Prima pagină » LIFE IS HARD își crește profitul cu 55% în T3 și pregătește. LIH Ventures – vehicul de investiții în insurtech

LIFE IS HARD își crește profitul cu 55% în T3 și pregătește. LIH Ventures – vehicul de investiții în insurtech

by Elena Paraschiv-Pop

LIFE IS HARD (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRo, și-a crescut cu 55% profitul net în trimestrul 3 alanului în curs, ajungând la 4,34 mil lei, în timp ce EBITDA a înregistrat o creștere de 30%.

În aceeași perioadă, compania și-a îmbunătățit lichiditatea, și-a scăzut gradul de îndatorare și se află într-un echilibrufinanciar stabil, deținând active totale care acoperă de aproape trei ori datoriile.

La nivelul cifrei de afaceri, LIH a înregistrat o creștere de 15%, realizând 18,45 milioane lei. Cea mai mare pondere în venituri,53%, o are linia de business ITC&Telco, în timp ce 34% sunt generate de către divizia INSURANCE, iar 13% provin din alteproiecte – în principal dezvoltarea de soft pentru IMM-uri.

Toate rezultatele financiare ale LIFE IS HARD s-au îmbunătățit în trimestrul 3 cu două cifre, comparativ cu aceeași perioadadin 2021, iar fundamentul pe care dezvoltăm LIH este tot mai stabil. În ciuda faptului că actualul context macroeconomicgenerează cheltuieli mai mari inclusiv pentru companii, privim cu încredere către finalul acestui an și către 2023, când țintanoastră sunt investițiile în startup-uri insurtech”, spune Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIH.

Citește și articolul: „Schimbările care ne așteaptă din punct de vedere fiscal în 2023 sunt foarte dureroase pentru multă lume”.Iată cum a fost la ediția din 2022 a Tax & Finance Forum Cluj-Napoca

Tot în primele 9 luni ale anului s-a operaționalizat o decizie strategică în ceea ce privește echipa internă: programul StockOption Plan (SOP) 2021 a devenit activ la nivelul întregii organizații, astfel încât toți angajații LIFE IS HARD au devenit, din2022, acționari în companie.

Este o premisă importantă de creștere a retenției de personal – în contextul în care piața forței de muncă pe zona de IT esteextrem de competitivă, iar localizarea geografică nu mai este un impediment, în varianta de lucru la distanță”, menționeazăCătălin Chiș.

În ceea ce privește finalul de an, LIFE IS HARD pregătește operaționalizarea unui nou demers strategic aprobat recent înAGA: LIH Ventures, o nouă companie deținută integral de LIFE IS HARD, care va funcționa pe structura de holding.

LIH Ventures va investi în inovație pentru asigurări și domenii conexe, astfel încât să creăm un ecosistem puternic înRomânia și la nivel regional. Compania va fi orientată către startup-uri care dezvoltă produse de digitalizare scalabile, bazatepe tehnologii noi (Big Data Al/ML), și va contribui prin investiții pre-seed inclusiv la dezvoltarea startup-urilor și companiiloryoung-growth din Europa de Sud-Est (SEE). Capitalul inițial de investiții se ridică la 1 milion de euro, iar proiectul este în fazăavansată: ne-am propus ca planul de acțiune să fie gata în următoarele 2 luni, avem în construcție echipa operațională șistudiem deja mai multe startup-uri în care am putea investi”, spune Erik Barna, fondator și membru al Consiliului deAdministrație LIH.

Consiliul de Administrație LIH este mandatat să stabilească planul de implementare și funcționare LIH Ventures, astfel încâtcompania să poată face achiziții de participații la firme care dețin modele de afaceri și tehnologii noi și inovatoare în industriade asigurări și servicii conexe (mobilitate, călătorie etc).

Raportul detaliat privind rezultatele trimestrului 3 și planurile de dezvoltare LIFE IS HARD poate fi consultat aicihttps://bvb.ro/info/Raportari/LIH/LIH_20221107160423_0-LIH-Raport-Q3-2022.pdf

Despre LIFE IS HARD | Work Soft

Înființată în 2003, la Cluj, LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București,piața Aero (2015), și are expertiză avansată în proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Performanțele LIFE ISHARD au determinat prezența succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 si FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East și Africa) și au adus constant comunității de business din România recunoaștere a performanțelor în IT&C, prin nominalizări și premii la competiții internaționale de top.

Mai multe informații despre activitatea LIFE IS HARD sunt disponibile pe www.lifeishard.ro

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More