Prima pagină » Siemens Healthineers are ca scop extinderea utilizării tehnologiei de scanare cu photon counting la 1 miliard de pacienți pe parcursul următorului deceniu

Siemens Healthineers are ca scop extinderea utilizării tehnologiei de scanare cu photon counting la 1 miliard de pacienți pe parcursul următorului deceniu

by Razvan Dutu
  • 500.000 de pacienți scanați până în prezent cu singurul scaner CT cu numărare de fotoni din lume, Naeotom Alpha
  • Noi funcții cardiace prezentate la RSNA 2023
  • Investiție de 80 de milioane de euro pentru creșterea producției de detectoare

Siemens Healthineers are ca scop scanarea a 1 miliard de pacienți cu scanere de tomografie computerizată bazată pe photon counting, pe parcursul următorului deceniu, punând imagistica sa de ultimă generație la dispoziția unui număr din ce în ce mai mare de comunități. Peste 500.000 de pacienți au fost scanați până acum cu acest sistem, la nivelul unei mari baze instalate, în contexte care variază de la cabinete private până la spitale universitare mari, fiecare cu propria sa combinație unică de cazuri clinice. Naeotom Alpha a fost lansat în anul 2021 și este în continuare singurul sistem disponibil comercial cu tehnologie de numărare a fotonilor, aprobat pentru utilizare clinică. Compania investește 80 de milioane de EURO (86 milioane USD) pentru a extinde producția de echipamente CT cu numărare a fotonilor, în Forchheim, Germania. 

Un al treilea val de inovații clinice

La RSNA 2023, Siemens Healthineers prezintă un al treilea val de inovații clinice, aducând mai mult de 10 funcții noi ,care au ca scop dezvoltarea și mai mare a performanței, în special în sectorul cardiac. O nouă reconstrucție imagistică a cordului permite specialiștilor în domeniul imagisticii cardiace să obțină rezultate consecvente în cazul diferitelor lățimi ale detectoarelor. O altă actualizare îmbunătățește și mai mult performanța scanărilor cordurilor cu calcificări extinse sau stenturi – cu informații spectrale și reconstrucție a rezultatelor spectrale, pentru a oferi și mai multe informații funcționale. 

Citește și articolul: MetaWealth se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari

„Viitorul tomografiei computerizate este reprezentat de photon counting. Apar din ce în ce mai multe indicații clinice în cazul cărora tehnologia CT cu numărare a fotonilor se află într-o poziție unică pentru a ajuta chiar și în cele mai dificile contexte. Suntem pregătiți să ne îndreptăm spre o piață mai extinsă și să facem următorul pas spre țelul nostru ambițios de a avea un impact pozitiv asupra vieților a milioane de pacienți. Astăzi, subliniem angajamentul nostru de neoprit în direcția extinderii portofoliului nostru de echipamente CT cu numărare a fotonilor, pe parcursul viitorilor ani”, a spus Philipp Fischer, Director Tomografie computerizată la Siemens Healthineers.

Despre tehnologia CT

Tehnologia CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers s-a dovedit a fi o tehnologie indispensabilă în rutina clinică, care ajută pacienții și medicii din întreaga lume să obțină răspunsuri la întrebări care pot schimba vieți. Prin „numărarea” fiecărei raze X individuale care trece printr-un pacient, pot fi obținute imagini mai detaliate, atât cu informații anatomice, cât și funcționale. Numeroase cazuri din sfera și din afara sferei asistenței medicale cardiovasculare, neurovasculare și pulmonare demonstrează potențialul tehnologiei CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers de a furniza informații mai concludente medicilor. Aceasta le permite medicilor să furnizeze un diagnostic concludent și să ia decizii terapeutice sigure.

Aad van der Lugt, profesor și director al Departamentului de Radiologie și Medicină Nucleară de la Erasmus MC, Rotterdam, Țările de Jos, a spus: „Tehnologia CT cu numărare a fotonilor ne-a surprins și ne-a depășit așteptările.” El a adăugat că sistemul efectuează orice de la scanări rapide ale cordului la cazuri neurovasculare complicate cu boală ocluzivă la nivelul vaselor intracerebrale mici, care cauzează 40 la sută din toate atacurile cerebrale ischemice. „Sistemul Naeotom Alpha de la Erasmus și-a dovedit calitățile în multe discipline clinice și a determinat o adevărată discuție cu privire la impactul pe care photon counting îl poate avea asupra îmbunătățirii diagnosticării. Așteptăm cu interes un viitor în care mai mulți pacienți pot beneficia de această tehnologie extraordinară – pur și simplu, nu există cale de întoarcere.”

Date în fișier

Funcțiile Naeotom Alpha VB10 așteaptă aprobarea 510(k) și nu sunt încă disponibile comercial în Statele Unite ale Americii și în alte țări. Disponibilitatea lor viitoare nu poate fi garantată.

Naeotom Alpha nu este disponibil comercial în toate țările. Disponibilitatea viitoare nu poate fi garantată.

 Declarațiile clienților Siemens Healthineers descrise în acest material se bazează pe rezultatele obținute cu setarea unică a clientului. Deoarece nu există un spital sau laborator „tipic” și există numeroase variabile (de exemplu, dimensiunea spitalului, amestec de probe, combinația de cazuri, nivelul de cunoștințe IT și/sau adoptarea automatizării), nu poate fi oferită nicio garanție privind obținerea acelorași rezultate de către toți clienții.

Despre Siemens Healthineers

Siemens Healthineers este pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale. Pentru toată lumea. Oriunde. Sustenabil. Compania este furnizor global de echipamente, soluții și servicii de asistență medicală, cu activități în peste 180 de țări și reprezentare directă în peste 70 de țări. Grupul cuprinde Siemens Healthineers AG, înregistrată ca SHL la Frankfurt, Germania, și filialele sale. În calitate de companie lider în sectorul tehnologiei medicale, Siemens Healthineers se angajează să îmbunătățească accesul la asistență medicală pentru comunitățile insuficient deservite din întreaga lume și depune eforturi pentru a învinge cele mai amenințătoare boli. Compania activează în principal în domeniile imagisticii, diagnosticării, îngrijirii cancerului și terapiilor minim invazive, completate de tehnologia digitală și inteligența artificială. În exercițiul fiscal 2023, care s-a încheiat la 30 septembrie 2023, Siemens Healthineers a avut aproximativ 71.000 de angajați în întreaga lume și a generat venituri de aproximativ 21,7 de miliarde EUR. Alte informații sunt disponibile la www.siemens-healthineers.com.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More