Prima pagină » Cegeka lansează soluția proprie de securitate cibernetică C-SOR2C

Cegeka lansează soluția proprie de securitate cibernetică C-SOR2C

by Elena Paraschiv-Pop

Compania europeană de IT Cegeka își extine serviciile de securitate cibernetică prin introducerea celei mai recente soluții, C-SOR2C (Centrul de operațiuni și răspuns pentru securitate cibernetică). C-SOR2C acoperă toate activitățile legate de monitorizarea, detectarea și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică. Lansarea a fost anunțată de Cegeka în cadrul Forumului Cybersec Europe 2022.

Importanța securității cibernetice nu mai poate fi ignorată, iar acest lucru este valabil atât pentru companiile mici, cât și pentru cele mari, din toate industriile. „In ultimii ani, ne-am concentrat în principal pe monitorizarea mediilor IT și pe prevenirea și detectarea incidentelor de securitate. Însă, din 2022, în calitate de furnizor de servicii de securitate cibernetică, există acum o nevoie din ce în ce mai mare de a acționa ca un „centru de răspuns” pentru clienții noștri, pentru a-i ajuta rapid în cazul unor potențiale probleme de securitate”, spune Stijn Bijnens, CEO al Cegeka.

Fabrice Wynants, directorul de securitate al Cegeka, explică semnificația din spatele numelui C-SOR2C: „Un SOC modern trebuie să fie orientat spre răspuns și de aceea am luat o decizie conștientă de a redenumi centrul nostru de operațiuni de securitate C-SOR2C. „R” înseamnă „răspuns” și, de asemenea, „recuperare”. Combinația dintre „răspuns” și „recuperare” reflectă obiectivul nostru de a ajuta companiile să devină mai rezistente.”

C-SOR2C este un răspuns la convergența operațiunilor IT și de securitate

„Când am dezvoltat primele servicii SOC europene, în urmă cu aproximativ 25 de ani, acestea au fost construite în scopul monitorizării infrastructurii IT, care era atunci un spațiu limitat și închis. 25 de ani mai târziu, este clar că securitatea cibernetică modernă nu mai este un element fix, ci mai degrabă o parte inerentă a operațiunilor IT ale oricărei companii”, spune Stijn Bijnens.  „În calitate de furnizor de soluții IT end-to-end, suntem conștienți de faptul că activitățile de gestionare a IT-ului și securității sunt în curs de convergență puternică. Securitatea a devenit implicit o parte integrantă a software-ului de zi cu zi, a cloud-ului, a locului de muncă, a rețelelor și a altor tehnologii, lărgind astfel spectrul unui SOC.” 

C-SOR2C oferă servicii avansate de securitate cibernetică orientate către clienți

Prin automatizarea pe cât posibil a detecției, analizei și răspunsului, experții noștri în securitate cibernetică își pot dedica 100% din timp activităților specializate, cum ar fi răspunsul avansat la incidente, purple teaming, forensic investigation, dar și consilierea clienților Cegeka cu privire la modul în care își pot crește reziliența cibernetică. Folosirea unor playbook-uri de răspuns la incidente pentru serviciile de detecție și răspuns asigură, de asemenea, că răspunsul la incidente este mai bine adaptat la nevoile clienților.

Cegeka are acces la o gamă excepțional de largă de competențe și expertiză IT pentru a-și sprijini clienții cu o abordare personalizată a unei potențiale recuperări în urma unui incident de securitate cibernetică. „Suntem un furnizor de soluții complete, ceea ce include o abordare de securitate de la un capăt la altul. Răspunsul și recuperarea în materie de securitate cibernetică necesită competențe IT de mare anvergură pe care Cegeka le are la îndemână. Abordarea noastră de 360° ne permite să ajutăm organizațiile cu roadmap-ul către reziliența cibernetică”, spune Fabrice Wynants.

Cegeka furnizează serviciile C-SOR2C din propriile centre de operațiuni și răspuns în materie de securitate, cu două locații, situate în Belgia (Hasselt) și în România (București). Investițiile Cegeka în experți în securitate cibernetică în mai multe domenii, integrarea unor surse de informații de înaltă calitate privind amenințările, automatizarea proceselor și analizele avansate asigură o detectare mai rapidă și un răspuns și o recuperare a incidentelor extrem de eficiente. 

„Cegeka România devine un furnizor de soluții complete, end-to-end, in materie de securitate cibernetică, iar cu acest nou concept – soluția C-SOR2C – demonstrează angajamentul nostru continuu de a ajuta companiile locale să își atingă obiectivele de reziliență cibernetică. Suntem mândri că vom putea oferi clienților noștri o experiență personalizată de răspuns și recuperare în cazul unui atac cibernetic, indiferent de complexitatea acestuia”, spune Daniel Ciobanu, Business Unit Manager Cybersecurity la Cegeka România.

Cegeka are o ambiție clară de a crește în domeniul securității cibernetice

Cegeka și-a exprimat ambiția clară de a deveni un jucător de top trei în domeniul securității cibernetice în Benelux până la sfârșitul anului 2022. 

„Securitatea cibernetică este și va rămâne un domeniu cheie de interes la nivel strategic în cadrul Cegeka. Ea a devenit una dintre principalele cerințe pentru ca clienții noștri să continue să opereze și să se dezvolte într-o lume digitală care se transformă rapid. Din cauza complexității tot mai mari a securității cibernetice și a legislației din jurul acesteia, tot mai multe companii apelează la Cegeka pentru a fi liniștiți și în acest domeniu”, spune Stijn Bijnens.

Echipa de securitate cibernetică de la Cegeka continuă să se dezvolte puternic și este una dintre diviziile cu cea mai rapidă creștere din cadrul grupului Cegeka. Odată cu achiziția SecurIT din noiembrie 2022, Cegeka și-a sporit deja expertiza și serviciile în domeniul gestionării identității și accesului. Ca urmare a creșterii sale continue, Cegeka continuă să recruteze experți în securitate cibernetică, oferind în același timp angajaților tineri și motivați oportunitatea de a-și construi o carieră promițătoare în acest domeniu.

Despre CEGEKA România

Cu peste 5,500 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care peste 750 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piață românească din 2011. Cegeka este un furnizor european de soluții IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, cât și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, cybersecurity, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka își ajuta clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și evoluție în cloud, oferind soluții care au un impact real asupra business-ului clienților.

Foto sursă: Cegeka

Related Posts

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More