Regista, soluția pentru automatizarea și eficientizarea proceselor din instituțiile publice și companiile private din România, parte a grupului Zitec, anunță organizarea celei de-a doua ediții a Galei Regista – Împreună Construim România Digitală, eveniment național de recunoaștere a progresului digital în instituțiile publice din România. În cadrul Galei, în data de 9 februarie 2023, începând cu ora 14:00, reprezentanții instituțiilor publice, ai administrației locale, dar și ai companiilor private interesate de digitalizarea activității sunt invitați să participe la evenimentul transmis online.
Cea de-a doua ediție a Galei are loc într-un moment important pentru Regista, la scurt timp după ce a depășit pragul de 1.000 de organizații digitalizate la nivel național. În anul 2022, platforma a atins recordul de 60.000 de utilizatori, iar până la finalul anului abia încheiat au fost procesate peste 28 milioane de documente prin intermediul Regista, cu o creștere de 55% față de 2021. Portofoliul companiei cuprinde în prezent peste 29% din totalul primăriilor și administrațiilor locale din România, iar soluția a fost implementată, doar în anul precedent, și în peste 120 de școli și universități și 17 spitale locale și municipale, iar interesul din partea acestor instituții este în continuă creștere. Cifre pozitive se identifică și la măsurarea gradului de satisfacție în rândul clienților, unde Regista se bucura de un scor excelent – peste 91% dintre utilizatori se declară foarte mulțumiți de soluțiile oferite de Regista.
În acest an, Gala Regista premiază instituții publice în cadrul a șapte categorii distincte ce măsoară diverși factori ai progresului digitalizării. Categoriile sunt: Cea mai bună prezență pe rețelele sociale, Cea mai bună interacțiune digitală cu cetățenii, Cea mai digitalizată instituție, Cea mai digitalizată primărie de comună, Cea mai digitalizată primărie de oraș, Cea mai digitalizată instituție de învățământ și Cel mai important progres digital.
Nominalizările pentru premiile Galei au fost selectate automat, având în vedere informațiile disponibile în aplicația Regista cu privire la utilizarea reală a funcționalităților pentru digitalizare aferente fiecăreia dintre categorii.
În completarea acestor categorii, Regista acordă un premiu special: Cel mai important progres digital, acelei instituții publice care a contribuit în mod semnificativ atât la dezvoltarea aplicației, prin informațiile puse la dispoziție, cât și la digitalizarea spațiului public. Trofeul pentru această categorie este oferit unei instituții aleasă în mod particular, în semn de mulțumire din partea echipei Regista pentru contribuția acesteia, iar activitățile acesteia pot fi luate drept exemplu în procesul de digitalizare și pentru alte instituții publice.
”Ne bucură enorm faptul că tot mai multe instituții publice înțeleg avantajele pe care le aduce procesul de digitalizare pentru activitățile pe care le desfășoară zilnic, atât intern cât și în relația cu publicul. 2022 a fost un an foarte bun pentru Regista, serviciul depășind pragul de 1.000 de clienți în întreaga țară, iar 2023 vine cu noi oportunități, atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei noi. Digitalizarea nu mai poate să aștepte, iar noi suntem pregătiți să oferim tot suportul necesar tuturor instituțiilor publice sau private, care aleg să-și adapteze procesele vremurilor moderne. În completarea misiunii noastre de a accelera digitalizarea în România, am ales să organizăm anual acest eveniment special, prin care dorim să recunoaștem cele mai importante progrese făcute la nivel național de către clienții care au ales Regista.”, a declarat Edward Crețescu, General Manager Regista.
În cadrul Galei Regista 2023 vor avea loc și dezbateri legate de oportunitățile pentru continuarea progresului digital din cadrul instituțiilor publice în 2023, precum și modurile prin care serviciile Regista facilitează atingerea obiectivelor planificate. Discuțiile vor fi moderate de către Gabriel Kolbay, reporter special Spotmedia.ro, iar gala va fi prezentată de Teddy Păun, jurnalist și moderator radio. Printre invitații celei de-a doua ediții a Galei se numără Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, președintele comisiei IT&C din Camera Deputaților, Radu Puchiu, co-fondator H.appy Cities, Andrei Nicoară, expert e-guvernare și fondator Anse Info, Andreea Paul, economist, Conf. Univ. Dr. în cadrul ASE, și președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, România, Alex Lăpușan, CEO și fondator Zitec, și Edward Crețescu, General Manager Regista.
Participarea la Gala Regista 2023 este gratuită și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul Spotmedia sau Regista. Transmisiunea live va fi disponibilă pe fiecare dintre cele două platforme, dar și pe paginile de Facebook Regista si Spotmedia. Participanții care vor urmări online Gala Regista se vor putea înscrie în direct la o tombolă cu premii în valoare valoare totală de 1.000 de euro. Ulterior desemnării câștigătorilor, va avea loc și un moment artistic live susținut de Taraful Konstantin.
Organizarea Galei Regista este posibilă cu sprijinul companiei Zitec și este organizată în colaborare cu Spotmedia.
Pagina Spotmedia pentru Gala Regista poate fi accesată aici.
Pagina Regista pentru Gala Regista poate fi accesată aici.
Pagina de Facebook a Regista este disponibilă aici.
Nominalizații la șase din cele șapte categorii ale Galei Regista 2023 sunt:
1. Instituția cu cea mai bună prezență pe rețelele de socializare
- Primăria comunei Sânmartin, Bihor
- Primăria orașului Balș, Olt
- Primăria orașului Năvodari, Constanța
- Spitalul Municipal Piatra Neamț, Neamț
- Primăria comunei Cristian, Brașov
2. Instituția cu cea mai bună interacțiune digitală cu cetățenii
- Primăria orașului Târgu Bujor, Galați
- Primăria orașului Năvodari, Constanța
- Primăria comunei Valea Lupului, Iași
- Primăria comunei Sânpetru, Brașov
- Primăria comunei Cristian, Brașov
3. Cea mai digitalizată instituție
- Universitatea Tehnică de Construcții București
- Spitalul Județean Piatra Neamț, Neamț
- Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor Măgurele, Ilfov
- Spitalul Municipal Aiud, Alba
- Administrația Străzilor București
4. Cea mai digitalizată primărie de comună
- Primăria comunei Valea Lupului, Iași
- Primăria comunei Cristian, Brașov
- Primăria comunei Sânpetru, Brașov
- Primăria comunei Bârnova, Iași
- Primăria comunei Tărtășești, Dâmbovița
5. Cea mai digitalizată primărie de oraș
- Primăria orașului Târgu Bujor, Galați
- Primăria orașului Năvodari, Constanța
- Primăria orașului Panciu, Vrancea
- Primăria orașului Tăuții Măgherăuș, Maramureș
- Primăria orașului Breaza, Prahova
6. Cea mai digitalizată instituție de învățământ
- Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iași
- Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara
- Liceul Teoretic Mircea Eliade Galați
- Colegiul Tehnologic Economic Virgil Madgearu Iași
- Colegiul Național Vasile Alecsandri Iași
Despre Regista
Regista este o soluție care se adresează atât instituțiilor publice, cât și companiilor private din România care doresc să își digitalizeze procesele interne. Aplicația transformă procesele birocratice și administrative, astfel încât angajați și cetățenii să poată beneficia de servicii online eficiente și moderne.
Aplicația Regista este folosită de peste 1.000 de instituții și companii din toate județele României. Acestea folosesc cel puțin unul dintre modulele disponibile: registratură electronică, managementul documentelor, verificare stare solicitări, formulare electronice, sesizări online, programări online, plăți online (taxe locale cu debit, taxe locale fără debit, amenzi, impozite), contul cetățeanului sau Monitorul Oficial Local
Soluțiile Regista sunt dezvoltate de către Zitec, lider pe piața IT și digital marketing în România. Compania este partener Microsoft Gold și are certificările ISO 9001: 2015 și ISO 27001:2017.