Prima pagină » Atos, cu birouri și în România, inclusă pe lista Celor mai bune locuri de muncă din Europa în 2022

Atos, cu birouri și în România, inclusă pe lista Celor mai bune locuri de muncă din Europa în 2022

by Elena Paraschiv-Pop

Atos anunță că a fost inclusă pentru prima dată pe lista „Celor mai bune locuri de muncă din Europa” în 2022, de către institutul Great Place to Work (GPTW). Atos se află pe locul 21 la categoria companii multinaționale. În plus, Atos a fost inclusă și pe listele GPTW „Cele mai bune locuri de muncă” din Austria, Grecia și Polonia. 

Această apreciere din partea Great Place to Work recunoaște angajamentul puternic al companiei față de angajații săi. Certificarea recentă se bazează pe feedback-ul direct din partea tuturor angajaților, care evaluează experiența acestora în cadrul companiei prin intermediul Indexului de încredere, evaluând Credibilitatea, Respectul, Mândria, Camaraderia și Corectitudinea.

Atos deține certificări Great Place to Work pentru 13 țări și 12 entități din Europa, precum și pentru 32 de țări și 42 de entități din întreaga lume. Cu sediul central în Franța, Atos are 44.500 de angajați în Europa, repartizați în 31 de țări și un total de 112.000 de angajați la nivel mondial în 71 de țări.

Atos încurajează dezvoltarea profesională care antrenează mințile angajaților, le inspiră creativitatea și le dezvoltă carierele. Grupul oferă angajaților Atos un mediu de lucru flexibil, care include muncă la distanță sau hibridă pentru cei care sunt eligibili.

„Această certificare arată angajamentul nostru de a dezvolta un mediu de lucru pozitiv și de susținere – un loc în care angajații noștri au controlul asupra carierei lor și se pot dezvolta într-un mediu de lucru incluziv, creativ, responsabil și colaborativ. Ne facem o prioritate din îmbunătățirea continuă a modului nostru de lucru în comun, care acoperă integrarea, comunicarea, colaborarea, suportul digital, dezvoltarea, implicarea, responsabilitatea socială și, în cele din urmă, satisfacția angajaților, ceea ce duce, de asemenea, la o mai bună satisfacție a clienților”, a declarat Paul Peterson, Chief HR Officer, Atos.

Citește și articolul: Care sunt concluziile anului 2022 și la ce trebuie să ne așteptăm de la piața de real estate în următoarea perioadă? Află la cea de-a XV-a ediție a ”Real Estate & Construction Forum” – eveniment hibrid

„Un loc bun de muncă înseamnă crearea unor medii de lucru flexibile în care oricine poate prospera, indiferent cine este sau ce face pentru companie. Datele noastre arată că locurile de muncă calificate drept bune beneficiază de performanțe financiare mai bune, de o fluctuație redusă de personal și de o mai bună satisfacție a clienților, comparativ cu competitorii. Felicitări celor mai bune locuri de muncă din Europa în 2022!”, a declarat Léa Binet-Ferté, director general adjunct, Great Place to Work.

Great Place to Work identifică cele mai bune locuri de muncă din Europa analizând programele companiilor la locul de muncă și chestionând peste o jumătate de milion de angajați din mai multe țări cu privire la factorii cheie care creează locuri bune de muncă pentru toți. 

Great Place to Work este autoritatea globală în ceea ce privește culturile organizaționale de înaltă încredere și performanță. Prin intermediul unor instrumente de evaluare proprietare, servicii de consultanță și programe de certificare, GPTW recunoaște cele mai bune locuri de muncă din lume într-o serie de liste naționale. Great Place to Work oferă reperele, cadrul și expertiza necesare pentru a crea, susține și recunoaște culturile organizaționale excepționale.

Informații suplimentare

În toate categoriile de dimensiuni ale companiilor (mici, mijlocii, mari și multinaționale), listele câștigătoare au fost întocmite din peste 3000 de organizații, cu mai mult de 1,4 milioane de angajați din 21 de țări participante. 150 de organizații au primit un premiu.

Pentru a fi luate în considerare în lista anuală „Cele mai bune locuri de muncă din Europa” din 2022 realizată de institutul Great Place to Work, companiile trebuie mai întâi să fie identificate ca fiind remarcabile în regiunea lor locală, apărând pe una sau mai multe dintre listele GPTW Best Workplaces din Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, Olanda, Turcia și Regatul Unit în cursul anului 2021 sau la începutul anului 2022.

Companiile se clasifică în trei categorii de mărime: Mici (10-49 de angajați); Mijlocii (50-499 de angajați); Mari (500+); și Multinaționale. Organizațiile multinaționale sunt, de asemenea, evaluate în funcție de eforturile lor de a crea locuri de muncă excelente în mai multe țări din regiune. Acestea trebuie să figureze pe cel puțin trei liste naționale din Europa și să aibă cel puțin 1.000 de angajați la nivel mondial, dintre care cel puțin 40% (sau 5.000) sunt localizați în afara țării în care se află sediul central.

Despre Atos SE

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 112.000 de angajați și venituri anuale de cca. 11 miliarde EUR. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și high-performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări. Pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează la un mediu digital securizat și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Euronext Paris și inclusă în indicii bursieri CAC 40 ESG și Next 20 Paris.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiu informațional. Expertiza și serviciile sale susțin dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării printr-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel mondial, Grupul Atos susține faptul ca atât clienții și angajații, cât și membrii societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte într-un mod sustenabil, într-un spațiu informațional securizat.

Sursa foto: Pagina de Facebook a companiei

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More