Prima pagină » Tradiție și Modernitate, o nouă expoziție de artă handmade în București

Tradiție și Modernitate, o nouă expoziție de artă handmade în București

by Elena Paraschiv-Pop

Inspirația, creativitatea și pasiunea artizanilor români sunt transpuse în opere de artă unice și autentice care contribuie la dezvoltarea patrimoniul cultural național.

Cea de-a V-a expoziție de artă handmade, organizată sub egida Academiei de Artă Handmade București, și-a deschis porțile pentru publicul larg și poate fi vizitată, până pe 14 octombrie, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10-18, la Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței, nr. 64-66.

Organizată în parteneriat cu Primăria Capitalei și Muzeul Național al Literaturii Române, „expoziția intitulată Tradiție și Modernitate își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra evoluției artei handmade din România pe parcursul ultimului secol, aducând în atenția publicului obiecte realizate manual, atât cu tehnici tradiționale, cât și cu materiale moderne”, a declarat Mioara Iofciulescu, doctorand în muzeologie, Președinte Fondator al Academiei de Artă Handmade București.

Sunt expuse peste 100 de lucrări grupate în colecții de costume tradiționale autentice, cu o vechime de peste 150 de ani sau cusute recent, creații vestimentare și bijuterii de inspirație folclorică, decorațiuni și bijuterii cu pietre semiprețioase, precum și tablouri pictate cu tehnici multiple, opere premiate la concursuri de profil, aflate în patrimoniul Academiei sau realizate in mod special pentru acest eveniment. 

Expoziția reunește 14 artiști și artizani din București, Ploiești, Galați, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Baia Mare, printre tehnicile de lucru folosite de aceștia fiind pictura, mărgelitul, prelucrarea pielii, turnarea de rășină epoxidică, modelajul, croșetatul, cusutul sau țesutul. 

Vernisajul va avea loc joi, 5 octombrie, la ora 18.00 si va include momente artistice si surprize culturale pentru invitații și vizitatorii prezenți. Pe parcursul expoziției se vor desfășura diferite activități artistice și culturale, cum ar fi ateliere de creație, workshopuri, concursuri de talente sau spectacole de teatru. Expozanții vor susține în fiecare zi demonstrații de tehnici utilizate pentru crearea operelor de artă handmade și vor oferi informații și explicații valoroase vizitatorilor. 

Academia de Artă Handmade Bucureștieste o organizație non-profit,înființată în anul 2021, ce numără peste 100 de membri in prezent si care are ca scop susținerea, dezvoltarea și promovarea artei handmade și a artiștilor și artizanilor din Romania. Principalul obiectiv al Academei este înființarea unui Muzeu de Artă Handmade care să găzduiască expoziții permanente și temporare cu lucrări autohtone și internaționale. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More