Prima pagină » Ionuț Simon, Președintele AmCham: Atractivitatea României în ochii investitorilor americani s-a erodat în ultimii ani. Trebuie să facem ceva.

Ionuț Simon, Președintele AmCham: Atractivitatea României în ochii investitorilor americani s-a erodat în ultimii ani. Trebuie să facem ceva.

by Elena Paraschiv-Pop

Ieşirea din criza energetică: „Investitorii văd întotdeauna soluţia în investiţii. Este nevoie de investiţii în producţia de energie, un cadru legislativ stabil şi predictibil şi de susţinerea tranziţiei energetice”

Principalele avantaje competitive ale României din perspectiva investitorilor americani sunt apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO, calitatea forţei de muncă şi infrastructura digitală. Cu excepţia apartenenţei la NATO şi UE, în ultimii ani, factorii care făceau România atractivă pentru investiţii s-au diminuat, este de părere Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, camera de comerţ româno-americană.

Citește și articolul: Reţeaua de mobilitate Autonom Services a primit o finanţare în valoare de 15 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru extinderea flotei de maşini electrice şi hibride

„Investitorii au nevoie de o ancoră de stabilitate, de perspectivă pe termen lung, de angajaţi educaţi şi eficienţi, de infrastructură adecvată pentru noua economie, dar şi de un cadru fiscal competitiv.  Ce trebuie însă să ne preocupe pe noi toţi, la nivel de ţară, este faptul că aceşti factori competitivi, cu exceptia apartenenţei la NATO şi UE, s-au erodat în ultimii ani. Ei rămân încă relevanţi, dar semnalul este că trebuie să facem ceva”, a spus Ionuţ Simion, în cadrul unui interviu.

Articol preluat ZF.ro

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More