Prima pagină » Parteneriat VTEX – Metatools pentru lansarea marketplace-ului de specialitate e-bricoshop 

Parteneriat VTEX – Metatools pentru lansarea marketplace-ului de specialitate e-bricoshop 

by Elena Paraschiv-Pop

 (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, a fost aleasă de Metatools, companie cu experiență de peste 25 de ani în domeniul DIY, pentru a lansa marketplace-ul e-bricoshop.ro. În primul an, retailerul estimează listarea a circa 50 de comercianți majori în marketplace, fiind așteptate branduri din diverse categorii și domenii de activitate, precum casă, grădină sau bricolaj. 

Ca urmare a investițiilor în digitalizare, dar și în extinderea gamelor de produse și în lanțul logistic, Metatools estimează pentru anul 2023 o creștere de minimum 15% a afacerilor față de anul trecut, până la circa 25 de milioane de euro.

“Noul marketplace este unul de elită – primul de acest profil din România. Dorim să promovăm companiile românești în vederea dezvoltării afacerilor, atât pe piața autohtonă, cât și la nivel european”, susține Mircea Androne, cofondator și CEO al Metatools.

Cofondatorul companiei estimează minimum 100.000 de SKU-uri listate în primul an și multiple branduri premium, precum:

  • Dewalt, Bosch, Makita, Milwaukee – scule electrice
  • Stihl, Husqvarna, Villager – utilaje specifice grădinăritului
  • Karcher, Kranzle, Nilfisk – curățenie, aparate de spălat cu presiune
  • Wiha, Ridgid, Rems, Rothenberger, Unior, Sata – scule de mâna și  pentru instalații
  • Kapriol, Stanley – scule specifice bricolajului/amenajări interioare
  • Smart Quality – catalog general de scule, accesorii și diverse echipamente de construcții (marca proprie Metatools Group).

Un marketplace dedicat pasionaților

E-bricoshop.ro este mai mult decât un marketplace, este un spațiu dedicat pasionaților de DIY, cu o gamă extinsă de produse pe multiple verticale. Oferta se va îmbogăți constant, în funcție de preferințele cumpărătorilor.

“Ne bucurăm că alături de VTEX am reușit să construim un marketplace dedicat pasionaților și profesioniștilor de amenajări de casă și grădină. Capabiliățile VTEX ne-au permis să oferim clienților o gamă extinsă de produse de la zeci de parteneri locali – de la echipamente și scule profesionale, la mobilă pentru casă și grădină. De asemenea, am reușit să implementăm un proces de înregistrare cât mai facil pentru comercianții care se înscriu în marketplace, dar ne oferă și flexibilitate în a ne extinde internațional ușor, fără dezvoltări ulterioare costisitoare”, punctează Mircea Androne. 

“Suntem încântați de parteneriatul dintre VTEX și Metatools. Împreună am reușit să lansăm un proiect complex, un marketplace ușor de extins la nivel internațional și care, fără îndoială, va contribui pozitiv la dezvoltarea business-ului Metatools”, declară Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA Sales Leader în cadrul VTEX. 

În acest moment, e-bricoshop.ro oferă articole de la branduri internaționale de top, precum DeWalt, Milwaukee, Bosch, Black+Decker, Karcher și Stihl, continuând să extindă gama de produse disponibile pe marketplace-ul său. Prin noi colaborări încheiate săptămânal, compania este dedicată să aducă cele mai bune produse la îndemâna clienților săi. 

Nișa DIY a câștigat o popularitate semnificativă încă din pandemie în rândul consumatorilor care apreciază soluțiile personalizate și creative pentru case, grădini și diverse proiecte. Jucătorii locali profită de această tendință în creștere, prezentând o gamă variată de produse, unelte și servicii de bricolaj, toate provenind de la întreprinderi din România. Prin conectarea cumpărătorilor cu acești artizani talentați, e-bricoshop speră să promoveze un sentiment mai puternic de comunitate și să încurajeze achiziționarea de la producători locali.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More