Prima pagină » SII România a înregistrat o cifră de afaceri de 33 mil. Eur în anul fiscal 2022-2023, în creștere cu 68% față de anul precedent 

SII România a înregistrat o cifră de afaceri de 33 mil. Eur în anul fiscal 2022-2023, în creștere cu 68% față de anul precedent 

by Elena Paraschiv-Pop

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal 2022 – 2023 cu o cifră de afaceri de 33 mil. Eur, în creștere cu aproximativ 68%, comparativ cu anul fiscal precedent. Compania și-a crescut numărul de proiecte cu 200% în ultimii ani și a ajuns la un număr de 650 de angajați. Pentru anul fiscal 2023 – 2024, SII România estimează venituri de 40 mil. Eur. 

Creșterea înregistrată anul trecut se datorează extinderii portofoliului de clienți, prin expansiune la nivel local, dar și internațional, și a numărului de proiecte la nivelul ambelor divizii – Digital și Inginerie – în care activează, în prezent, peste 550 de ingineri înalt calificați. Compania a mizat pe domeniile de activitate și industriile în care are deja o amprentă puternică, precum IT, Banking & Finance, Insurance, Manufacturing, Energy, Telecommunications, Automotive, Transportation, Aerospace & Defense. 

În prezent, aproximativ 72% dintre proiecte sunt locale, în timp ce 28% sunt internaționale. Expansiunea s-a realizat atât prin proiecte naționale, cât și prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team (model de lucru bazat pe echipe distribuite la nivel internațional), care permite companiei acces la peste 12.000 de ingineri software, în colaborare cu filiale din Franța, Elveția, Germania, UK și Belgia.

„Prin adoptarea unei strategii bine definite și concentrându-ne asupra cerințelor clienților noștri, am reușit să înregistrăm o creștere constantă a cererii și să ne consolidăm poziția de furnizor strategic de soluții și servicii IT pentru companii multinaționale lideri în diverse industrii de top. Ne aflăm într-o continuă expansiune, urmărind obiective ambițioase de dezvoltare. Prin concentrarea pe excelența tehnică și colaborarea strânsă cu clienții noștri, ne propunem să răspundem nevoilor lor într-un mod eficient și să continuăm să avem un impact semnificativ în industria IT. În acest context, pentru anul fiscal viitor urmărim atingerea pragului de 750 de angajați”, a declarat Manel Balesteros, CEO SII România. 

La nivel de echipă, în cadrul SII România activează peste 650 de membri, dintre care mai mult de 550 sunt ingineri software. În ultimii trei ani, datorită numărului mare de proiecte, echipa operațională a crescut cu aproape 200%, noii membri recrutați fiind atrași de proiectele și clienții cu care colaborează compania.

Pentru anul fiscal 2023 – 2024, compania are în plan o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu anul fiscal anterior și estimează venituri de 40 mil. Eur, prin dezvoltarea portofoliului de clienți și proiecte, atât la nivel local, cât și internațional. 

Pentru a-și atinge obiectivele de creștere la nivel național, SII România vizează expansiunea teritorială. Aceasta se va realiza strategic, în acord cu obiectivele de dezvoltare, fiind luate în calcul și elemente precum resursele de talent disponibile și proximitatea clienților.

Totodată, compania vizează atragerea a peste 100 de specialiști, astfel încât până la 1 aprilie 2024 să ajungă la un număr total de cca. 750 de angajați. În următorii 3 ani, SII România țintește pragul de 1000 de angajați.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More