în posesia Connections.

Connections  continuă să investească în tehnologii precum cea bazată pe AI și standarde de lucru la cel mai înalt nivel Recent, compania a obținut o nouă certificare pe zona de RPA (Automatizarea Robotică a Proceselor cu Roboți Software), devenind partener USN. Acest statut confirmă faptul că profesioniștii Connections au nivelul de competență adecvat și au posibilitatea de a livra implementări RPA de ultimă generație în mod constant, cu același nivel de expertiză ca echipa UiPath Professional Services.

Despre Connections Consult (CC)

Connections Consult (simbol bursier CC) acționează de peste 18 ani pe piața de tehnologie din România, având peste 350 de angajați și colaboratori, birouri în Bulgaria și Serbia și reprezentanți de vânzări în Germania și Arabia Saudită. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom, Retail, precum și din sectorul guvernamental.

Începând cu luna iulie 2018, Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Totodată, Connections Consult investește constant în dezvoltarea unor produse software pentru industrii diverse, precum audit și consultanță, energie verde și boți specializați în contabilitate și HR, precum și alte domenii. 

Din anul 2021 compania Connections este listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București.

În 2022 s-au alăturat Grupului subsidiarele din US si UK, precum și, ca investiție minoritară, 10PLUS Future Education srl.

Connections a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aprox 12 milioane de euro. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More