Prima pagină » EVOhoreca lansează un nou serviciu de Mobilier în Leasing pentru antreprenorii mici și mijlocii

EVOhoreca lansează un nou serviciu de Mobilier în Leasing pentru antreprenorii mici și mijlocii

by Elena Paraschiv-Pop

EVOhoreca, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de soluții de amenajări pentru industria HoReCa, lansează în premieră un nou serviciu de finanțare pentru clienți: leasing operațional pentru mobilier. Serviciul este dedicat antreprenorilor din industrie cu afaceri mici și medii care își doresc să facă investiții fără să își blocheze fluxul de numerar. Produsul de finanțare este oferit în parteneriat cu Autonom Equipment Lease și se acordă pentru o valoare minimă contractuală de 5.000 de euro. EVOhoreca estimează că produsul nou-lansat va contribui la o creștere a cifrei de afaceri cu 10% în 2023. 

În contextul economic actual, în care investitorii sunt mai precauți decât în anii precedenți, EVOhoreca lansează un nou produs menit să ajute afacerilor mici și mijlocii din industria horeca. Leasingul operațional pentru mobilier oferă un randament mai mare în exploatare, fiind o opțiune mai ales pentru antreprenorii care au un acces limitat la surse de finanțare. 

„Revitalizarea industriei în era post-Covid19 vine la pachet cu o anunțată și discutată criză, pe fondul scumpirilor repetate și a contextului socio-politic. Prin urmare, cu acest produs venim în întâmpinarea celor care vor să facă investiții pentru a-și dezvolta business-ul, însă nu au acces la finanțări europene sau private. De altfel, în ultimul an se observă o tendință clară în piață spre proiecte de impact, cu o calitate superioară, care să se ridice la nivelul unui client final tot mai exigent. Astfel, în 2022 numărul comenzilor a scăzut cu 18% YoY, însă valoarea medie a proiectelor a crescut cu 33%”, a precizat Alin Trușca, fondator și CEO EVOhoreca. 

Produsul, lansat în parteneriat cu Autonom Equipment Lease, oferă posibilitatea de a utiliza echipamentele dorite pentru desfășurarea activității, nefiind necesară achiziționarea și în consecință blocarea resurselor de capital. Astfel, compania își păstrează un cash-flow previzibil, achitând o rată lunară fixă și 100% deductibilă, pe o perioada cuprinsă între 12 și 60 de luni.

Ne bucurăm să încheiem un parteneriat cu EVOhoreca și să oferim acces către soluții profesionale din industria de profil. Ne dorim să susținem dezvoltarea companiilor mici și mijlocii prin soluții de leasing operațional ce oferă acces la echipamentele necesare dezvoltării, fără blocarea capitalului activ, a declarat Mihaela Mihai, Manager Autonom Închiriere Echipamente.


Autonom Equipment Lease este singura firmă de leasing operațional prezentă la nivel național. Documentația solicitată aplicanților pentru acest produs de finanțare este minimă, iar timpul de răspuns este rapid. De asemenea, cele două companii oferă și servicii de consultanță pentru alegerea celei mai bune soluții, atât din punct de vedere al produselor, cât și al costurilor.

Procesul de accesare a leasingului operațional pentru mobilier horeca urmează câțiva pași simpli: clientul alege produsele necesare din portofoliul EVOhoreca, Autonom analizează bonitatea firmei, iar în urma acestei analize sunt livrate echipamentele comandate. Mai multe despre procesul de finanțare, valoarea ratei, a dobânzii și un simulator pentru acest produs este disponibil aici.  

EVOhoreca, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de soluții de amenajări pentru HoReCa, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro, o creștere de 33% față de anul precedent. În 2022, compania a investit 100.000 de euro în mărirea spațiului de depozitare, în extinderea stocurilor și portofoliului de produse, pe fondul revitalizării resimțite în industrie după ridicarea tuturor restricțiilor cauzate de pandemie.  Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cu minim 15% și o dinamică accentuată pe segmentul amenajărilor de hoteluri. 

Despre EVOhoreca

EVOhoreca este unul dintre cei mai mari jucători în soluții de amenajări pentru industria Horeca, companie înființată în 2011 de antreprenorul Alin Trușcă cu o investiție inițială de 12.000 euro. În prezent, EVOhoreca are 11 angajați, peste 100 de colaboratori externi și peste 6000 de spații publice amenajate în România și 12 țări din Europa.

EVOhoreca a început ca importator, producător și distribuitor de soluții profesionale în industria Horeca. În ultimii ani, EVOhoreca a devenit furnizorul preferat de produse și servicii de amenajare pentru orice tip spațiu public și privat: restaurante, cafenele, hoteluri, cantine, sedii de birouri, bănci, ambasade, benzinării, clinici medicale etc. 

Compania are peste 180 de furnizori pentru toate produsele din portofoliu. În prezent există peste 600 modele de scaune în magazinul online. Diversificarea produselor pe modele, culori și disponibilitatea reprezintă diferențiatorii EVOhoreca în piața amenajărilor.

Portofoliul cuprinde toate tipurile de produse necesare proiectelor de amenajare în domeniul Horeca: corpuri de iluminat, parchet, mochetă, umbrele, șezlonguri, scaune de birou, recepții, camere de hotel.

Despre Autonom

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este un jucător în top 5, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.
Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în 36 de orașe din România, iar compania operează o flotă de peste 14.000 de mașini.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More