Prima pagină » 100 de profesioniști din MAI, Administrația Penitenciarelor și Poliția Locală s-au arătat interesați de FIA Nova Protect Fond, în prima lună de la lansare

100 de profesioniști din MAI, Administrația Penitenciarelor și Poliția Locală s-au arătat interesați de FIA Nova Protect Fond, în prima lună de la lansare

by Elena Paraschiv-Pop

Joi, 16 iunie, s-au reluat subscrierile la FIA Nova Protect, primul fond de investiții din România cu componentă de asigurare. Subscrierile se fac online doar în intervalul 16 – 30 al fiecărei luni. Plata se face online, prin intermediul PayU.

Mai mult de 100 de pompieri, jandarmi, polițiști și alți profesioniști din MAI, din Administrația Penitenciarelor și din Poliția Locală, precum și pensionari ai acestor sisteme, s-au arătat interesați de FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiții din România, cu componentă de asigurare, în prima lună de la lansare. 

Dana Lazăr – Președinte Director General, Nova Vision Investments AFIA

„Numărul mare al celor care ne-au contactat, telefonic sau pe email,  începând din 24 mai, confirmă faptul că FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiții cu componentă de asigurare din România, este un produs de care era mare nevoie pe piață. FIA Nova Protect Fond oferă posibilitatea profesioniștilor încadrați în grupa de risc 1 să devină investitori, adică să transforme economiile în investiții și să beneficieze totodată de avantaajele unei polițe de asigurare, 24 de ore din 24, 7 zile din săptămână. Cele două componente ale produsului sunt cumulative, nu poți avea calitatea de asigurat fara sa fii investitor. În această poliță de asigurare, beneficiarii poliței sunt investitorii FIA Nova Protect Fond. Nu poți beneficia de asigurare, dacă nu ai calitatea de investitor în Nova Protect Fond”, a explicat Dana Jeaninne Lazăr, Președinte Director General al Nova Vision Investments AFIA.

FIA Nova Protect Fond, singurul fond din România ce are și o componentă de asigurare, a fost autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), la finalul lunii martie a acestui an. Fondul este administrat de Nova Vision Investments AFIA și a devenit operațional începând din luna mai.  

Suma minimă prin care o persoană aflată în categoria vizată poate deveni investitor și asigurat este de 50 de lei. Chiar dacă nivelul investiției poate fi diferit de la o persoană la alta și de la o lună la alta, suma alocată componentei de asigurare este constantă: 25 de lei. Polița de asigurare inclusă în produs de investiții acoperă spitalizarea, intervențiile chirurgicale, fracturile și arsurile, invaliditatea totală permanentă ca urmare a unui accident, precum și decesul din accident și din boală. 

Subscrieri complet digitalizate și în deplină siguranță, plăți online

Procedura prin care profesioniștii devin investitori și asigurați este complet digitalizată și este accesibilă la adresa www.mynova.ro/Login?returnurl=%2f

Subscrierile se fac doar în intervalul 16 – 30 al fiecărei luni, iar răscumpărările în perioada 16-31 august. 

Profesioniștii care doresc să devină investitori FIA Nova Protect Fond nu sunt nevoiți să completeze formulare și să depună documente în format fizic. Procedura de subscriere implică modalități de confirmare online a identității persoanei care se înregistrează în platformă, de exemplu, cu ajutorul unui selfie alături de Cartea de Identitate. Companiile care administrează produsul nu solicită semnătură digitală, investitorii putând semna documentele cu mouse-ul, în cazul utilizării unui computer, sau cu degetul, pe mobil. 

Persoanele interesate de produs au la dispoziție și un Call Center unde pot cere detalii suplimentare: 0374.429.619.

Plățile sunt efectuate online, prin PayU, iar platforma MyNova oferă posibilitatea setării plăților recurente.

Securitatea datelor personale este asigurată de Nova Vision Investments AFIA, care deține drepturile de autor pentru aplicație, și echipa Plant an App România, cea care a creat platforma MyNova și asigură mentenanța acesteia.

FIA Nova Protect Fond, singurul fond de investiții alternative din România cu componentă de asigurare

FIA Nova Protect Fond este în acest moment singurul fond ce oferă și o componentă de asigurare. Prin simpla plata a unei sume lunare de cel puțin 50 de lei, sunt achiziționate două tipuri de servicii: 

  • Componenta investițională, cu plasamente în instrumente financiare care în mod individual sunt accesibile investitorilor cu venituri medii. 
  • Componenta de asigurare, prin intermediul căreia investitorii devin și beneficiari ai unei polițe de asigurare de viață de grup, care acoperă decesul din accident sau boală, spitalizarea, intervențiile chirurgicale, invaliditatea totală permanentă, fracturile precum și arsurile produse ca urmare a unui accident.
Marius Bucur – CEO, Insurer Broker de Asigurare și Reasigurare

Nova Protect Fond este un produs dedicat celor din prima linie a apărării noastre. Ne bucurăm că suntem parte din acest proiect și am avut oportunitatea de a negocia polița de asigurare pentru o categorie de profesioniști inclusă în grupa 1 de risc profesional”, a declarat Marius Bucur, CEO Insurer Broker de Asigurare și Reasigurare.

Paul Lazia – Founder & Managing Partner, Risk Management Network 360

Dorim ca prin parteneriatul nostru cu administratorul fondului să oferim veriga lipsă în lanțul produselor care asigură protecția pe teren și în misiuni acestor oameni. Polița de asigurare dedicată lor poate fi un factor de sprijin moral și material”, a adăugat Paul Lazia, Founder & Managing Partner Risk Management Network 360.

Analiza de piață realizată de Nova Vision Investments AFIA indică un număr total de aproximativ 245.000 de potențiali investitori, cât însumează categoriile profesionale cărora li se adresează Fondul, iar planul de business elaborat de administratorul de fond mizează pe un număr între 3.000 și 10.000 de investitori la lansarea FIA Nova Protect Fond, cu o creștere treptată până la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022. Ținta fixată pentru 31 decembrie 2023 este de 60.000 de investitori FIA Nova Protect Fond.

Asigurătorul FIA Nova Protect Fond este Allianz-Țiriac Asigurări S.A., depozitarul și custodele FIA Nova Protect Fond este BRD Groupe Societe Generale, iar Brokerul de asigurare este compania Insurer Broker de Asigurare și Reasigurare împreună cu RMN 360. 

FIA Nova Protect Fond este autorizat în calitate de Fond de Investiții Alternative destinat investitorilor de retail (FIAIR), specializat în investiții în valori mobiliare, depozite bancare, instrumente ale pieței monetare și în alte active lichide, conform prevederilor legale în vigoare.

Despre NOVA Vision Investments AFIA:

NOVA Vision Investments AFIA SA, înființată în 1994, este o societate autorizată de ASF în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative, care funcționează cu o echipă de profesioniști cu o vastă experiență pe piața de capital. Nova Vision Investments AFIA SA administrează fonduri de investiții alternative de tip deschis, destinate investitorilor de retail.

Despre Insurer Broker de Asigurare – Reasigurare și Risk Management Network 360

Polița de asigurare a fost negociată de Insurer Broker de Asigurare – Reasigurare, în parteneriat cu Risk Management Network 360 (RMN360), ambele cu o experiență profesională de peste 20de ani în domeniul asigurărilor, produselor de mass market, corporate si retail. Acestea gestionează produsul de asigurare contractat de către NOVA Vision investment AFIA pentru FIA Nova Protect Fond.

Related Posts

1 comment

Ciordel Vataramă 21/06/2022 - 9:37 pm

Lăsați gargara ieftină plătită de Viorel și de Jeannine și spuneți drept că după 2 luni de funcționare https://novainvest.ro/calcul-vuan-fia-nova/ activul net ajunsese la suma ridicolă de 272,14 lei iar valoarea unitară per titlu a scăzut cu 5 bani (1%). Penibil ce spun acești deontologi că cei 272 lei , adică valoarea unei extracții de dinte de lapte, acoperă spitalizări pe fracturi și arsuri sau chiar decese,

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More