Prima pagină » Fondul de venture capital Eleven lansează un nou program de investiții pentru ”creatorii viitorului”

Fondul de venture capital Eleven lansează un nou program de investiții pentru ”creatorii viitorului”

by Elena Paraschiv-Pop
  • Eleven, fondul de venture capital cu sediul în Sofia lansează Eleven Alpha – un program dedicat pentru susținerea antreprenorilor din Europa de Sud-Est, aflați la început de drum.
  • Startup-urile selectate primesc finanțări de 300.000 de euro, contra a 10% din capitalul total, dar și un plan de afaceri personalizat și acces la toate resursele și know-how-ul acumulate de către Eleven.
  • Procesul este simplu și rapid: durează doar două luni de la aplicare până la semnarea contractului.
  • Aplicațiile sunt deschise până în data de 19 noiembrie. Companiile selectate vor începe activitățile din program la jumătatea lui ianuarie 2023, iar acesta se va desfășura până în aprilie 2023.

Eleven Ventures, firma de venture capital originară din Bulgaria, axată pe investiții pre-seed și seed în Europa de Sud-Est, anunță lansarea Eleven Alpha – un program de trei luni adresat antreprenorilor remarcabili care fac primii pași în dezvoltarea propriilor business-uri. Programul reprezintă și o inițiere în lumea Eleven – participanții primesc un plan de business adaptat nevoilor proprii, dar obțin și acces la vasta expertiză a firmei și la comunitatea creată în jurul brandului. Acestea vin la pachet cu beneficiul primar, o investiție de 300.000 de euro pentru 10% din capital. 

Citește și despre: Peste 14.000 de locuințe, oferite de 50 de ansambluri și agenții, vor fi prezentate în acest weekend la târgul Imobiliarium

Procesul de aplicare este foarte simplu, dar și rapid, astfel că fondatorii se pot preocupa de business-ul pe care îl administrează. Este nevoie de completarea unui scurt formular de aplicare (unde trebuie atașat și un pitch), apoi urmează o întâlnire cu echipa de investitori a firmei Eleven și ulterior, are loc o întrevedere cu membrii comitetului de selecție, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Cui se adresează Eleven Alpha?

Echipa Eleven Ventures dorește să fie alături încă de la început antreprenorilor ambițioși. Astfel, programul Eleven Alpha este orientat, în etapa pre-seed, către fondatori dedicați care se preocupă în prezent de idee, de produs și de compania pe care o gestionează. Asta poate însemna și a avea o idee sclipitoare și un prototip timpuriu, sau o comunitate incipientă de clienți plătitori. Programul Eleven Alpha are la bază patru direcții prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor și viitorul alimentației, însă și antreprenorii concentrați pe alte domenii sunt bineveniți.

Eleven încurajează antreprenorii români care au o idee să aplice pentru finanțare prin noul program Eleven Alpha. Firma de venture capital are deja exemple de startup-uri românești care au obținut în trecut investiții și care acum se bucură de succes în piață: Frisbo, Flaminjoy (fost ProductLead) și SuperOkay sunt doar câteva dintre numele aflate în portofoliul de investiții marca Eleven. 

Un acord ”unicorn”? 

Strângerea de capital poate fi un proces complex, de durată și uneori chiar descurajant pentru fondatorii unui startup. Prin programul Alpha, compania Eleven rezolvă această problemă, oferind o investiție de 300.000 de euro firmelor participante, contra unui procent de 10% din capitalul total al acestora. Termenii contractuali sunt în avantajul fondatorilor, iar Eleven garantează un interval de maximum două luni dintre aplicare și semnarea unui acord. Condițiile sunt fixe și similare cu investițiile inițiale făcute de fond în Payhawk (primul unicorn bulgar), de unde și numele ”acordul unicorn”. Lista de condiții este publicată de către Eleven, astfel că oricine este interesat o poate consulta.

De la Alpha la Beta

După ce fondatorii semnează lista de condiții, aceștia obțin acces la întregul pachet de resurse și know-howoferite de către Eleven. Echipa va oferi suport constant și va lucra îndeaproape cu fiecare fondator pentru a crea un plan de business personalizat, astfel încât business-ul să poată ajungă la nivelul următor. Programul este, astfel, împărțit în trei etape:

  1. Discovery, unde fondatorii vor înțelege mai bine clienții cărora li se adresează, vor discuta direct cu ei și vor afla care sunt nevoile la care startup-ul trebuie să răspundă. Aici sunt puse bazele companiei. 
  2. Design, unde fondatorii vor defini plusvaloarea pe care o aduc clienților, dar și unde vor învăța să creeze un produs pe care clienții lor să îl dorească. Tot aici are loc și crearea și modelului de business, dar și învățarea modului în care poate fi testată și validată o ipoteză.
  3. Delivery, unde fondatorii creează o strategie de intrare pe piață, încep să vândă efectiv, pun bazele creșterii ulterioare și pregătesc toate detaliile strategiei de strângere de fonduri.

Ivaylo Simov, Managing Partner în cadrul Eleven, a vorbit despre Eleven Alpha: ”Căutăm oameni care vor modela viitorul cu ideile lor îndrăznețe. Eleven Alpha le oferă acestora tot ce am învățat noi de-a lungul ultimilor 10 ani, oferind acces într-un format facil și structurat fiecărui fondator debutant care a hotărât să pună pe picioare o companie. Dorim să le fim alături în primii pași pe care îi fac, deoarece credem că aceștia sunt cei mai importanți pentru succesul ulterior al unui business.”

Descoperă mai multe despre Eleven Alpha sau aplică acum: https://www.11.vc/alpha/

Despre

Eleven Ventures este una dintre principalele firme de venture capital pentru companii din Europa de Sud-Est, aflate la început de drum, investind în startup-uri încă din 2012. Prin intermediul a 150 de investiții colective desfășurate de-a lungul unui deceniu, Eleven Ventures s-a poziționat ca un real catalizator pentru ecosistemul regional de startup-uri. Eleven susține companii tech din patru domenii prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor și viitorul alimentației. Între startup-urile susținute de către Eleven se numără Payhawk, Gtmhub, Dronamics, SMSBump, Kanbanize și Nitropack.

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More