Prima pagină » Innobyte: 65% din venituri sunt generate de proiectele Magento

Innobyte: 65% din venituri sunt generate de proiectele Magento

by Razvan Dutu

București – 9 Noiembrie 2023: Innobyte, una dintre cele mai importante companii românești specializate în software development pentru eCommerce, anunță că aproximativ 65% din veniturile sale provin din proiectele Magento. De asemenea, compania românească a dezvoltat una dintre cele mai mari și experimentate echipe formate din specialiști Magento.

Innobyte a început să dezvolte magazine online utilizând platforma Magento încă din 2009 și are o experiență solidă de dezvoltare utilizând platforma Magento Open Source (Adobe Commerce). Cu peste 50 de proiecte Magento de succes, Innobyte a creat magazine online pentru business-uri care au devenit sau sunt deja lideri în segmentele lor de piață. Printre clienții notabili se numără Noriel, Flanco, Altex, FashionDays și Glo, branduri a căror poziție a fost consolidată în mediul online și datorită parteneriatului cu Innobyte.

Despre Magento

Magento este una dintre cele mai populare platforme open-source de e-commerce, folosită de cca 240.0001 de magazine online la nivel global. În prezent, peste 70% din proiectele desfășurate de Innobyte se bazează pe platforma Magento Open Source / Adobe Commerce, confirmând specializarea companiei în acest domeniu. De asemenea, aproximativ 65% din veniturile companiei provin din aceste proiecte.

„Deși Magento se potrivește pentru diverse afaceri, este important ca brandurile să lucreze cu companii de dezvoltare cu experiență pentru a evita obstacolele legate de know-how și pentru a asigura o infrastructură adecvată. De asemenea, replatfromizarea sau migrarea de la o platforma de eCommerce (ex: Magento 1, Prestashop sau chiar o platformă custom) către o platformă actuală precum Magento 2 poate fi o provocare, însă Innobyte are experiența necesară pentru a face această tranziție fără probleme”, menționează Alin Alexandru, CTO Innobyte.

Innobyte are o echipă formată din peste 25 de specialiști Magento, inclusiv Project Managers, Back-End Engineers, Front-End Engineers și QA Engineers, cu certificări relevante la nivel global pentru Magento. Compania are mai multe poziții disponibile pentru specialiști eCommerce la nivel middle și senior, derulând în prezent campanii extinse de recrutare.

Citește și articolul: Schimbare de strategie pentru companii, după ce Teams iese din pachetul Microsoft 365

Innobyte înregistrează o creștere a businessului cu 58% în primul semestru din 2023

Innobyte a încheiat primul semestru al anului curent cu o cifră de afaceri de 6.25 milioane lei, un avans de 58% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, și cu un profit net de 989.000 lei, o creștere de cca 700% față de primul semestru al anului precedent.

„În 2023 am continuat strategia de dezvoltare demarată anul trecut, iar acest lucru ne-a fost răsplătit cu o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, fapt ce ne bucură și ne responsabilizează în același timp. Am adăugat în portofoliul nostru jucători importanți din piața de retail local și nu numai și am atras, de asemenea, specialiști cu experiență în echipă, care să ne ajute să finalizăm cu succes proiectele începute și să atragem altele cel puțin la fel de interesante”, a declarat Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

Despre Innobyte

Innobyte este un partener strategic, oferind atât servicii de consultanță, cât și implementare în e-commerce pentru companiile care își propun să lanseze magazine online de succes, sigure și scalabile.

Ca lideri de piață în comerțul electronic din România, Innobyte a contribuit încă din 2006 la crearea ecosistemului local de e-commerce, prin crearea de platforme online de succes pentru branduri de top din retail, fashion, pharma, automotive și healthcare.

Innobyte oferă soluții de e-commerce de ultimă generație, dezvoltate pe unele dintre cele mai populare platforme globale precum VTEX și Magento (Adobe Commerce), adaptate pentru fiecare brand și industrie.

Compania este un business 100% românesc și a fost fondată de antreprenorul Cătălin Șomfălean, care conduce Innobyte din poziția de CEO, alături de Cătălin Bordei, Managing Partner. Innobyte a intrat recent în portofoliul de investiții LIFE IS HARD S.A., prima companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, piața AeRo (simbol: LIH)

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More