Prima pagină » Studiu Marketing Deck: Antreprenorii români pierd până la 10.000 de euro lunar, pentru că nu își promovează afacerea pe Facebook și alte rețelele de socializare

Studiu Marketing Deck: Antreprenorii români pierd până la 10.000 de euro lunar, pentru că nu își promovează afacerea pe Facebook și alte rețelele de socializare

by Elena Paraschiv-Pop

Peste 60% dintre antreprenorii români estimează pierderi între 1.000 euro și 10.000 euro lunar în lipsa promovării eficiente a afacerii pe Facebook și alte rețele de socializare, potrivit unui studiu derulat de agenția de marketing digital Marketing Deck. Deși 77% dintre participanți consideră că este foarte important să creeze constant conținut pe social media, mai puțin de o treime fac acest lucru în mod curent. 

“Pentru anumite sectoare, ca fashion, beauty, educație, evenimente, profesii liberale, social media este principalul canal de promovare. Cel mai ușor se văd rezultatele la afacerile mici, care de altfel reușesc să-și dubleze vânzările într-un timp scurt, de câteva luni, prin intermediul social media. Sunt business-uri atât din e-commerce, cât și din offline care-și găsesc clienții pe internet, în condițiile în care milioane de persoane sunt expuse la mesajele și reclamele de pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, YouTube etc.”, explică Paul Ardeleanu, fondator Marketing Deck.  

Studiul Marketing Deck arată că antreprenorii români sunt dispuși să investească 600 de euro lunar în reclame pe rețelele de socializare și, implicit, să crească investițiile în reclame pe Facebook sau TikTok odată cu obținerea rezultatelor de vânzări. 

De altfel, în România, numărul de antreprenori care își promovează singuri afacerea pe rețele de socializare este în creștere, în medie cu 30% pe an, potrivit estimărilor Marketing Deck, care oferă cursuri de specialitate antreprenorilor.

Deși promovarea online este esențială în creșterea unui business, indiferent de mărime, doar unu din patru antreprenori a făcut un curs despre promovare prin social media înainte de a investi pe cont propriu în reclame pe Facebook, Instagram sau TikTok, potrivit Marketing Deck. 

Pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale, Marketing Deck organizează cursuri complete de social media marketing în care este prezentat și explicat modul în care funcționează algoritmii platformelor sociale. Până acum, 400 de cursanți și-au dezvoltat aptitudinile de social media pentru a ajunge la clienții din aceste canale, cererea pentru acest tip de curs fiind în creștere cu 50% în ultimul an față de anul anterior.

La studiul Marketing Deck au participat 1.204 de persoane, dintre care 46% antreprenori, 21% freelanceri, iar restul angajați, studenți ori fără ocupație curentă. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More