Prima pagină » SAP anunță Joule, noul asistent bazat pe inteligență artificială generativă

SAP anunță Joule, noul asistent bazat pe inteligență artificială generativă

by Elena Paraschiv-Pop

SAP anunță Joule, un copilot bazat pe AI generativ, capabil de comunicare în limbaj natural, care va transforma modul în care afacerile își desfășoară operațiunile. Joule va fi integrat în portofoliul cloud enterprise al SAP, oferind în mod proactiv informații contextualizate obținute din gama largă de soluții SAP, dar și din surse terțe. Având abilitatea de a sorta și contextualiza date obținute din sisteme multiple, pentru a crea insight-uri mai valoroase, Joule ajută angajații să își rezolve sarcinile de lucru mai rapid și să ajungă la rezultate mai bune, într-un mod cât se poate de sigur și conform. Joule se bazează pe tehnologia SAP, care a dovedit în repetate rânduri că susține atingerea unor rezultate reale.

”Având aproape 300 de milioane de utilizatori enterprise în întreaga lume, profesioniști care lucrează constant cu soluțiile SAP bazate pe cloud, Joule are capacitatea de a redefini modul în care funcționează afacerile și în care operează oamenii care le susțin”, a dezvăluit Christian Klein, CEO și membru în Board-ul Executiv al SAP SE. ”Joule beneficiază de poziția unică a SAP în cadrul afacerilor și tehnologiei, folosind abordările noastre relevante, fiabile și responsabile în privința AI-ului destinat business-urilor. Joule va înțelege ce înseamnă ce spui, nu doar cuvintele pe care le spui.”

Joule va fi integrat în cadrul aplicațiilor SAP de la resurse umane la finanțe, lanț de aprovizionare, procurement și experiența clienților, dar și în SAP Business Technology Platform. Joule va transforma experiența de utilizare a produselor SAP – va fi ca și cum ați pune o întrebare celui mai bun coleg din echipă. Angajații nu trebuie decât să pună întrebări sau să ceară rezolvarea unei probleme, totul în limbaj uzual, natural, și primesc răspunsuri inteligente, extrase din vasta cantitate de date de business, text, imagini și insight-uri aflate în portofoliul SAP, dar și în surse terțe. 

Un producător ar putea să-i ceară lui Joule ajutorul pentru a înțelege mai bine performanța vânzărilor. Joule poate identifica zonele cu performanțe scăzute, apoi poate să se conecteze la alte seturi de date care indică o problemă în lanțul de aprovizionare, de exemplu. Mai departe se poate conecta la sistemul lanțului de aprovizionare, oferind ulterior o serie de propuneri pentru rezolvarea problemei, dintre care producătorul poate apoi să aleagă ceea ce i se potrivește cel mai bine. Joule va livra constant noi scenarii pentru toate soluțiile SAP. De exemplu, în cadrul departamentelor de resurse umane, va ajuta la redactarea unor descrieri de job imparțiale și va putea genera întrebări relevante pentru interviuri.

”Pe măsură ce AI-ul generativ trece de faza inițială, demarează eforturile necesare pentru asigurarea rentabilității investițiilor”, a declarat Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC. ”SAP înțelege că AI-ul generativ va deveni, în cele din urmă, o parte integrată a vieții de zi cu zi și a activităților de la birou, astfel că lucrează intens la crearea unui copilot pentru afaceri, care se concentrează pe generarea unor răspunsuri bazate pe scenarii reale. Totodată, SAP își ia măsurile de precauție necesare pentru dezvoltarea unui sistem care este și responsabil.”

Joule va fi disponibil alături de soluțiile SAP SuccessFactors și SAP Start spre finalul lui 2023, iar în prima parte a anului 2024 va fi integrat și în cadrul SAP S/4HANA ® Cloud, public edition. Vor urma soluțiile SAP Customer Experience și SAP Ariba®, împreună cu SAP Business Technology Platform, iar multe alte actualizări din portofoliul SAP vor fi anunțate în cadrul evenimentul SAP SuccessConnect în perioada 2-4 octombrie, a evenimentului SAP SpendConnectLive în perioada 9 – 11 octombrie, a evenimentului SAP Customer Experience Live în data de 25 octombrie și a conferinței SAP TechEd în perioada 2 – 3 noiembrie.

Joule vine în completarea produselor Business AI ale SAP, pe care le și îmbunătățește. Mai bine de 26.000 de clienți SAP cloud au acum acces la SAP Business AI în mai multe scenarii și soluții ale partenerilor.

Strategia extinsă a SAP este să creeze un ecosistem AI enterprise al viitorului, iar aceasta include și investiții directe, precum cele anunțate în luna iulie cu Aleph Alpha, Anthropic și Cohere, dar și parteneriate, între care cele cu Microsoft, Google Cloud și IBM, anunțate în luna mai. Sapphire Ventures, o firmă de investiții globală, este susținută de către SAP și alocă peste 1 miliard de dolari pentru a finanța startup-uri tehnologice bazate pe AI.

Aflați mai multe despre Joule aici. Vizitați SAP News Center. Urmăriți SAP la @SAPNews

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate optimă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor și organizațiilor o perspectivă profundă asupra afacerilor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fața concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com.  

Acest document conține declarații prospective, care sunt predicții, proiecții sau alte declarații despre evenimente viitoare. Aceste declarații se bazează pe așteptări, previziuni și ipoteze actuale, care sunt supuse unor riscuri și incertitudini care ar putea face ca rezultatele și efectele reale să difere în mod semnificativ. Informații suplimentare cu privire la aceste riscuri și incertitudini pot fi găsite în documentele noastre depuse la Securities and Exchange Commission, inclusiv, dar fără a se limita la secțiunea „Factori de risc” din Raportul anual 2022 al SAP pe formularul 20-F.

© 2023 SAP SE. Toate drepturile rezervate.

SAP și alte produse și servicii SAP menționate în acest document, precum și logo-urile lor respective sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale SAP SE în Germania și în alte țări. Vă rugăm să consultați https://www.sap.com/copyright pentru informații și notificări suplimentare privind mărcile comerciale. 

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More