Prima pagină » Rata clienților care au făcut cumpărături repetate cu Mokka a ajuns la 60% în 2023

Rata clienților care au făcut cumpărături repetate cu Mokka a ajuns la 60% în 2023

by Razvan Dutu

Un studiu intern realizat de Mokka România, lider Buy Now, Pay Later la nivel național, dar și în centrul și estul Europei, arată că rata clienților care au făcut cumpărături repetate cu Mokka a ajuns anul acesta la 60%. Plata alternativă Mokka BNPL a început să fie utilizată în România în urmă cu 3 ani, iar adoptarea rapidă de către clienți demonstrează că această metodă de plată vine în întâmpinarea unei necesități a acestora. Trendul ascendent accelerat al soluțiilor BNPL din întreaga lume se confirmă astfel și în România, iar reticențele clienților care încă nu sunt familiarizați cu soluția financiară Mokka dispar după ce înțeleg sistemul de plată amânată și îl testează. Studiul realizat de companie mai arată, de asemenea, că revenirea și utilizarea frecventă a soluției alternative de plată este în continuă creștere în rândul bazei de clienți Mokka.

Despre BNPL

„BNPL ajută clienții magazinelor sa ia decizii de achiziție mai rapid și mai confortabil. Clienții au astfel la dispoziție mai multe resurse financiare necesare pentru o achiziție și e nevoie doar să împartă plata în rate cât mai convenabile pentru ei”, spune Alexandru Balaci, CEO Mokka România.

Soluție de plată nebirocratică, accesibilă rapid de către clienți, Mokka BNPL aduce implicit avantaje și retailerilor. „Mărirea frecvenței achizițiilor și a revenirii utilizatorilor în magazinele online sau fizice care pun la dispoziție acest sistem de plată duce la o crestere a vânzărilor, care se menține pe termen lung, pentru că șansa de a vinde unui client fidel este mai mare decât cea de a genera o vânzare unui client nou. În plus, un client loial se poate transforma într-un agent de promovare a magazinului favorit”, mai spune Alexandru Balaci.

Instrument de loializare a clienților și de creștere a vânzărilor magazinelor fizice și online, Mokka răspunde principalelor obiective ale retailerilor: creșterea vânzărilor, a valorii coșului de cumpărături și gradului de loializare. Mokka BNPL scade rata de abandon la check-out și totodată ajută retailerii să obțină rate de conversie mai mari pentru campaniile de marketing, mai ales când promovează produsele din gama premium cu opțiunea de plată în rate. BNPL facilitează accesul clienţilor la produsele și serviciile de care au nevoie și îi încurajează să achiziționeze articole de calitate superioară, de valoare mai mare. Cu plata amânată Mokka BNPL cumpărătorii pot să profite la maximum de reduceri sau să aibă la dispoziție o soluție financiară în perioadele cu cheltuieli mai mari. Plata în rate face ca aceste articole să devină mai accesibile pentru o bază mult mai largă de clienți.

Citeste si articolul: La aproape 100 de ani de când au drept de vot, româncele încă se luptă pentru egalitate de șanse în funcțiile de decizie

Profilul clientului Mokka

Plata alternativă Mokka este preferată de tineri cu vârste între 20 și 45 de ani, nativi digital, preponderent femei cu un nivel de educatie avansat, cu venituri peste medie, interesați de modalități de finanțare mai transparente, rapide și flexibile și în egală măsură de o experiență de shopping cât mai confortabilă.

Mokka BNPL, un produs financiar al Revo Technologies, se integrează foarte simplu ca opțiune de plată, mai ales dacă retailerul foloseste o platformă de e-commerce consacrată, pentru care Mokka a dezvoltat deja plug-in de integrare. În acest moment, atât la nivel global, cât și în România, top 3 segmente în care este preferat BNPL plasează pe primul loc categoria fashion, urmată de electronice și mobilă.

Despre Mokka

Mokka este un serviciu de top Buy Now Pay Later (BNPL), care operează în Polonia, România și Bulgaria, oferind soluții de finanțare BNPL online și offline pentru comercianți și consumatori.

Mokka a dezvoltat soluții de plată BNPL inovatoare și flexibile, oferind clienților opțiunea de a cumpăra acum în magazinele online și offline și de a plăti alegând cele mai convenabile planuri de plată, care variază de la 30 de zile la 24 de luni.

Mokka a încheiat parteneriate cu peste 1,500 de retaileri de top din regiune, din cele mai populare categorii, precum modă, încălțăminte, articole pentru copii, electronice, bijuterii, mobilier, călătorii și altele. Comercianții care activează această metodă de plată înregistrează rate de conversie mai mari, o creștere a valorii medii a coșului de cumpărături și o apreciere a vânzărilor incrementale, consolidând în același timp loialitatea consumatorilor.

Mokka coopereaza in Europa Centrala si de Est cu Lensa, Reserved, Boutique Mall Optiblu, F64, Somproduct, Aosom, CCC, Humanic, Office Shoes, Diverse, Savicki, W. Kruk si multi altii. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.mokka.ro.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More