Prima pagină » Studioul de arhitectură PickTwo Studio, o nouă divizie de dezvoltare, axată pe segmentul amenajărilor rezidențiale

Studioul de arhitectură PickTwo Studio, o nouă divizie de dezvoltare, axată pe segmentul amenajărilor rezidențiale

by Razvan Dutu

București, noiembrie 2023

După 10 ani în care PickTwo a dezvoltat peste 500 proiecte în horeca, office și pe segmentul comercial, studioul de arhitectură deschide o nouă divizie, ce are ca scop dezvoltarea portofoliului pe segmentul rezidențial. Până în prezent, divizia de rezidențial PickTwo se îndreaptă spre o cifră de afaceri de 155.000 euro, cu 4100 mp proiectați, iar pentru următorii 3 ani, fondatorii studioului estimează că 30% din cifra totală de afaceri a companiei va fi reprezentată de acest segment.

Decizia de a diversifica portofoliul de proiecte a venit pe fondul solicitărilor constante din partea clienților, dar și a contextului pieței. Prin prisma proiectelor pe care le-am făcut pentru spațiile noastre comerciale aveam multe cereri și din rezidențial, așa că lucrurile s-au legat firesc. Designul rezidențial este un segment important, majoritar, al pieței de design. Suntem interesați așadar de acest segment din perspectiva volumelor și cifrelor totale vehiculate, deși proiectele – mai multe ca număr – sunt mai mici ca valoare și nivel de investiție, a precizat Sebastian Mîndroiu, arhitect de interior și cofondator PickTwo. Până în prezent, divizia de rezidențial PickTwo, care a fost deschisă oficial în octombrie 2023, însă a primit proiecte din prima jumătate a acestui an, se îndreaptă deja spre o cifră de afaceri de 155.000 euro, cu peste 4000 mp proiectați. Coordonatoarea acestei noi divizii este arhitect Andreea Panait, care a devenit partener al fondatorilor Sebastian Mîndroiu și Radu Călin. Cu o experiență de 8 ani în arhitectură și design interior, Andreea Panait semnează proiecte precum proprietăți interbelice în curs de restaurare, case care se află încă în faza de proiectare unde se fac intervenții în detaliu și penthouse-uri sau apartamente premium.

Citește și articolul: Schimbare de strategie pentru companii, după ce Teams iese din pachetul Microsoft 365

Despre proiectele din 2024

Lista pentru proiectele din 2024 este deja deschisă, am început deja discuții cu beneficiarii proiectelor. Ne propunem ca noul departament să semneze proiecte reprezentative din punct de vedere estetic și adaptate nevoilor clienților, a mai precizat Sebastian Mîndroiu.

Avem în plan un business cu focus pe proiecte high-end și o echipă pe care o pregătim să le poată dezvolta în detaliu pentru că vrem să fim un diferențiator în piață, să aducem idei noi care să respecte valorile de brand pe care le-au clădit și respectat fondatorii PickTwo în cei 10 de ani de activitate, a declarat Andreea Panait.

Portofoliu rezidențial

Portofoliul rezidențial al anului 2023 a debutat cu proiecte semnificative pe zona de locuințe high-end în zona de Nord a Bucureștiului sau adiacent Capitalei, toate propuneri în stiluri diferite, adaptate nevoilor beneficiarilor. Avem proprietari care își construiesc casele în acest moment, am început discuțiile înainte să înceapă construcția, chiar din faza de proiectare de arhitectură, astfel încât am intervenit în cele mai mici detalii pe proiecte. Sunt locuințe atipice, într-un stil adaptat dorințelor lor, elegant, dar relaxat. În egală măsură ne bucurăm și de proiecte într-un stil minimalist cu o planimetrie de tip penthouse, propuneri în care integrăm nevoia clienților de a avea în locuințele lor ceea ce experimentează în călătoriile multiple pe care le au și unde caută efectul wow și entuziasmul dat de elemente neașteptate în spațiul lor de acasă, a mai precizat arhitect Andreea Panait.

Despre Picktwo

În primele 3 trimestre ale anului 2023 Picktwo Studio a depășit volumul de proiecte și încasările din proiectare aferente întregului an 2022, depășind pragul de 500.000 euro venituri din proiectare, la care se adaugă veniturile realizate din execuție și intermediere. Cu o echipă extinsă de 35 de designeri de interior și arhitecți, Picktwo Studio se situează printre cele mai mari companii din domeniu în România.

PickTwo este un studio de arhitectură și design fondat în 2013 de către doi colegi, Sebastian Mîndroiu și Radu Călin, axat pe clienți B2B din zona de birouri, retail, horeca. Astăzi, studioul este un one-stop-shop, agenție de design interior care poate crea și implementa mărci unice sub forme fizice și recunoscută pentru o serie de proiecte premiate.

PickTwo este primul studio de design din România care ajunge la cifra de afaceri de 1 milion de euro.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More