Prima pagină » Brașov IT Academy – Proiectul care va dezvolta Brasovul intr-un pol national de IT

Brașov IT Academy – Proiectul care va dezvolta Brasovul intr-un pol national de IT

by Elena Paraschiv-Pop

La inceputul anului am pornit proiectul Brasov IT Academy initiat de Clubul Rotary Burg Transilvania & Asociatia Smart City Brasov si finantat de Clubul Rotary Achern Bühl din Germania si Rotary International. 

Tinta proiectului este de a oferi cursuri gratuite in domeniul IT tinerilor elevi selectati de profesorii de informatica din 5 colegii nationale brasovene din clasa a XI-a care sa invete prin intermediul platformei *PLURALSIGHT* meseria de programatori in doi ani pentru a fi pregatiti pentru piata dupa finalizarea scolii. 

Proiectul este unul pilot pe care sa-l continue mediul de afaceri brasovean din domeniu. 

Pentru a participa la proiect au fost selectati cate 10 elevi din colegiile nationale 

❇️ Johannes Honterus
❇️ Andrei Saguna
❇️ Grigore Moisil 
❇️ Ioan Mesota 
❇️ Unirea 

La Colegiul Național Johannes Honterus din Brașov a avut loc, luni, întâlnirea dintre o parte a membrilor Clubului Rotary Ahern Bühl, Germania și elevii participanți la proiectul Brașov IT Academy.

Image

La intâlnirea din aula liceului Johannes Honterus au participat elevii, profesorii de informatica, tutorele proiectului, domnul Vlad Monescu de la Universitatea Transilvania si reprezentantii cluburilor Rotary din Germania si Romania. 

Elevii au impresionat atât prin cunostiintele acumulate cât și cu “foamea de cunoastere” de care au dat dovadă și nu în ultimul rând de dorința de a lucra practic la diferite proiecte. 

Image

“La intalnirea de luni ne-au impărtășit elevii dorința lor de a aprofunda cunoștiințele în domeniul realitații virtuale și augumentate dar și în domeniul Inteligenței Artificiale. 

În următoarea perioadă vom organiza întâlniri cu firmele de IT din Brașov pentru a le oferi tinerilor IT-isti posibilitatea de a face practica la ele. 
Totodată ne vor ajuta colegii rotarieni din Germania sa le găsim locuri de practică in străinătate pentru a-și perfecționa și skill-urile lingvistice.

Ținta acestui proiect este de a dezvolta Brasovul ca destinație de excelență in domeniul IT-ului care să atragă investiții in domeniu și Brașovul să devină capitala “Remote-Work” acum că vom avea Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav din Iunie funcțional” a declarat Christian Macedonschi inițiatorul proiectului.

Image
Image
Image
Image
Image

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More