Prima pagină » SAS achiziționează Kamakura, companie specializată în risk management, pentru a-și dezvolta considerabil portofoliul de tehnologii dedicate sectorului financiar 

SAS achiziționează Kamakura, companie specializată în risk management, pentru a-și dezvolta considerabil portofoliul de tehnologii dedicate sectorului financiar 

by Elena Paraschiv-Pop

SAS, lider global în analytics, a achiziționat Kamakura Corporation, cu sediul în Honolulu, pentru a-și dezvolta portofoliul de risk management și a oferi clienților cele mai inovatoare soluții tehnologice din domeniu.  Companie privată, Kamakura oferă software specializat, date și consultanță care ajută organizațiile financiare – bănci, companii de asigurări, administratori de active, fonduri de pensii și multe altele – să gestioneze o varietate de riscuri financiare.

Decizia SAS vine în contextul în care optimismul post-pandemic este umbrit de război, de accenturarea provocărilor cu care se confruntă lanțurile de aprovizionare și de finalizarea a numeroase programe financiare și de protecție socială din perioada pandemiei. Creșterea inflației și recesiunea au apărut ca nori negri pe orizontul economic global, semnalând potențiale turbulențe în viitor – un moment pentru organizațiile de servicii financiare de toate dimensiunile să-și examineze îndeaproape riscul de lichiditate și alte riscuri din portofolii. 

Această achiziție reprezintă o extensie a investițiilor deja existente în platforma cloud-ready SAS de gestionare a riscurilor și soluții integrate. Decizia semnalează intenția noastră de a promova soluții de risc care schimbă piața, pentru a rezolva cele mai presante provocări cu care se confruntă clienții noștri care activează în domeniul serviciilor financiare. Preconizăm că tehnologia SAS și modelele de analiză de risc și de credit ale Kamakura vor crea împreună o putere mult mai mare decât suma părților individuale” a declarat Jim Goodnight, cofondator și CEO SAS. 

Prin achiziționarea Kamakura, SAS își propune să ofere o suită de soluții integrate de risc de neegalat, în special în ceea ce privește gestionarea activelor și pasivelor (ALM) și să servească arii suplimentare ale industriei serviciilor financiare.

Valoarea sinergică a îmbinării celor două portofolii de tehnologie de risc extrem de complementare este de netăgăduit pentru oricine este familiarizat cu SAS și Kamakura; este ca și cum ai uni piese de puzzle care se potrivesc. Îmbinarea punctelor forte ale Kamakura – capabilități robuste de ALM și rată de risc, modele de credit brevetate și sofisticate, precum și date de risc – cu capacitățile premiate ale SAS în managementul riscului de credit și integrarea riscului și finanțelor pe SAS® Viya® reprezintă o combinație foarte puternică”, a adăugat Sidhartha Dash, director de cercetare la Chartis. 

O viziune singulară

Kamakura este cunoscută pentru viziunea de pionierat și rigoarea cantitativă. De mai bine de trei decenii, compania s-a specializat în software și date de risk management pentru sectoarele bancar și asigurări, livrate în prezent prin două oferte:

• Manager de risc Kamakura (KRM). KRM este printre cele mai avansate și complet integrate sisteme de risk management pentru ALM de pe piață. Software-ul oferă evaluare la nivel de tranzacție, simulare, teste de stres și analiză a fluxului de numerar.

• Kamakura Risk Information Services (KRIS). Această ofertă de software as a service (SaaS) bazată pe cloud este un abonament de data service ce oferă date și analize privind riscul de credit, ce ajută companiile și țările să prognozeze marje de credit și să calculeze probabilitățile standard pe baza modelelor de proprietate.

Achiziția va aduce capacitățile acestor soluții în cadrul SAS, alături de directorii Kamakura, echipa de conducere, angajați și contractori – un cumul remarcabil de expertiză specializată în riscuri cantitative, a cărui formare ar dura ani pe piața actuală.

Citește și articolul: ANIS reiterează nevoia introducerii orelor obligatorii de TIC în trunchiul comun din curricula liceală

Două fețe ale aceleiași monede

Kamakura a ales în mod special SAS în detrimentul altor potențiali pretendenți la achiziție datorită alinierii celor două companii în aspecte precum: data-driven, cultura orientată spre cercetare și excelența în modeling și analytics, potrivit președintelui și CEO-ului Kamakura, Don van Deventer, care a fondat compania în 1990.

Acesta a menționat faptul că SAS și Kamakura împărtășesc aceeași filozofie, adăugând că gestionarea cu succes a riscului financiar, optimizând în același timp randamentele și îndeplinirea cerințelor de reglementare, necesită cercetări de vârf în industrie, analize solide, aplicații complet integrate, execuție impecabilă și rezultate cuantificabile.

„Alăturarea la familia SAS reprezintă un nou capitol interesant în istoria de 32 de ani a Kamakura. Împreună, culturile noastre similare vor produce sinergii care alimentează inovația clienților și a pieței. Mai concret, adăugarea tehnologiei SAS Viya native în cloud, a capabilităților domeniului de risc și a interfețelor intuitive și ușor de utilizat la IP-ul Kamakura va genera o ofertă ALM de top, care va schimba piața”, a delcarat van Deventer.

Alături de van Deventer, autor apreciat a patru cărți despre risc, echipa de conducere executivă a Kamakura îl include pe Robert Jarrow, director de cercetare, renumit în domeniul riscului cantitativ pentru co-crearea a două cadre proeminente de modelare a riscului: modelul ratei dobânzii Heath-Jarrow-Morton și modelul de risc de credit în formă redusă Jarrow – Turnbull. Atât van Deventer, cât și Jarrow, alături de COO Kamakura – Martin Zorn, se vor alătura SAS pentru a ajuta la facilitarea tranziției și pentru a conduce dezvoltarea de ALM, ofertele de bilanț integrat și a alte soluții de risc.

Modurile fragmentate și izolate în care organizațiile financiare au gestionat în mod tradițional responsabilitatea activelor și bilanțul devin prohibitive și nesustenabile. Creșterea și combinarea experienței de decenii a SAS în gestionarea riscurilor și soluțiilor financiare cu capabilitățile avansate Kamakura în ALM va sprijini mai bine sarcinile de risc de reglementare a industriei și va promova luarea deciziilor bazate pe date”, a declarat Troy Haines, vicepreședinte senior și șef al cercetării riscurilor și soluțiilor cantitative în cadrul SAS.

Despre SAS

SAS este liderul soluțiilor de analytics. Prin servicii și soluții software inovatoare, SAS sprijină și inspiră clienții din întreaga lume să transforme datele în informații valoroase. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.

Sursă foto: SAS

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More