Prima pagină » ”Bad timing” în comunicare

”Bad timing” în comunicare

by Elena Paraschiv-Pop

Uneori, în funcție de ceea ce vrei să comunici, emoțiile sunt cele care preiau controlul.

Din proprie experiență, sunt situații în care pentru că nu știi cum să gestionezi le gestionezi, întârzii prea mult să comunici. 

Dacă reușești într-un final să transmiți mesajul, după mai multe amânări, s-ar putea să fie un moment greșit, ”bad timing” și să fi ratat o oportunitate.

În aceste situații nici măcar nonverbalul nu te ajută pentru că, datorită trăirilor interioare, gesturile și expresiile sunt blocate și acestea și transmit mesajul eronat, chiar opus față de ceea ce vrei să exprimi. 

Tu te regăsești în cele de mai sus? 

Dacă da, bine ai venit în clubul celor care mai au încă de învățat să îmbrățișeze comunicarea sub diversele ei aspecte, atât în viața personală, cât și în cea profesională. 

Cum ne putem bucura de echilibru?

Din perspectiva mea, sunt patru aspecte majore de care avem nevoie să ținem cont pentru o viață în care putem recâștiga echilibrul, în fiecare zi, dincolo de tot ce se poate să apară pe parcurs:

  • relația cu timpul (cum ne trăim viața în funcție de priorități);
  • relația cu banii (avem nevoie să știm pentru ce vrem bani);
  • relația cu ceilalți (să comunicăm eficient și să îi influențăm pe ceilalți);
  • relația cu corpul nostru (printr-un stil de viață sănătos). 

Plecând de la aceste aspecte, având în vedere pregătirea academică și experiența acumulată în cei peste 20 de ani de experiență profesională, am conceput cursuri care să răspundă primelor trei nevoi majore ale omului din epoca în care trăim. 

De asemenea, am adoptat un stil de viață sănătos, total diferit față de trecut, sunt încă uimită cum încă întâlnesc oameni de la care învăț la rândul meu, în continuare, cu privire la acesta. 

Nu există perfecțiune

Pentru că autenticitatea este o valoare pentru mine, nu am pretenția și nu voi spune că agenda mea arată impecabil în fiecare zi, relația mea cu banii este cu sigurnață work in progress, iar comunicarea este uneori o piatră de încercare (mai ales cu cei apropiați și copiii mei). Doar că, în această etapă a vieții mele, progresele mele sunt spectaculoase și știu să mă calibrez, să remediez tot ceea ce nu îmi iese din prima, reușesc să scot ceva pozitiv din tot ce se întâmplă.

Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru influența pe care o am în rândul cursanților mei atât adulți cât și copii. Mă bucur că pot da mai departe tot ceea ce am acumulat, studiat și experiementat în ultimii ani de perfecționare a cursurilor pe care le susțin cu pasiune. 

Cum comunicăm emoțiile?

Cum spune Filip Ristovski (actor profesionist și profesor de actorie, lector universitar doctor), cu care am dezvoltat workshop-ul ”Verbal și nonverbal. Comunicare cu rezultate. Practic și interactiv”, cu toții avem emoții atunci când suntem nevoiți să ne exprimăm, important este să știm să le stăpânim și să le folosim în avantajul nostru atât prin intermediul verbalului, cât și nonverbalului. 

Networkingul și-a făcut încă o dată datoria (așa ne-am cunoscut) și pentru că avem în comun aceeași viziune despre comunicare, am unit experiența profesională a unui economist și a unui actor și a rezultat acest workshop, care este destinat atât pentru echipe din cadrul companiilor, cât și pentru participanți individuali. 

Seminarul open, desfășurat la o locație specială din București, are loc, sâmbătă, 7 octombrie, 2023, mai multe detalii găsești aici

Promitem să facem din această experiență una memorabilă, am pregătit multă voie bună și multe surprize participanților, într-un seminar 80% practic și cu rezultate vizibile. 

https://www.eacs.ro

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More